zo 4 maart 2018 16:45
Eredivisie
Boere (71)
1
1
Ritsu Doan (57)
37
Holla
42
Vuckic
45
Ajdin Hrustic
57
Ritsu Doan
61
Tighadouini voor Assaidi
70
Jesper Drost voor Tom van Weert
71
Boere
73
Tighadouini
73
Deyovaisio Zeefuik
78
Juninho Bacuna
81
Slagveer voor Jensen
85
Bijen
0
45
90

FC Twente - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
10 februari 2018

Speeldatum: zondag 4 maart
Aanvang: 16.45 uur
Locatie: De Grolsch Veste
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode
BUS: 09-02-18, 09.00 uur - 15-02-18 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/CAR 16-02-18, 09.00 uur - 01-03-18, 23.59 uur via deze webshop
BUS/CAR 16-02-18, 10.00 uur - 01-03-18, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = €34.- (lid SV €31.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 12.45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard


Autocombi
Vak = CAR
Prijs = €13.50
Omwisselplaats: N48 Carpoolplaats bij afslag Balkbrug/Dedemsvaart/Hardenberg
Omwisseltijd: vanaf 15.15-15.45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
1000

Maximaal aantal autokaarten
50

Extra informatie

- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9p busjes vallen onder de autocombi

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

2 maart 2018

Trainer Ernest Faber heeft in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Twente te maken met de winterse omstandigheden in Groningen en beschikt over een vrijwel volledige spelersgroep in de aanloop naar het duel met de nummer 16 van de Eredivisie. “We zijn moeilijk te verslaan, maar willen zelf ook weer graag tegenstanders verslaan,” aldus de FC-trainer.

In personeel opzicht was het de afgelopen dagen inspelen op de actualiteiten. Zo werd Mimoun Mahi vader van zijn eerste kind. “Een meisje. Moeder en kind maken het goed. Het geeft Mimoun ongetwijfeld energie zo’n mooi nieuw gezinnetje. Een felicitatie van ons allen,” aldus Faber. Mahi kreeg vandaag (vrijdag) vrijaf en heeft zelf aangegeven zaterdag er op de training weer bij te willen zijn en ook zondag bij de wedstrijd in Enschede. Deyovaisio Zeefuik sluit weer aan bij de selectie na een schorsing van één wedstrijd. Jesper Drost keerde terug bij de groep na een paar dagen ziekte.

Verslaan
Daar tegenover staat de afwezigheid van Amir Absalem, die kampt met een enkelkwetsuur. Kasper Larsen (achillespees) en Ludovit Reis (knie) zijn evenmin van de partij tegen FC Twente. Vanuit de Beloften sluiten derde doelman Jan Hoekstra, verdediger Lars Kramer en aanvaller Michael Breij aan bij de wedstrijdselectie voor zondag. Zij zullen zaterdagmiddag spelen met de onder-23 tegen Almere City FC, net als Uriel Antuna die naar verwachting een helft zal spelen op het kunstgras van Corpus den Hoorn.

Faber moest ook in de trainingsomstandigheden flexibel zijn. Door de vorst moest er vrijdagochtend getraind worden op kunstgras. “Het is voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd,” blikte de coach vooruit naar de laatste wedstrijd in speelronde 26. “Wij willen niet alleen bij die onderste ploegen weg blijven, maar ook aanhaken bij de ploegen boven ons. We hebben laten zien dat we moeilijk te verslaan zijn, maar willen zelf ook weer graag tegenstanders verslaan.”

Balbezit
De FC-trainer denkt dat de winst vooral te boeken is in het eigen balbezit van Groningen. “Uit bij VVV hadden we een groot gedeelte van de wedstrijd de controle en die ontbrak afgelopen vrijdag thuis tegen NAC Breda. We moeten in balbezit meer betekenen voor onszelf en meer doen met ons balbezit. Daarmee kunnen we zorgen dat we beter in de wedstrijd komen. We hebben het gevoel dat die overwinning eraan zit te komen. Het zal een hele klus worden, maar in de moeilijkste uitdagingen liggen ook de mooiste mogelijkheden.”

