za 27 januari 2018 18:30
Eredivisie
Tom van Weert (28)
Jesper Drost (44)
Mimoun Mahi (45)
3
3
Monteiro (34)
Vermeij (63)
Pröpper (78)
2
Breukers
13
Ritsu Doan
16
Hardeveld
28
Tom van Weert
34
Monteiro
44
Jesper Drost
45
Mimoun Mahi
46
Gladon voor Monteiro
46
Kuwas voor Darri
61
Juninho Bacuna voor Mimoun Mahi
63
Vermeij
66
Kasper Larsen voor Yoell van Nieff
67
Samir Memisevic
74
Van Ooijen
78
Pröpper
82
Lars Veldwijk voor Ritsu Doan
0
45
90

FC Groningen - Heracles Almelo

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
27 januari 2018

Bij de start van de tweede seizoenshelft, vanavond bij de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, gelden er in het Noordlease Stadion aangepaste prijzen voor de horeca-producten. Door een nieuw betaalsysteem is het nu mogelijk de prijzen beter aan te passen op het product. Tot afgelopen zomer was het enkel mogelijk om met munten in het Noordlease Stadion te betalen. Dit had als direct gevolg dat de prijs van een consumptie altijd de waarde van de munt of een veelvoud daarvan was.

Vanaf 2013 zijn de prijzen in het Noordlease Stadion hetzelfde geweest, ondanks een stijging van de inkoopkosten. FC Groningen heeft er bij de prijswijzigingen voor gekozen om eventuele stijgingen zo minimaal mogelijk te houden. Zo zal er een lichte prijsstijging zijn van bijvoorbeeld bier en frisdranken, maar wordt koffie/thee en chocolademelk juist goedkoper.

Vanaf de thuiswedstijd tegen Heracles Almelo gelden de volgende prijzen voor de genoemde consumpties:
 
Product (Oude prijs -> Nieuwe Prijs)
Koffie/thee chocolademelk ( €2,00 -> €1,90 )
Bier klein ( €2,00 -> €2,10 )
Bier groot ( €4,00 -> €4,20 )
Fris ( €2,00 -> €2,10 )
Patat ( €2,00 -> €2,20 )
Broodje Hamburger ( €4,00 -> €3,80 )
Gehaktbal ( €4,00 -> €3,80 )
Hotdog ( €4,00 -> €3,80 )
KOOP TICKETS OF EEN PASSE-PARTOUT VOOR DRIE DUELS  Vrije verkoop van tickets
De verkoop van tickets voor FC Groningen - Heracles Almelo loopt tot en met zaterdagmiddag via de bekende voorverkoopkanalen: deze website, de FanCorner aan de Boumaboulevard en de FC Primera's. Prijzen zijn vanaf 18 euro voor volwassenen of online vanaf 13 euro voor jeugd tot en met 16 jaar. Op zaterdag 27 januari om 17.00 uur openen de kassa's van het Noordlease Stadion bij Ingang 2. De wedstrijd tussen de nummers 13 en 12 van de ranglijst in de Eredivisie begint om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

26 januari 2018

FC Groningen speelt zaterdagavond in het eigen Noordlease Stadion de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Trainer Ernest Faber kan beschikken over een volledig fitte spelersgroep en kiest naar alle waarschijnlijkheid voor de terugkeer van aanvallers Mimoun Mahi en Tom van Weert in de startopstelling. Het duel begint zaterdagavond om 18.30 uur. Stadion en kassa’s openen om 17.00 uur.

Ernest Faber, van wie eerder deze week bekend werd dat hij na afloop van het seizoen afscheid neemt bij FC Groningen, vertelde dat Tom van de Looi net als eerder al Ludovit Reis de rest van dit seizoen deel zal blijven uitmaken van de eerste selectie. “Het is belangrijk dat beide jongens veel minuten blijven maken, dus het zou kunnen dat ze soms ook nog in FC Groningen onder-23 zullen spelen. Maar momenteel zijn we zeer tevreden en tegen Heracles staan ze in ieder geval in de basis.”

