vr 23 februari 2018 20:00
Eredivisie
1
1
Pablo Mari (e.d. 66)
Te Vrede (86)
58
Ajdin Hrustic voor Jesper Drost
66
Pablo Mari
69
Sadiq voor Agyepong
73
Fernandes voor Ambrose
79
Vloet voor Schoofs
81
Vloet
86
Te Vrede
0
45
90

FC Groningen - NAC Breda

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
5 december 2017

Speeldatum: vrijdag 23 februari
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Noordlease Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten
Voorverkoop 2 per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet en FC Primera's 29-12-17, 09.00 uur t/m 01-02-18, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 29-12-17, 10.00 uur t/m 01-02-18, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 02-02-18, 09.00 uur t/m 23-02-18, 20.00 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 02-02-18, 10.00 uur t/m 23-02-18, 17.30 uur Vrije verkoop

U blijft altijd verantwoordelijk voor de aankopen die worden gedaan met uw (Seizoen)ClubCard.

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

infographic-kaartverkoop-v3
22 februari 2018

Morgenavond, vrijdag 23 februari, kan FC Groningen weer eens rekenen op een afgeladen Noordlease Stadion. Onder het mom ‘nu of nooit’ roepen de supporters van de club iedereen op massaal achter de ploeg te gaan staan tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Het draagt bij aan de positieve stemming, die binnen de spelersgroep heerst. “We maken samen een front tegen NAC,” stelt trainer Ernest Faber.

Op het wekelijkse persmoment begon trainer Ernest Faber donderdagmiddag met het doornemen van zijn selectie voor het thuisduel met NAC van vrijdagavond. De FC-trainer kan in de openingswedstrijd van de 25ste speelronde niet beschikken over de geblesseerden Ludovit Reis (knie) en Kasper Larsen (achillespees). Daarnaast is Deyovaisio Zeefuik geschorst. “Vanuit de Beloften sluiten Jan Hoekstra, Tim Riksman, Lars Kramer en Michael Breij aan bij de wedstrijdselectie van vrijdag. Zij zullen normaal gesproken zaterdagmiddag ook spelen in de uitwedstrijd van FC Groningen onder-23 tegen ACV.”

Overwinning
Ernest Faber wacht met zijn ploeg na vier gelijke spelen en twee nederlagen nog op de eerste zege in het kalenderjaar 2018. Desondanks is de stemming in de groep prima, vertelt de trainer. “We hebben een mooi jong groepje spelers dat vrijdagavond de strijd zal aangaan. Iedereen voelt zich erg gesteund door de vele positieve acties en het geeft een geweldig gevoel om samen met de supporters één front te maken tegen NAC Breda. Dat we allemaal hunkeren naar een overwinning, mag duidelijk zijn.”

Het veldspel tegen VVV-Venlo bood wat dat betreft volgens Faber perspectief voor de komende periode. “We waren aardig dominant tegen VVV met genoeg mogelijkheden, hoewel dat een ploeg is die normaal gesproken weinig ruimte weggeeft. Alleen moeten we zorgvuldiger zijn in de eindfase zodat de mogelijkheden ook kansen worden. We moeten zorgen dat we daar nog weer scherper in zijn. NAC Breda is ook een ploeg die naar voren wil voetballen, dat biedt voor ons mogelijkheden gebruik te maken van de ruimtes tussen de linies. En ons blok achterin moet zorgen dat we net als tegen ADO de nul vasthouden.”

