zo 11 februari 2018 16:45
Eredivisie
0
0
12
Beugelsdijk
35
Bakker
40
Pinas voor Kanon
46
Juninho Bacuna voor Yoell van Nieff
48
Juninho Bacuna
52
Deyovaisio Zeefuik
58
Hooi voor Goppel
74
Kasper Larsen voor Deyovaisio Zeefuik
84
Ajdin Hrustic voor Ritsu Doan
0
45
90

FC Groningen - ADO Den Haag

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
10 februari 2018

Zondag 11 februari speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in het Noordlease Stadion. Tickets zijn eenvoudig online aan te schaffen via deze website en vanaf 15.15 uur. In beide gevallen gelden geen restricties bij de aandacht. Tickets kosten vanaf 18 euro voor volwassenen en online 13 euro voor jeugd tot en met 16 jaar.

KOOP KAARTEN
Aankooprechten
Voorverkoop 2 per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 29-12-17, 09.00 uur t/m 18-04-01-18 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 29-12-17, 10.00 uur t/m 18-01-18, 16.45 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 19-01-17, 09.00 uur t/m 11-02-18, 16.45 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 19-01-17, 10.00 uur t/m 10-02-18, 17.00 uur Vrije verkoop

U blijft altijd verantwoordelijk voor de aankopen die worden gedaan met uw (Seizoen)ClubCard.

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

infographic-kaartverkoop-v3
9 februari 2018

Donderdagavond ging FC Groningen in De Kuip met 3-0 onderuit tegen Feyenoord. Komende zondag wordt in het Noordlease Stadion om 16.45 uur alweer afgetrapt tegen ADO Den Haag. De selectie van trainer Ernest Faber is dan naar alle waarschijnlijkheid weer wat ruimer, gezien de mogelijke terugkeer van Samir Memisevic en Mimoun Mahi.

Donderdag na afloop van Feyenoord-Groningen was Faber te spreken over de eerste helft waarin zijn ploeg op de been bleef. “Maar na de pauze zag je het kwaliteitsverschil met de 3-0 van Robin van Persie als beste voorbeeld daarvan,” blikte de FC-trainer kort terug. Vannacht rond half drie keerde de ploeg terug in de Stad.

Faber hoopt dat Memisevic en Mahi zondag weer een rol kunnen spelen in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. “Zaterdagmiddag zullen Jan Hoekstra, Amir Absalem, Lars Kramer en Michael Breij met Jong FC Groningen de uitwedstrijd bij VVOG spelen. Zondag sluiten ze vervolgens weer aan bij de eerste selectie.”

Onbevangenheid
Donderdagavond debuteerde met Lars Kramer, na Ludovit Reis, Amir Absalem en Tom van de Looi, de vierde speler binnen één seizoen vanuit de Beloften-kern. Net als Reis en Van de Looi is Kramer zelfs nog een junior. “Zijn onbevangenheid kan een voordeel zijn”, stelt Faber. “Hij kletste erop en wilde zich graag meten met het grote Feyenoord. Voor alle vier spelers geldt dat ze mentaal goed bij de selectie passen. Ze zijn coachbaar en geven de juiste energie aan het team. Ze presteren op de trainingen en in wedstrijden van de Beloften, zijn constant en ze zijn weerbaar.”

Stabieler
Zondag gaat de FC in het Noordlease Stadion tegen ADO Den Haag op jacht naar de zesde zege van het seizoen. “Het moet zondag gebeuren. Na twee nederlagen is iedereen toe aan een overwinning. Een jong team kan wisselvallig zijn en daarom willen we graag stabieler worden. Er zit veel talent in onze groep. Bij ADO staat een ploeg met een mooie balans tussen ervaring en talent. We moeten in ons eigen stadion weer met durf en lef voetballen en verdedigend scherp zijn. We willen winnen.”

11 februari 2018

FC Groningen heeft zondagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. In het Noordlease Stadion maakte Deyovaisio Zeefuik zijn thuisdebuut. Met het 23ste punt in 23 wedstrijden staat FC Groningen, met elf wedstrijden voor de boeg, nog altijd op de dertiende plek van de ranglijst in de Eredivisie.

JW201801075910

In het Noordlease Stadion keerden Samir Memisevic en Mimoun Mahi terug in de basiself ten opzichte van de verloren uitwedstrijd bij Feyenoord van afgelopen donderdag. Kasper Larsen en Uriel Antuna begonnen op de bank. ADO Den Haag won de toss en koos ervoor om van helft te wisselen. Na twee minuten kregen de gasten de eerste mogelijkheid. Sergio Padt maakte de inzet van Björn Johnsen onschadelijk en het zou weer eens zo’n middag worden voor de doelman en aanvoerder van de FC.

Na vijf minuten kreeg Mimoun Mahi een flinke tik van Tom Beugelsdijk te verwerken. De ADO-speler kreeg bij zijn volgende wilde actie tegen Tom van Weert een gele kaart. Ritsu Doan en Tom van de Looi zorgen voor het Haagse doel voor gevaar, voordat Padt weer redding moest brengen op een inzet van Johnsen. De Haagse doelman met een contract voor onbepaalde tijd had bij enkele situatie meer geluk dan wijsheid nodig om het Groningen-gevaar onschadelijk te maken.

Na een gele kaart voor Danny Bakker moest Wilfried Kanon zich geblesseerd laten vervangen aan de kant van de Hagenaars. Tom van Weert kreeg zes minuten voor de pauze nog een kans, maar vond Zwinkels op zijn pad. Aan de overzijde is het invaller Shaquille Pinas die de lat raakt in een hoekschopsituatie. Met een 0-0 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na de pauze verving Juninho Bacuna zijn teamgenoot Yoëll van Nieff op het middenveld. De invaller werd binnen drie minuten op de bon geslingerd door arbiter Jeroen Manschot. Ook Zeefuik werd enkele minuten bestraft met een gele kaart. De van Ajax gehuurde rechtsback moest zich laten vervangen door Kasper Larsen. Dertien minuten voor tijd kreeg diezelfde invaller dé kans van de wedstrijd. Een kopbal van de Deen werd echter door Zwinkels gekeerd.

De laatste wissel van de wedstrijd was veelbesproken. Na ruim 35 minuten warmlopen kwam Lars Veldwijk uit eigen beweging terug op de bank zitten en koos de technische staf van FC Groningen op dat moment om Ritsu Doan te vervangen door de andere speler die – naast Kasper Larsen – tijdens de tweede helft warmliep, Ajdin Hrustic. Nadat Padt nog tweemaal alert kon optreden, was er nog een aardige kans voor Tom van Weert. Hij kon een voorzet van invaller Hrustic echter net niet bereiken.

Zo was en bleef het 0-0 in de 23ste speelronde tussen FC Groningen en ADO Den Haag. Voor Groningen leverde het 23ste punten het behoud van de dertiende plek op de ranglijst op. Komende vrijdag gaat de ploeg van trainer Ernest Faber op bezoek bij VVV in Venlo. Het duel in De Koel begint om 20.00 uur en is de eerste wedstrijd van de 24ste speelronde. De volgende thuiswedstrijd is het duel met NAC Breda op vrijdag 23 februari. Aanvang is dan opnieuw 20.00 uur.

JW201801075908

Gerelateerd nieuws