zo 18 maart 2018 12:30
Eredivisie
Svensson (53)
Til (66)
Jahanbakhsh (90)
3
2
Tom van Weert (70)
Ritsu Doan (83)
33
Juninho Bacuna
53
Svensson
66
Til
70
Tom van Weert
71
Ludovit Reis voor Juninho Bacuna
72
Overeem voor Til
74
Jesper Drost voor Ajdin Hrustic
75
Van Rhijn voor Svensson
83
Ritsu Doan
89
Uriel Antuna voor Mimoun Mahi
90
Deyovaisio Zeefuik
90
Jahanbakhsh
90
Mike te Wierik
0
45
90

AZ - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
15 maart 2018

Komende zondag, 18 maart, speelt FC Groningen in het AFAS Stadion te Alkmaar de uitwedstrijd tegen AZ. Het duel begint om 12.30 uur. Tickets voor de autocombi kosten slechts 10 euro. De kaartverkoop loopt tot en met vanavond (donderdag 15 maart). 

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode
BUS: 23-02-18, 09.00 uur - 01-03-18 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/CAR 02-03-18, 09.00 uur - 15-03-18, 23.59 uur via deze webshop
BUS/CAR 02-03-18, 10.00 uur - 15-03-18, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 25,- (lid SV EUR 22,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 09.15 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Autocombi
Vak = EV
Prijs = EUR 10,-
Omwisselplaats: Parkeerplaats gastenvak te Alkmaar
Omwisseltijd: vanaf 11.15 - 12.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
750

Maximaal aantal autokaarten
400

Extra informatie

- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9p busjes vallen onder de autocombi
- Er is de mogelijkheid om met PIN te betalen
- Er is principe geen ophoudprocedure

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

16 maart 2018

Trainer Ernest Faber heeft in de aanloop naar AZ-FC Groningen een vrijwel complete selectie tot zijn beschikking. Alleen Kasper Larsen en Amir Absalem zijn komende zondag in Alkmaar nog niet inzetbaar. De laatste training voor AZ-uit is zaterdagmiddag om 15.30 uur in het Noordlease Stadion, waarna de eerste selectie richting Noord-Holland vertrekt. Zondag reizen 146 FC-supporters af naar het AFAS Stadion, waar de wedstrijd in de 28ste speelronde begint om 12.30 uur.

Afgelopen zondag werd in het Noordlease Stadion de eerste zege van 2018 geboekt. PEC Zwolle werd met 2-0 verslagen. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld en het nodige vertrouwen getankt,” vertelde Ernest Faber op het wekelijkse perspraatje. “We hebben voor de wedstrijd tegen AZ – onder voorbehoud van de laatste training op zaterdag – ook weer dezelfde spelers tot onze beschikking. Amir Absalem en Kasper Larsen zijn er nog niet bij in Alkmaar en vanuit de Beloften zullen Jan Hoekstra, Lars Kramer, Michael Breij en Uriel Antuna zaterdag na hun wedstrijd bij Jong FC Groningen meereizen richting Alkmaar. We kunnen voor de derde keer op rij dezelfde elf laten starten, zo lijkt het nu.”

Strijdwijze
Tegen een voetballende ploeg als AZ ligt voor FC Groningen dezelfde strijdwijze voor de hand als afgelopen zondag tegen PEC Zwolle. “We moeten weer de ruimtes klein houden en zelf aan het voetballend toekomen. Wat dat betreft hetzelfde recept tegen opnieuw een uitdagende tegenstander. AZ beschikt over veel individuele kwaliteiten en het zal niet makkelijk worden om daar te winnen. De uitdaging is daarom des te groter. Aan de bal zullen we het verschil moeten maken.”

Belastbaarheid
Na zijn korte rentree van afgelopen weekend zal Ludovit Reis ook nu weer met de eerste selectie afreizen. Faber daarover: “We denken dat dit de beste manier is om hem te laten terugkomen na zij blessure. Ludo traint inmiddels alles mee en maakt in de tussentijd minuten bij het eerste elftal. Hij kan nog niet de belasting van een hele wedstrijd aan, dus start hij vanaf de bank. Mogelijk dat hij volgende week in de interlandperiode nog een wedstrijd speelt met Jong FC Groningen. Hij is nog jong en doet het dit seizoen erg goed. Daarnaast gaat hij ook nog naar school. We houden alles goed in de gaten, want we willen hem er graag voor een langere periode bijhouden.”

