zo 21 januari 2018 14:30
Eredivisie
Azzaoui (71)
1
1
Ritsu Doan (14)
14
Ritsu Doan
30
Lachman
60
Azzaoui voor Ogbeche
62
Crowley voor El Hankouri
68
Dankerlui voor Tsimikas
71
Azzaoui
76
Tom van Weert voor Lars Veldwijk
86
Uriel Antuna voor Juninho Bacuna
90
Heerkens
0
45
90

Willem II - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
5 december 2017

Speeldatum: zondag 21 januari 2018
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Koning Willem II stadion te Tilburg
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode
BUS: 29-12-17, 09.00 uur - 04-01-18 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/CAR 05-01-18, 09.00 uur - 18-01-18, 23.59 uur via deze webshop
BUS/CAR 05-01-18, 10.00 uur - 18-01-18, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = €34.- (lid SV €31.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 10.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard


Autocombi (verplicht met de auto)
Vak = CAR
Prijs = €10,-
Omwisselplaats: Parkeerterrein gastenvak te Tilburg
Omwisseltijd: vanaf 13:00 - 14.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
600

Maximaal aantal autokaarten
300

Extra informatie

- Alcohol op parkeerplaats is niet toegestaan;
- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9p busjes vallen onder de autocombi.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

19 januari 2018

FC Groningen hervat zondagmiddag 21 januari de competitie met een uitwedstrijd tegen Willem II. In Tilburg staat Tom van de Looi voor zijn debuut in de Eredivisie. Nota bene in de wedstrijd tegen de ploeg waar zijn vader Erwin trainer is. Bij FC Groningen zijn Kevin Begois en Ajdin Hrustic afwezig.

Tijdens het trainingskamp speelde FC Groningen twee oefenduels en werd tweemaal verloren. Trainer Ernest Faber hechtte echter niet veel waarde aan de resultaten: “Ik snap dat de uitslagen misschien niet tot tevredenheid stemmen, maar we hebben wel kansen gehad. We houden dan ook graag vast aan de goede dingen die we gezien hebben.”

Trainer Faber heeft zondagmiddag niet de beschikking over doelman Kevin Begois die kampt met knieklachten. Ajdin Hrustic is ook nog niet inzetbaar. Hij sluit volgende week weer aan bij FC Groningen nadat hij drie wedstrijden met Jong Australië speelde in China. De inzetbaarheid van Mimoun Mahi vormt nog een vraagteken. De aanvaller heeft last van een kuit. Kasper Larsen gaat zaterdagmiddag meespelen met FC Groningen onder-23.

In vergelijking met de opstelling in de laatste thuiswedstrijd van 2017, tegen Sparta, ontbreken Oussama Idrissi (transfer naar AZ) en Mimoun Mahi (kuitklachten). Ritsu Doan keert naar verwachting terug in de startopstelling. “We zullen het vertrek van Oussama Idrissi intern oplossen en zullen daarin nieuw elan moeten zien te vinden.”

Zondag is Willem II de tegenstander. “Als we omhoog willen blijven kijken dan zullen we zondag een resultaat moeten neerzetten,” aldus Faber. “Ze spelen vanuit een defensieve organisatie en het is zaak om niet veel weg te geven en zuinig te zijn in balbezit. Wij zullen bovendien effectief met onze eigen kansen moeten omgaan. In de oefenwedstrijden hebben we gezien dat we beschikken over veel diepgang.”

Het aanstaande debuut van Tom van de Looi zal zeer bijzonder zijn voor de Rodenaar, die aantreedt tegen zijn vader Erwin. “Hij heeft goede dingen laten zien op de trainingen. Heeft er alles voor over en raakt niet in de war als hij een foutje maakt. Diverse jonge talenten dienen zich aan, behalve in het voetbal ook in houding en gedrag. Tom is goed coachbaar en kan goed vanuit zijn taak spelen, is weerbaar en leert snel. Hij heeft er hard voor gewerkt en verdient een plekje in de basis.”

21 januari 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Koning Willem II Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen Willem II. De stand bij rust was 0-1 door een treffer van Ritsu Doan. Invaller Azzaoui bepaalde de eindstand op 1-1. Tom van de Looi maakte zijn officiële debuut in het eerste elftal, uitgerekend in de wedstrijd waarin zijn vader Erwin coach bij de tegenstander was. Het onderonsje eindigde dus in een puntendeling. FC Groningen staat na negentien duels nog altijd dertiende en heeft nu 21 punten.

bvb1801210074

In de eerste wedstrijd na de winterstop moest trainer Ernest Faber van FC Groningen zijn ploeg op twee posities noodgedwongen wijzigen ten opzichte van vier weken geleden, toen Sparta de laatste officiële tegenstander van 2017 was. Oussama Idrissi stond toen nog in de startopstelling. De vleugelaanvaller maakte inmiddels zijn debuut voor AZ. Clubtopscorer Mimoun Mahi ontbrak vanmiddag met een blessure.

In de basiself keerde Ritsu Doan terug en maakte middenvelder Tom van de Looi voor het eerst zijn opwachting. De spelers die acht jaar geleden de overstap maakte van ONR naar de opleiding van FC Groningen, zat voor de winterstop ook al zesmaal bij de eerste selectie maar kwam tot vandaag niet verder dan warmlopen langs de lijn in een Eredivisieduels. Deze middag startte hij in de basis en maakte ook nog eens de negentig minuten vol. Bovendien tegen de tegenstander waar zijn vader Erwin momenteel hoofdtrainer is.

De wedstrijd startte voor FC Groningen met een voorsprong. Binnen het kwartier bracht Ritsu Doan  zijn ploeg al aan de leiding met een prachtige treffer. Zijn vierde van deze Eredivisie. Op aangeven van topaangever Jesper Drost mikte de Japanner perfect raak in de linkerbovenhoek. Een juweeltje en een aangename score voor Groningen, zo direct na de winterstop: 0-1. De stemming in het met 176 FC-fans gevulde uitvak werd er uiteraard niet minder om.

Na de pauze wisselde Erwin van de Looi volop en was het twintig minuten voor tijd uitgerekend één van die invallers die met een individuele actie de eindstand op het bord schoot. Invaller Ismail Azzaoui zette twee Groningers op het verkeerde been en schoot vervolgens de bal in de rechterbenedenhoek, vlak langs de paal: 1-1. Ook invallers Tom van Weert en Uriel Antuna konden er in het restant van de wedstrijd geen verandering meer in brengen.

Het zesde gelijkspel van de competitie betekent dat de afstand tussen Groningen en Willem II vier punten blijft en de FC nu 21 punten heeft uit negentien duels. Met een neutraal doelsaldo (31-31) en de komende week de thuiswedstrijd van Heracles Almelo in het vooruitzicht, kan de Trots van het Noorden nadrukkelijk omhoog blijven kijken. De goal van Doan en het debuut van weer een speler uit eigen opleiding waren de groen-witte hoogtepunten van de middag in Tilburg.

bvb1801210213

Gerelateerd nieuws