vr 16 februari 2018 20:00
Eredivisie
Van Crooij (2)
1
1
Ritsu Doan (15)
2
Van Crooij
15
Ritsu Doan
20
Mike te Wierik
56
Janse voor Castelen
68
Django Warmerdam voor Jesper Drost
79
Hunte voor Opoku
86
Ajdin Hrustic voor Ritsu Doan
90
Rutten
90
Deyovaisio Zeefuik
90
Sergio Padt
0
45
90

VVV-Venlo - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
18 januari 2018

Speeldatum: vrijdag 16 februari
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Stadion De Koel in Venlo
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode
BUS: 26-01-18, 09.00 uur - 01-02-18 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/CAR 02-02-18, 09.00 uur - 15-02-18, 23.59 uur via deze webshop
BUS/CAR 02-02-18, 10.00 uur - 15-02-18, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = €34.- (lid SV €31.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 15.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard


Eigen Vervoer regeling
Vak = EV
Prijs = €15,-
Omwisselplaats: Ingang gastenvak te VVV Venlo
Omwisseltijd: vanaf 19:00 - 20.00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
550

Maximaal aantal autokaarten
270

Extra informatie

- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9p busjes vallen onder de autocombi
- Er geldt een ophoudprocedure van 15 minuten, in deze tijd blijven de horeca en toiletten toegankelijk.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

15 februari 2018

Het openingsduel in de 24ste speelronde van de Eredivisie is voor FC Groningen van groot belang. De ploeg van trainer Ernest Faber gaat op jacht naar de eerste zege van het kalenderjaar 2018. Tegenstander in de uitwedstrijd is VVV-Venlo. Het vrijdagduel begint morgen, 16 februari, om 20.00 uur.

Na het 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag, afgelopen zondag in het Noordlease Stadion, was het gesprek van de dag de situatie rondom Lars Veldwijk. Voor trainer Ernest Faber was het zaak om het incident met de spits zo snel mogelijk af te ronden en de focus richting de volgende wedstrijd te verplaatsen. “Zondagavond heb ik voor mezelf doorgeschakeld en deze week heeft de groep zich volledig gericht op VVV-uit. Er is fanatiek getraind en vol enthousiasme. We hadden vandaag bij de ‘elf tegen elf’ 22 gretige spelers op het veld staan.”

Vraagtekens
Naast de blessure van Ludovit Reis en de afwezigheid van Lars Veldwijk, die bij onder-23 is aangesloten, kent de eerste selectie een paar vraagtekens in de aanloop naar het uitduel van morgenavond in Noord-Limburg. Faber: “Kasper Larsen is ziek naar huis gegaan. En ook Django Warmerdam en Amir Absalem zijn wat ziek geweest. Deyovaisio Zeefuik viel zondag uit, maar is weer topfit en vanuit de onder-23 gaan Jan Hoekstra en Michael Breij mee naar Venlo.”

Alles en iedereen rondom FC Groningen is hard toe aan een overwinning. Faber weet het. “Het belang van de wedstrijd hoef ik niet uit te leggen,” constateert de FC-trainer dan ook. “We hebben een goed resultaat nodig en moeten er zelf alles aan doen om die prestatie neer te zetten. De kernwaarden van de club ‘onvoorwaardelijk’ en ‘strijdvaardig’ zijn zeer van toepassing. We moeten het met elkaar doen.”

Zelfvertrouwen
VVV-Venlo is de nummer 10 van de ranglijst en heeft zeven punten meer dan FC Groningen. “Ze doen het dit seizoen goed. Uit en thuis voeren ze hun compacte speelwijze perfect uit. Toch acht ik onszelf in staat om een overwinning te pakken in Limburg. Wij hebben die drie punten keihard nodig voor ons zelfvertrouwen en om weg te blijven bij die onderste plaatsen. Het blijft toch altijd ons doel om naar boven te kunnen blijven kijken.”

16 februari 2018

FC Groningen heeft vrijdagavond in het Saecon Stadion De Koel met 1-1 gelijkgespeeld tegen VVV-Venlo. De eindstand was bij rust al bereikt. Na de vroege openingsgoal van de Limburgers bepaalde Ritsu Doan na een kwartier spelen de eindstand. Met het 24ste punt uit 24 duels blijft FC Groningen de nummer 13 van de Eredivisie.

Aan de kant van FC Groningen ontbrak naast Ludovit Reis en Lars Veldwijk ook de zieke Kasper Larsen in de selectie. Django Warmerdam begon op de bank. Door die wisseling ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag was er een plek op het middenveld voor Juninho Bacuna. Yoëll van Nieff speelde op linksback.

De openingsfase was op z’n zachtst gezegd ‘nait best’ voor FC Groningen. Na een aardige kopkans voor Thy in de openingsminuut was het nog geen zestig tellen later diezelfde Lennart Thy die een assist gaf op Vito van Crooij voor de 1-0. Na tien minuten was de storm bij de thuisclub evenwel uitgeraasd en nam FC Groningen duidelijk het heft in handen in Venlo.

Een prachtige steekbal van Juninho Bacuna werd na exact een kwartier spelen op waarde geschat door Ritsu Doan, die zijn vijfde van het seizoen liet aantekenen: 1-1. De Japanner is deze eeuw na Arjen Robben, Luis Suárez en Richairo Zivkovic de vierde tiener die minimaal vijf competitiegoals binnen één seizoen voor FC Groningen scoorde.

In het verloop van de eerste helft begon de strijd zich meer en meer op het middenveld af te spelen. Mike te Wierik was nog tweemaal duidelijk in beeld. Eerst tien de centrale verdediger geel pakte en tien minuten voor rust toen hij een blessurebehandeling moest ondergaan. Voor de doelen gebeurde er niet al teveel meer en zo gingen de ploegen rusten met 1-1.

In de tweede helft leek het met een zeer dominant FC Groningen – zowel in het veld als ook op de tribunes, waar 126 fans de club hartstochtelijk ondersteunden – wachten op de voorsprong voor de gasten. Zo ver kwam het echter niet. Tom van Weert met een schotkans en Yoëll van Nieff met een vrije trap nipt naast waren er nog het dichtst bij.

De laatste fase van de wedstrijd had het balletje ook nog de andere kant op kunnen vallen. Een inzet van Röseler op de lat en een uithaal van Leemans gekeerd door Padt, gingen vooraf aan een zeer hachelijke situatie in de slotfase. Daarin het Leemans die Padt op zijn weg vond en nog eens Röseler die wild naast mikte in de derde minuut van de extra tijd. Eindstand dus 1-1.

Met het behaalde punt, het zesde in een uitduel, blijft FC Groningen dertiende op de ranglijst. Komende vrijdag zal FC Groningen het in eigen huis opnemen tegen NAC Breda. Dat duel op vrijdag 23 februari begint om 20.00 uur in het Noordlease Stadion. Deyovaisio Zeefuik is er dan overigens niet bij. Hij is geschorst wegens zijn vijfde gele kaart van dit seizoen.

Gerelateerd nieuws