zo 24 december 2017 12:30
Eredivisie
Lars Veldwijk (49)
Tom van Weert (74)
Ritsu Doan (90)
4
0
Holst (e.d. 86)
42
Sanusi
49
Lars Veldwijk
65
Ache voor Proschwitz
69
Tom van Weert voor Lars Veldwijk
74
Tom van Weert
77
Ritsu Doan voor Mimoun Mahi
79
Goodwin voor Breuer
86
Holst
87
Uriel Antuna voor Oussama Idrissi
90
Ritsu Doan
0
45
90

FC Groningen - Sparta Rotterdam

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
3 november 2017

Speeldatum: zondag 24 december
Aanvang: 12.30 uur
Locatie: Noordlease Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten
Voorverkoop 2 per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 24-11-17, 09.00 uur t/m 07-12-17, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 24-11-17, 10.00 uur t/m 07-12-17, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 08-12-17, 09.00 uur t/m 24-12-17, 12.30 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 08-12-17, 10.00 uur t/m 23-12-17, 17.00 uur Vrije verkoop

U blijft altijd verantwoordelijk voor de aankopen die worden gedaan met uw (Seizoen)ClubCard.

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

infographic-kaartverkoop-v3
22 december 2017

Trainer Ernest Faber gaat met zijn ploeg richting de laatste wedstrijd van 2017 en wil het kalenderjaar met een goed gevoel kunnen afsluiten. Zondagmiddag vanaf 12.30 uur moet dat in het Noordlease Stadion gebeuren tegen Sparta Rotterdam.

In de aanloop naar het duel met Sparta is Ritsu Doan weer terug bij de selectie. Hij is hersteld van zijn eerste Europese griep. Oussama Idrissi is terug van een schorsing, maar haakte op de vrijdagtraining af met voetklachten. Todd Kane (hamstring), Kasper Larsen (enkel) en Ajdin Hrustic (lies) zijn niet van de partij. Vanuit de selectie van FC Groningen onder-23 sluiten Jan Hoekstra, Lars Kramer, Tom van de Looi, David Browne en Michael Breij aan bij de wedstrijdselectie voor zondag. Het vijftal zal in januari ook afreizen naar Spanje voor het trainingskamp van het eerste elftal.

Terugblik
Afgelopen zondag verloor Groningen van Excelsior. Faber blikte vrijdag na de training nog kort terug op deze verlieswedstrijd: “In de eerste helft hadden we wel voldoende diepgang en ook een handvol kansen om te scoren, maar in de tweede helft ging Excelsior nog verder ‘inzakken’ en ‘meevolgen’. In die fase hadden we nog sneller voor de diepte moeten zoeken, want met bijvoorbeeld Jesper Drost en Lars Veldwijk hebben we spelers die daar hun kwaliteit hebben liggen. Het vereist snelle balcirculatie, verplaatsing van links naar rechts, het zoeken van de zijkanten, een hoog tempo en één of twee keer handelen. De oplossing zit hem vooral in de technische uitvoering. Die was afgelopen zondag onvoldoende.”

Sparta
De terugblik van Faber sloot naadloos aan bij de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen die andere Rotterdamse club, Sparta. “Ik verwacht inderdaad dat hun trainer Dolf Roks geen open huis zal houden. Ik ken hem nog uit mijn Sparta-periode, lang geleden, maar hij heeft bewezen een goede opleider en organisator te zijn. Hij zal na de 7-0 nederlaag van vorige week de poppetjes weer netjes neerzetten. Wij zullen vooral aandacht voor onszelf moeten hebben. En kansen creëren we ook altijd weer. We zullen nu vooral effectief in de afronding moeten zijn. Onze speelwijze is lastig voor elke tegenstander, maar vereist ook veel van onze spelers. Vanaf minuut één moeten we laten zien wat we willen.”