4 maart 2018

FC Groningen heeft zondagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Twente. De stand bij rust was 0-0. Ritsu Doan opende de score namens de gasten. Tom Boere zorgde voor de gelijkmaker. FC Groningen blijft de nummer 13 van de ranglijst en loopt nog steeds één op één: 26 punten uit 26 duels.

RJ18030439449

Op voorhand beloofde de strijd tussen de nummers 16 en 13 van de ranglijst al een beladen duel te worden. De beide volksclubs zijn van oudsher aartsrivalen en bovendien staan beide ploegen momenteel op de ranglijst van de Eredivisie op een plek die lager is dan de status van de beide clubs. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, dus ook Twente en Groningen hebben de punten keihard nodig in de slotfase van deze 62ste editie van de Eredivisie.

Aan de kant van FC Groningen waren twee wijzigingen te bespeuren in de basiself ten opzichte van afgelopen week, toen 1-1 werd gespeeld tegen NAC Breda. Deyovaisio Zeefuik keerde na een schorsing terug als rechtsback en dat ging ten koste van Yoëll van Nieff. Jesper Drost startte vanaf de bank nadat hij eerder deze week enkele dagen ziek was geweest. Ajdin Hrustic nam zijn plek in.

De eerste helft was behoorlijk aftastend en redelijk afwachtend van beide ploegen, hoewel doelman Sergio Padt wel weer op zijn hoede moest zijn en een aantal cruciale verdedigende ingrepen deed. Naar mate de eerste helft vorderde, nam de gevoelstemperatuur toe. Gele kaarten voor Danny Holla en Haris Vuckic van Twente en Ajdin Hrustic van FC Groningen waren een voorbode van een hete tweede helft.

Daarin nam FC Groningen na voorbereidend werd van Tom van Weert na een klein kwartier brutaal de leiding door een schuiver van Ritsu Doan. Alweer de zesde treffer van dit seizoen voor de Japanse tiener. FC Groningen kon nog geen kwartier van de voorsprong genieten, want toen kopte Tom Boere een halfhoge voordat van Adam Maher feilloos achter Padt: 1-1.

Met die 1-1 stand zou FC Groningen meer opschieten dan FC Twente, dat vanaf de tribunes hoorde dat ‘alles of niets’ werd geëist. Het werd optie 3: het gelijkspel. Arbiter Ed Janssen had er nog een handvol kaarten voor nodig om alles binnen de lijnen in goede banen te lijden. Invaller Adnane Tighadouini en Deyovaisio Zeefuik kregen het met elkaar aan de stok, Juninho Bacuna deed aan spelbederf en Peet Bijen trok Mimoun Mahi naar het gras. Eindstand in gele kaarten: 4-3.

Beide ploegen hadden achteraf een moment in de wedstrijd dat de zege binnen handbereik was. Zo leek een Twente-verdediger hands te maken bij een inzet van Bacuna bij de tussenstand 0-1. En in de slotfase kwam Groningen een aantal keren goed weg bij het slotoffensief van de Tukkers. Met name Tom Boere, met liefst twaalf doelpogingen, was ‘hot’. Maar bij zijn ene treffer bleef het en dus ook bij 1-1.

FC Twente zag vlak voor de wedstrijd het winnende Sparta langszij komen op de ranglijst, maar nam de zestiende plek met het behaalde punt weer over. FC Groningen hield afgelopen weekend NAC Breda nog op keurig op afstand, maar zag de Brabanders twee punten dichterbij plek 13 komen door hun zege op Feyenoord. Willem II is de nummer 15 van de ranglijst en Roda JC staat op plek 18. Voor FC Groningen is zondag 11 maart PEC Zwolle in het Noordlease Stadion de volgende opponent.

RJ18030439443

Gerelateerd nieuws