Sfeer
De energie in de selectie is volop aanwezig, constateert Faber. “De sfeer zit er goed in. Iedereen wil er vol voor gaan en de jongens zijn veel met elkaar bezig. We moeten vrijdagavond zorgen dat we de extra energie op een goede manier gaan gebruiken. Iedereen moet om te beginnen zijn taken goed uitvoeren en wat we doen, moeten we voluit doen. Als er eens iets misgaat, moeten de spelers elkaar steunen. NAC Breda heeft er de ploeg niet echt naar om compact te gaan spelen, zoals VVV. Dus daar liggen voor ons ook de mogelijkheden. En met een vol stadion erachter gaan wij voor het optimale resultaat!”

hoppakee
23 februari 2018

FC Groningen heeft vrijdagavond in het Noordlease Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Bij rust was de stand nog 0-0. Halverwege de eerste helft maakte Pablo Marí een eigen doelpunt namens de gasten. In de slotfase zorgde Mitchell te Vrede voor de gelijkmaker. Met het 25st e punt in 25 gespeelde wedstrijden blijft FC Groningen de nummer 13 van de Eredivisie.

In een prima gevuld Noordlease Stadion waren in de aanloop naar de wedstrijd alle voorwaarden aanwezig en leefde de wedstrijd enorm bij alles en iedereen binnen en rond FC Groninegn. Het begon al met de diverse posters in Stad en Ommeland met de boodschap ‘Nu of Nooit’. Daar bovenop werden aan elke seizoenkaarthouder twee tickets verstrekt om te zorgen voor een volle bak in de cruciale thuiswedstrijd met NAC Breda. Er hing woensdag een spandoek op Sportpark Corpus den Hoorn om de ploeg een extra steuntje in de rug te geven en vrijdag werd bekend dat de vrijkaartenactie een doorslaand succes was. Meer dan 6.500 extra FC-fans in het Noordlease Stadion. En die konden samen met de vaste bezoekers voor de wedstrijd ook nog eens genieten van een tweede drankje gratis.

De wedstrijd zelf tussen de nummers 13 en 15 van de Eredivisie was er één met twee gezichten: voor de pauze waren de gasten de makkelijker voetballende ploeg en na de pauze was de thuisploeg bovenliggen. Bij FC Groningen kwam Django Warmerdam terug in de basisploeg voor de geschorste Deyovaisio Zeefuik. Dit in vergelijking met de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, waar met 1-1 werd gelijkgespeeld. Aan de kant van NAC Breda waren er vier wisselingen ten opzichte van hun verloren thuiswedstrijd tegen AZ. Onder anderen aanvoerder Pablo Marí keerde terug in de ploeg van trainer Stijn Vreven.

De kansen in de eerste helft waren toch vooral voor NAC Breda en doelman Sergio Padt moest weer een aantal keren reddend optreden. In de tiende minuut had Mimoun Mahi overigens al eens de lat boven Nigel Bertrams geraakt met een schot. Later in de wedstrijd zouden FC Groningen nog tweemaal het ‘houtwerk’ teisteren. In het klassement van meeste keren op paal en lat staat FC Groningen na 25 speelronden op twintig. Het hoogste aantal van de gehele Eredivisie.

Twee minuten na de pauze was het Thomas Agyepong die een levensgrote kans geneutraliseerd zag door Padt. In de 66ste minuut gaf Django Warmerdam een voorzet die onder druk van Mimoun Mahi door zijn mandekker Pablo Mari achter de eigen doelman Bertrams werd gewerkt: 1-0. Groningen kreeg kansen op meer. Ajdin Hrustic raakte de paal, Ritsu Doan nog eens de lat, maar na twintig minuten was de voorsprong van Groningen ten einde.

Mitchell te Vrede schoot een rebound van zijn eigen schot onhoudbaar voor de FC-defensie in de linker kruising: 1-1. In de slotfase waren er nog kansen voor invaller Paolo Fernandes namens NAC en voor Tom van Weert namens FC Groningen. Na een slotoffensief in de drie minuten extra tijd van FC Groningen blies arbiter Dennis Higler af. Een puntje erbij voor FC Groningen en daarmee staat de teller nu op 25. Komend weekend, zondag 4 maart, gaat Groningen op bezoek bij FC Twente, de huidige nummer 16 van de ranglijst.

Wat vond jij van de wedstrijd? Log eerst in om hieronder je reactie achter te laten!

180223EOA1777
180223EOA1804

Gerelateerd nieuws