wo 13 december 2017 18:30
Eredivisie
Yoell van Nieff (31)
Lars Veldwijk (54) (P)
Mike te Wierik (90)
3
3
Van Ginkel (7)
Ramselaar (16)
Van Ginkel (37) (P)
7
Van Ginkel
16
Ramselaar
31
Yoell van Nieff
37
Van Ginkel
39
Lozano
40
Oussama Idrissi
46
Mimoun Mahi voor Ritsu Doan
46
Lars Veldwijk voor Tom van Weert
54
Lars Veldwijk
74
Ludovit Reis
75
Todd Kane voor Ludovit Reis
83
Rosario voor Bergwijn
90
Brenet
90
Yoell van Nieff
90
Zoet
90
Luckassen voor Lozano
90
Mike te Wierik
0
45
90

FC Groningen - PSV

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
13 december 2017

Vanavond, woensdag 13 december, speelt FC Groningen in het Noordlease Stadion de thuiswedstrijd tegen de koploper PSV. De wedstrijd begint om 18.30 uur. Stadion en kassa's openen om 17.00 uur. Gezien de midweekse avondspits wordt geadviseerd tijdig naar het Noordlease Stadion te komen. Er kan in de Stad vanaf 16.30 uur gebruik gemaakt worden van gratis busvervoer bij Qbuzz.

KOOP KAARTEN
Aankooprechten
Voorverkoop 2 per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 10-11-17, 09.00 uur t/m 23-11-17, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner & FC Primera's 10-11-17, 10.00 uur t/m 23-11-17, 17.30 uur Voorverkoop
Internet 24-11-17, 09.00 uur t/m 13-12-17, 18.30 uur Vrije verkoop
FanCorner & FC Primera's 24-11-17, 10.00 uur t/m 13-12-17, 17.00 uur Vrije verkoop

MEER INFORMATIE OVER GRATIS QBUZZ-VERVOER IN STAD!

infographic-kaartverkoop-v3
12 december 2017

FC Groningen begint morgenavond, woensdag 13 december, tegen PSV naar verwachting in dezelfde opstelling als de afgelopen twee uitwedstrijden. De aftrap in het Noordlease Stadion is om 18.30 uur. Trainer Ernest Faber wil zijn basiself ‘vertrouwen geven’ na de vier punten, die in de beide duels op vreemde bodem werden behaald. “Ook tegen PSV gaan we kansen krijgen,” aldus de FC-trainer.

Het lijstje van afwezige spelers bevat nog steeds drie namen: Kasper Larsen die in Italië revalideert en na de winterstop weer volledig fit hoopt terug te keren, Ruben Jenssen die herstellend is van ziekte en na PSV weer hoopt aan te sluiten en Ajdin Hrustic die met zijn liesblessure alweer een individueel programma volgt.

Volledig fit
Faber laat weten dat voor het treffen met PSV vanuit FC Groningen onder-23 Tom van de Looi en Jan Hoekstra aansluiten bij de eerste selectie. Doelman Sergio Padt volgde uit voorzorg een licht afwijkend programma. “Vooral om hem extra herstel te geven en hem volledig fit te kunnen laten starten tegen PSV. De hele groep is weer aardig ‘ontdooit’ na de expeditie in Limburg,” refereert Faber aan de winterse omstandigheden tijdens de wedstrijd tegen Roda JC en de barre terugreis vanuit het diepe zuiden naar het hoge noorden.

Koploper
PSV is de koploper van de Eredivisie en kent geen geheimen voor de FC-trainer, die op een steenworp afstand van het Philips-stadion is opgegroeid. “Het is een mooie club met goede spelers en zijn niet voor niets de koploper. Maar ook tegen PSV zullen we ruimtes gaan krijgen. Als wij weer durf en lef tonen, dan hebben we zeker kans op een resultaat. PSV zal geduldig z’n kansen afwachten en heeft iets recht te zetten na de 3-0 nederlaag tegen Ajax.”

Bij de les
Faber complimenteerde de grasmeesters voor het uitstekend bespeelbare hoofdveld in het Noordlease Stadion, waarop dinsdagochtend nog werd getraind. “Dit is de eerste van nog drie wedstrijden tot de winterstop en die reeks willen we goed afsluiten. We willen met een goed gevoel de winterstop in kunnen, om in januari ook weer met een goed gevoel op te starten. We zullen ook in mindere wedstrijden punten moeten pakken en wat stabieler moeten worden. Morgen zal de start van de wedstrijd bepalend zijn en daarnaast de vorm van de dag. We zullen in ieder geval vanaf het begin goed bij de les moeten zijn.”