Andere rol
Jan Hoekstra en Amir Absalem spelen ’s middags bij FC Groningen onder-23 tegen DVS’33 in Ermelo. Uriel Antuna, Kasper Larsen (beiden afgelopen week nog bij de Beloften) en Ajdin Hrustic (terug van interlands met Jong Australië) zitten zaterdag bij de eerste selectie. In de basisopstelling zullen twee wijzigingen plaatsvinden ten opzichte van afgelopen zondag. Mimoun Mahi (terug van blessure) en Tom van Weert keren terug in de basis. “We kiezen morgenavond (zaterdag – red.) voor een andere rol voor Lars Veldwijk. We denken dat hij in een andere fase van de wedstrijd meer beslissend kan zijn.”

Faber staat met zijn ploeg voor een mooie reeks wedstrijden waarin de ploeg vol aan de bak zal moeten om aan te haken bij de plekken die recht geven op deelname aan de play-offs. “We willen de lijn van Sparta-thuis doortrekken. We houden de ambitie om omhoog te gaan en willen streven naar een maximaal resultaat. Hopelijk kunnen we ons zelfvertrouwen weer verder uitbouwen.”

Creativiteit
Faber heeft met de eerste selectie naar eigen zeggen een prima trainingsweek achter de rug. “We hebben de wedstrijd van Willem II (1-1, red.) nog eens doorgenomen en moeten tegen Heracles effectiever met onze kansen omgaan. Achterin staat het momenteel prima en morgen moeten we in een thuiswedstrijd verder van de eigen goal af verdedigen. Het is fijn dat Mimoun Mahi weer fit is. Hij is onze beste aanvaller en kan met zijn creativiteit wat forceren.”

27 januari 2018

FC Groningen heeft zaterdagavond in het eigen Noordlease Stadion met 3-3 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. Bij rust was de stand 3-1 in het voordeel van de thuisclub. Tom van Weert, Jesper Drost en Mimoun Mahi zorgden voor de productie van de FC, dat hiermee dertiende op de ranglijst blijft na 20 speelronden in de Eredivisie.

In de basisopstelling keerden zoals verwacht Tom van Weert en Mimoun Mahi terug bij FC Groningen. Lars Veldwijk en Juninho Bacuna moesten voor hen plaatsmaken. De eerste helft verliep aardig naar wens voor de ploeg van trainer Ernest Faber. De 1-0 kwam van Tom van Weert na een assist van Jesper Drost en voorbereidend werk van Mimoun Mahi.

De 1-1 viel na onoplettendheid bij een vrije trap van Heracles op de achterlijn. Jamiro Monteiro was de gevierde man. In de twee minuten voor de pauze sloeg Groningen nog tweemaal toe. Eerste was het goed afjagen van Tom van Weert dat de 2-1 opleverde van Jesper Drost, die alert was bij een rebound. De 3-1 kwam opnieuw na balverlies in de opbouw van Heracles en werd gescoord door Mimoun Mahi.

Na de pauze ging Heracles zeer opportunistisch spelen met Paul Gladon en Brandley Kuwas als nieuwe mannen in de ploeg. Aan de kant van FC Groningen kon Mimoun Mahi slechts een uur spelen in verband met klachten aan de kuit. Vincent Vermeij scoorde na ruim een uur 3-2 op aangeven van Kuwas. Een kwartier later waaide de 3-3 binnen toen Robin Pröpper vanaf de rechterkant van het veld uithaalde.

In de laatste tien minuten kwam Lars Veldwijk na Juninho Bacuna en Kasper Larsen als derde invaller binnen de ploeg. In die fase hadden beide ploegen nog een kans op de overwinning, maar de 3-3 bleef op het scorebord staan. Voor Heracles een opsteker en voor Groningen een bittere teleurstelling. Komende vrijdag volgt het bezoek aan Vitesse in Arnhem voor FC Groningen.

180127EOA4880
180127EOA4979

Gerelateerd nieuws