Compliment
Net als voor Reis geldt, wordt ook de belastbaarheid van Tom van de Looi goed gemonitord. “Het herstel van spelers in trainingen en wedstrijden wordt allemaal meegewogen. Er is een programma op maat, waarbij ruimte is voor extra rust of extra prikkels. Dat passen we continue aan. Tom is een verstandige jongen, die zelf ook goed aangeeft wat hij aankan. Iedereen is fit en staat op het veld. Dat is in deze fase van het seizoen een compliment aan alle betrokkenen.”

20180311JV5991
18 maart 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in het AFAS Stadion met 3-2 verloren van AZ. De ploeg van trainer Ernest Faber kwam na een 0-0 ruststand op 2-0 achter, maar knokte zich terug via treffers van Tom van Weert en Ritsu Doan. In de tweede minuut van de extra tijd werd Alireza Jahanbakhsh matchwinner. FC Groningen heeft nu 29 punten uit 28 duels en speelt zondag 1 april thuis tegen Ajax.

In Alkmaar kon FC Groningen in de 28ste speelronde van de Eredivisie voor de derde achtereenvolgende keer in dezelfde startopstelling binnen de lijnen komen. Na het gelijkspel bij FC Twente was er vorige week de thuiszege op PEC Zwolle, de eerste van het kalenderjaar. De ziekenboeg van de FC bestaat nog uit slechts twee verdedigers, Amir Absalem en Kasper Larsen, die bovendien hard op de weg terug zijn.

Aan de aftrap bij FC Groningen stonden internationals Samir Memisevic, Deyovaisio Zeefuik, Tom van de Looi en Juninho Bacuna. Aan de kant van AZ begonnen onder meer de Oranje-internationals Guus Til, Wout Weghorst en Marco Bizot aan de aftrap, net als Jong Oranje-klanten Oussama Idrissi, Teun Koopmeiners en Thomas Ouwejan. Eerder dit seizoen stond Idrissi nog bij FC Groningen binnen de lijnen toen het 1-1 werd in het Noordlease Stadion.

De eerste helft van de wedstrijd kenmerkte zich door een overzicht van de thuisclub en diverse reddingen van Sergio Padt aan de ene kant van het veld en gevaarlijke corners aan de overzijde van FC Groningen. Zo zoefde een bal van de voet van Ajdin Hrustic rakelings langs de paal van het doel van AZ-goalie Bizot. In de eerste helft werd er niet gescoord.

De 16.459 aanwezige fans in het AFAS Stadion, waaronder 146 luid aanwezige FC-supporters, zouden in de tweede helft nog vijf treffers kunnen aanschouwen. Acht minuten na de pauze kwam de 1-0 van de voet van Johan Svensson, die een voorzet van Alireza Jahanbakhsh tot doelpunt promoveerde. Dertien minuten later leek AZ de wedstrijd te beslissen in de persoon van Guus Til (2-0), maar daar dacht de uitclub duidelijk anders over.

Binnen vijf minuten, in de 70ste minuut, deed FC Groningen iets terug toen Tom van Weert een assist van Ritsu Doan converteerde en de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam: 2-1. Dertien minuten later was het Doan zelf die op aangeven van invaller Ludovit Reis de prachtige gelijkmaker voor zijn rekening nam: 2-2 in de linkerbovenhoek.

De comeback was achteraf gezien voor FC Groningen niet voldoende voor een punt. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd verrichte Padt nog een wereldredding op een inzet van Wout Weghorst, maar twee minuten later was het bij een corner van de voet van Idrissi wel raak. Jahanbakhsh trok zijn bewaker Django Warmerdam aan de arm en kon op die manier van dichtbij ongehinderd inkoppen: 3-2. Een minuut later was de wedstrijd ten einde. Op zondag 1 april hervat FC Groningen de campagne, thuis tegen Ajax. Aanvang in het Noordlease Stadion is dan 14.30 uur. Tickets zijn zonder beperkingen aan te schaffen via onder meer deze website.

Stem hier op de Payt Man of the Match

20180318EOA8662
20180318JV6454

Gerelateerd nieuws