zo 17 december 2017 16:45
Eredivisie
Massop (8)
Elbers (83)
2
0
8
Massop
62
Caenepeel voor Dogucan
72
Ludovit Reis
72
Todd Kane voor Amir Absalem
78
Tom van Weert voor Yoell van Nieff
83
Elbers
84
El Azzouzi voor Elbers
90
Massaoud voor Vermeulen
0
45
90

Excelsior - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
20 november 2017

Speeldatum: zondag 17 december 2017
Aanvang: 16.45 uur
Locatie: Van Donge & De Roo Stadion te Rotterdam
Competitie: Eredivisie


 

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode 
BUS: 24-11-17, 09.00 uur - 30-11-17 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC 
BUS/EV 01-12-17, 09.00 uur - 14-12-17, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/EV 01-12-17, 10.00 uur - 14-12-17, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €34.- (lid SV €31.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 12:00 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard 

Eigen Vervoer (verplicht met de auto)
Vak = EV
Prijs = €17,-
Omwisselplaats: Parkeerterrein Gastenvak te Rotterdam
Omwisseltijd: vanaf 15:45 - 16.45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak 
500

Maximaal aantal autokaarten
450

Extra informatie
- Alcohol op parkeerplaats is niet toegestaan;
- Reizen OV niet toegestaan;
- 9-persoons niet toegestaan
- Trommel is toegestaan.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen

15 december 2017

Trainer Ernest Faber heeft met FC Groningen een reeks van drie ongeslagen wedstrijden neergezet en hoopt die serie de komende weken verder uit te bouwen. Zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Excelsior zal de basiself er noodgedwongen anders uitzien dan de afgelopen drie duels. Oussama Idrissi is geschorst door zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

Idrissi is er dus niet bij in Rotterdam, net als Ajdin Hrustic (lies) en Kasper Larsen (enkel) die ook de afgelopen wedstrijden al ontbraken. Daarbij was Ritsu Doan vrijdagochtend afwezig door ziekte. De Japanner kampt met koorts waardoor zijn inzetbaarheid voor zondag niet zeker is. Ruben Jenssen was wel weer van de partij op het trainingsveld van Corpus den Hoorn. De Noor sluit mogelijk weer aan bij de wedstrijdselectie. Uriel Antuna zal zaterdagmiddag meespelen met Jong FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam.

Diepgang
Trainer Ernest Faber blikte vrijdag op het perspraatje nog eens terug op de 3-3 van afgelopen woensdag tegen koploper PSV. “Na rust hadden we de diepgang in ons spel een stuk beter voor elkaar. We hadden ook een klein beetje geluk en het zat ons deze keer mee. De ontlading in het stadion en bij de groep was groot. We waren zeer blij en hadden dit ook wel even een keer nodig. Zo’n resultaat tegen PSV is een enorme opsteker.”

Afwisseling
De insteek van de tweede helft is ook meteen een ervaring die de ploeg meeneemt naar zondag. “Als het een keer niet lukt om er voetballend doorheen te komen, dan is de afwisseling met opportunistisch spel erg belangrijk. Excelsior heeft een stugge ploeg die moeilijk te bespelen is. Ze houden het veld klein en kunnen vanuit een gesloten organisatie plotseling toeslaan.”

“Ze gooien de as dicht en dat betekent voor ons dat we de bal ongelooflijk snel, maar zorgvuldig moeten verplaatsen. En bovendien effectief omgaan met de kansen die we krijgen. We moeten de restverdediging goed op orde hebben en geconcentreerd spelen. Met de mentaliteit, passie, strijd en inzet van woensdagavond hebben we zeker een kans om een goed resultaat neer te zetten!”

17 december 2017

FC Groningen heeft zondagavond in Rotterdam met 2-0 verloren van Excelsior. De thuisploeg kwam na acht minuten op voorsprong en behield de leiding tot het einde. Negen minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist: 2-0. Na de zeventiende speelronde staat FC Groningen dertiende op de ranglijst. Komende zondag, 24 december, is Sparta Rotterdam te gast in het Noordlease Stadion.

In de laatste speelronde van de eerste competitiehelft moest trainer Ernest Faber noodgedwongen op diverse posities wisselingen aanbrengen in het basiselftal. Zo was Oussama Idrissi geschorst en Ritsu Doan wegens hoge koorts niet inzetbaar. Tom van Weer werd gepasseerd en zo was er ruimte in de startopstelling voor Amir Absalem, Mimoun Mahi en Lars Veldwijk.

Na acht minuten in de wedstrijd openen de thuisclub de score uit een standaardsituatie. Specialist Hicham Faik mikte een vrije trap op het hoofd van linksback Milan Massop die de 1-0 binnen kopte. Het was exact het scenario dat FC Groningen niet kon gebruiken. Toch was er hoop voor de gasten, die in de voorgaande vijf duels telkens op achterstand kwamen en uit die reeks desondanks nog acht punten wisten te behalen.

Groningen was in het restant van de eerste helft ook heer en meester. Een bal voorlangs van Django Warmerdam en maar liefst twee schoten op de paal van spits Lars Veldwijk hadden een beter lot verdiend, maar in de score kwam voor de pauze geen verandering meer. Beide trainers lieten hun elf na de onderbreking ongewijzigd terugkeren en het spelbeeld zette zich na rust voort.

Een verhouding van eenderde/tweederde balbezit werd door FC Groningen echter niet omgezet in een gunstig saldo van schoten (11-7) of schoten op doel (5-2). Ook met verse krachten Todd Kane en Tom van Weert werd de verdediging van de Rotterdammers niet voldoende op de proef gesteld. Van Weert claimde in de extra tijd nog een strafschop, maar toen was de stand al 2-0. Uit een snelle uitbraak wist Stanley Elbers een voorzet van Milan Massop binnen te werken in de 81ste minuut.

Zo was de wedstrijd haast een kopie van de editie van begin vorig seizoen, toen de 2-0 in de absolute slotfase nog viel. Groningen stond dus opnieuw met lege handen en een reeks van drie ongeslagen competitiewedstrijden is ten einde. Komende zondagmiddag, 24 december, vanaf 12.30 uur is het geplaagde Sparta Rotterdam te gast in het Noordlease Stadion. Het is de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft voor beide teams en het laatste van het kalenderjaar 2017.

HD1712172098
HD1712172112
HD1712172104

Gerelateerd nieuws