vr 2 februari 2018 20:00
Eredivisie
Miazga (6)
Mount (32)
2
0
6
Miazga
19
Juninho Bacuna voor Ludovit Reis
32
Mount
60
Beerens voor Van Bergen
67
Lars Veldwijk voor Ritsu Doan
71
Yoell van Nieff
74
Deyovaisio Zeefuik voor Yoell van Nieff
76
Van der Werff voor Linssen
77
Deyovaisio Zeefuik
82
Serero
85
Castaignos voor Matavz
0
45
90

Vitesse - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
1 februari 2018

FC Groningen opent vrijdagavond met Vitesse het bal in de 21ste speelronde van de Eredivisie. De aftrap in Arnhem is om 20.00 uur. Veertien duels voor het einde van de competitie is het winter transferwindow gesloten. Trainer Ernest Faber beschikt over een ‘jonge en frisse’ selectie en wil met die ploeg zo hoog mogelijk eindigen.

Voor vrijdagavond zijn alle spelers uit de negentien namen tellende eerste selectie beschikbaar voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. “Nieuw is ‘Deyo’ Zeefuik, die nog niet meteen in de basis zal starten. Mike te Wierik doet het goed op die positie. Zeefuik zal voor zijn plek moeten knokken. Voor Mimoun Mahi geldt dat we van dag tot dag bekijken hoe het met zijn belastbaarheid is gesteld. Hij ging er zaterdag in het duel met Heracles uit voorzorg eerder af en trainde vandaag ook korter dan de rest van de groep. Met Ajdin Hrustic hebben we voor zijn positie een prima alternatief. Ajdin doet het op dit moment goed.”

Ritme
Daags na de wedstrijd in Arnhem zullen diverse spelers van de eerste selectie hun minuten gaan maken bij FC Groningen onder-23, dat zaterdagmiddag thuis op Corpus den Hoorn speelt tegen vv Capelle. “We willen iedereen zoveel mogelijk ritme laten opnieuw. Vrijdagavond na onze wedstrijd tegen Vitesse zal er overleg volgen met trainer Alfons Arts over wie er mee gaat doen. Op voorhand hebben we geen ‘calamiteiten’.”

Kansen
Met Vitesse treft FC Groningen de huidige nummer zes van de ranglijst, die negen punten méér heeft dan de 22 van de FC. “Vitesse is een goede ploeg met spelers die graag naar voren spelen. In de omschakeling zijn ze echter verdedigend nog wel eens wat nonchalant. Daarvan moeten we zien te profiteren. Er liggen voor ons altijd weer kansen en we gaan dan ook voor maximaal resultaat met ons talentvolle elftal. Het transferwindow is gesloten. Iedereen mag het in het hier en nu laten zien. Alle aandacht en energie gaat uit naar deze eerstvolgende wedstrijd. We zijn nog steeds ambitieus en heel strijdvaardig. We willen winnen en zo hoog mogelijk eindigen.”

2 februari 2018

FC Groningen heeft vrijdagavond in het Gelredome met 2-0 verloren van Vitesse. De eindstand was bij rust al bereikt. De nummer 13 van de Eredivisie verloor daarnaast middenvelder Ludovit Reis. Hij raakte na een kwartier geblesseerd en moest gewisseld worden.

In Arnhem stond Ajdin Hrustic aan de aftrap door de knieblessure van clubtopscorer Mimoun Mahi. De rest van de startopstelling liet trainer Ernest Faber ongewijzigd. De 177 meegereisde FC-fans zagen hun ploeg al na zes minuten op achterstand komen. Een voorzet van links van de voet van Lassana Faye werd door Matt Miazga achter doelman Sergio Padt gekopt: 1-0.

Tien minuten later kreeg FC Groningen een flinke domper te verwerken. Middenvelder Ludovit Reis verdraaide zijn knie in een duel met Mason Mount en moest per brancard het veld verlaten. Juninho Bacuna was Reis’ vervanger. Na ruim een halfuur schoot Mason Mount de 2-0 binnen uit een voorzet van Mitchell van Bergen en na een slim overstapje van een teamgenoot.

In het resterende kwartier kreeg Tom van Weert nog een opgelegde kans om de aansluitingstreffer te maken. Van Weert mikte echter links naast het doel na een mooie aanval in eindigend in de zestien meter van Vitesse. In de slotminuten van de eerste helft werd Guram Kashia een treffer onthouden, toen het arbitrale kwartet onder leiding van Reinold Wiedemeijer niet constateerde dat Bacuna een inzet van Kashia achter de doellijn keerde.

Het was voor het wedstrijdverloop uiteindelijk niet van belang. Invaller Lars Veldwijk kreeg een zo mogelijk nog grotere kans dan zijn collega Van Weert, maar mikte juist rechts naar het doel van Remco Pasveer. Zo bleef het 2-0. Deyovaisio Zeefuik maakte zijn debuut en pakte bij zijn eerste actie ook meteen een gele kaart. Yoëll van Nieff, die voor Zeefuik moest plaatsmaken, kreeg eveneens geel.

WK1702020009
WK1702020044
WK1702020005

Gerelateerd nieuws