In memoriam
Voorafgaand aan de wedstrijd zullen de spelers, staf en het publiek in het Noordlease Stadion één minuut applaudisseren als ode aan de overleden fans in het afgelopen jaar. “Het is een heel goed initiatief en ik hoop dat het een jaarlijkse traditie wordt. Er zijn ook dit jaar weer genoeg voorbeelden te noemen waardoor je weet dat het leven betrekkelijk is. Mijn motto is ‘geniet van het leven, voor je het weet duurt het maar even’ en iedereen zal zondag op het moment van herdenken zo zijn eigen gedachtes hebben.”
KOOP ONLINE TICKETS

24 december 2017

FC Groningen heeft 2017 op een prima wijze afgesloten. Een 4-0 zege op Sparta Rotterdam in het Noordlease Stadion kwam tot stand in de tweede helft na een 0-0 ruststand. Lars Veldwijk maakte vlak na rust 1-0, invallers Tom van Weert en Ritsu Doan 2-0 en 4-0. Frederik Holst van Sparta maakte 3-0 in eigen doel. FC Groningen gaat met 20 punten uit 18 duels als twaalfde de winterstop in.

171224EOA9451

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017 werd een nieuwe traditie ingezet. In het kader van ‘In memoriam’ werd voor de aftrap een minuut applaus ingezet door alle aanwezigen in het Noordlease Stadion. Dit als ode aan alle overleden FC-supporters in het afgelopen jaar. Ruim twintig foto’s werden op de videowalls getoond en alle namen op de LED-boarding rondom het veld. Een indrukwekkende applausminuut waarbij iedereen zijn of haar eigen gedachte zal hebben gehad.

In de wedstrijd was het vervolgens vrij snel duidelijk welke intenties de beide twee ploegen hadden. FC Groningen ging vol voor een goede afsluiting van het jaar 2017, terwijl Sparta onder leiding van interim-coach Dolf Roks meer de schade wilde beperken na de 7-0 afstraffing door Feyenoord van afgelopen week. Het duurde even voor de wedstrijd los kwam, maar in het derde kwartier raakten Oussama Idrissi (lat) en Mimoun Mahi (paal) het ‘houtwerk’.

Wat dat betreft doemde het scenario van afgelopen week bij Excelsior weer een beetje op, met het grote verschil dat de Rotterdamse tegenstander niet vroeg op voorsprong was gekomen. Schadevrij ging FC Groningen met een 0-0 de rust in en gezien de prima tweede helften in de recente thuiswedstrijden, kwam de FC ook vol overgave terug op het veld. Een dieptepass van Yoëll van Nieff stond aan de basis van de kans die ontstond en waarbij Oussama Idrissi de assist gaf op Lars Veldwijk die met exact 49 minuten op de klok uiterst koel zijn vierde van het seizoen binnen schoof: 1-0.

Na een fase waarin Sparta iets meer van zich af beet, begon de thuisploeg aan een mooi slotoffensief. Onder leiding van nieuwe energieke invallers liet Groningen de teller nog flink oplopen. Allereerst was er Mimoun Mahi die Tom van Weert in de gelegenheid stelde met een voorzet van rechts de 2-0 binnen te schampen. Voor Van Weert alweer zijn vijfde van het seizoen. Van Weert was de andere doelpuntmaker, Veldwijk, komen vervangen.

In het laatste kwartier werd Mahi in zijn honderdste officiële wedstrijd afgelost door Ritsu Doan. De Japanner zou in de laatste minuut nog trefzeker zijn. In de tussentijd had Frederik Holst op aangeven van Juninho Bacuna op prachtige wijze zijn eigen doelman Roy Kortsmit gepasseerd voor de 3-0. Ook de derde invaller Uriel Antuna, die Idrissi afloste, werd nog tweemaal in schietpositie gebracht maar de Mexicaan mikte beide keren over.

Zo opende FC Groningen de tweede seizoenshelft zo vlak voor de winterstop met een klinkende 4-0 overwinning en gaat de ploeg nu twee weken op vakantie. De eerste training van 2018 staat gepland voor zondag 7 januari op Corpus den Hoorn. Tijdens het trainingskamp in Spanje zal worden geoefend tegen Club Brugge (woensdag 10 januari, 15.30 uur) en Dynamo Dresden (zaterdag 13 januari, 15.30 uur). De competitie wordt op zondag 21 januari hervat in Tilburg, bij Willem II.

171224EOB1674

Gerelateerd nieuws