13 december 2017

FC Groningen heeft woensdagavond met 3-3 gelijkgespeeld tegen koploper PSV. Na een 2-0 achterstand was het 1-3 bij rust. Yoëll van Nieff scoorde uit een vrije trap. In de tweede helft kwam de aansluitingstreffer door een benutte strafschop van Lars Veldwijk. In de vijfde minuut van de extra tijd maakte Mike te Wierik de 3-3, die werd gevierd als een overwinning!

171213PZ39585

FC Groningen startte voor de derde keer op rij met dezelfde basisopstelling waar PSV drie wisselingen toepaste ten opzichte de verloren klassieker tegen Ajax. FC Groningen had het in de beginfase moeilijk met de koploper en kwam na zeven minuten op achterstand toen Marco van Ginkel de 0-1 binnen schoot. Doelman Sergio Padt zat er met de hand nog wel aan, maar zag de bal vervolgens in het doelvlak ploffen.

Negen minuten later was het Bart Ramselaar die als een duveltje uit een doosje opdook in het centrum en een steekbal van Steven Bergwijn tot de 2-0 promoveerde. Op dat moment leek PSV heer en meester. FC Groningen knokte zich echter terug in de wedstrijd en maakte de aansluitingstreffer na ruim een halfuur. Een overtreding op Juninho Bacuna werd bestraft met een vrije trap en Yoëll van Nieff liet vervolgens zijn specialiteit zien en krulde de bal over de muur achter Jeroen Zoet: 1-2.

Zes minuten later was de marge echter alweer twee goals toen Django Warmerdam in de eigen zestien Hirving Lozano vloerde en Bas Nijhuis niets anders kon doen dan naar de stip wijzen. Het buitenkansje werd benut door Marco van Ginkel. Met een 3-1 achterstand ging FC Groningen de rust in, zoals het dat eerder dit seizoen al eens deed in het Noordlease Stadion tegen sc Heerenveen.

Met een dubbele wissel aan de kant van FC Groningen ontstond er een totaal andere wedstrijd. Lars Veldwijk en Mimoun Mahi binnen de ploeg in plaats van Tom van Weert en Ritsu Doan gaven de thuisploeg een enorme drive en binnen acht minuten dwong Groningen een strafschop af toen PSV bij een cornersituatie hands maakte. Invaller Lars Veldwijk kreeg van Oussama Idrissi de tip lang te wachten met het neerleggen van de bal en Veldwijk bleef vervolgens ook uiterst kalm en benutte de penalty: 2-3.

Een geweldig kijkspel met een bovenliggend FC Groningen en een nog steeds gevaarlijk loerend PSV leverden nog eens ruim veertig minuten voetbalplezier op. Met nog een kwartier op de klok kwam Todd Kane in de ploeg en kon het slotoffensief van de Trots van het Noorden beginnen. PSV begon tijd te rekken en leek een tegentreffer aan te voelen komen. Een defensieve wissel in de derde minuut van de extra tijd leverde nog een vijfde minuut extra tijd op.

Daarin sloeg FC Groningen alsnog toe. Bij een ware belegering in de Eindhovense zestien kwam de bal via diverse PSV’ers en uiteindelijk Lars Veldwijk voor de voeten van Mike te Wierik, die met links en door de benen van Zoet de 3-3 aantekende. Een enorme ontlading volgde bij spelers en staf en uiteraard bij het merendeel van de 20.103 aanwezigen in het Noordlease Stadion.

Toen een minuut later het eindsignaal klonk was er opnieuw ontlading. Het bonuspunt tegen een club uit de traditionele top-3 werd gevierd als een overwinning en gezien de manier waarop het gelijkspel tot stand kwam, was dat volkomen logisch en gerechtvaardigd. FC Groningen is inmiddels drie duels op rij ongeslagen en sluit het kalenderjaar af tegen twee Rotterdamse ploegen. Zondag gaat de FC op bezoek bij Excelsior en een week later volgt de thuiswedstrijd tegen Sparta.

20171213JV9771
20171213JV7670 (1)

Gerelateerd nieuws