zo 10 december 2017 12:30
Eredivisie
Gustafsson (14)
Gustafsson (34)
2
2
Tom van Weert (37)
Tom van Weert (59) (P)
14
Gustafsson
34
Gustafsson
37
Tom van Weert
57
Mimoun Mahi voor Ritsu Doan
58
Auassar
59
Tom van Weert
62
Ananou voor Engels
63
Gustafsson
87
Todd Kane voor Yoell van Nieff
88
Van Velzen voor Rosheuvel
0
45
90

Roda JC Kerkrade - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
3 november 2017

Speeldatum: zondag 10 december 2017
Aanvang: 12.30 uur
Locatie: Parkstad Limburg Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode 
BUS: 17-11-17, 09.00 uur - 23-11-17 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC 
BUS/CAR 24-11-17, 09.00 uur - 07-12-17, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/CAR 24-11-17, 10.00 uur - 07-12-17, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €24.- (lid SV €21.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 07:00 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard 

Autocombi (verplicht met de auto)
Vak = EV
Prijs = €3,-
Omwisselplaats: Parkeerterrein Gastenvak te Kerkrade
Omwisseltijd: vanaf 11:00 - 12.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak 
500

Maximaal aantal autokaarten
400

Extra informatie
- Alcohol op parkeerplaats is niet toegestaan;
- Reizen OV niet toegestaan;
- 9-persoons busjes vallen onder de autocombi;
- Trommel is toegestaan.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

7 december 2017

Pol van Boekel fluit zondagmiddag voor de 35ste keer een officieel duel van FC Groningen. Het wordt de tweede keer dat de Limburger de wedstrijd Roda JC – FC Groningen leidt. Onder leiding van Van Boekel zijn de wedstrijden tot nu toe een garantie voor doelpunten.

In de voorgaande 34 edities onder leiding van Van Boekel werd er maar liefst 120 keer gescoord. Dat is gemiddeld meer dan 3,5 doelpunten per wedstrijd. Van Boekel floot in de kalenderjaren 2016 en 2017 tot nu toe negen officiële duels van de Trots van het Noorden en die leverden in totaal alleen al 44 liefst goals op. Bijna vijf (!) gemiddeld per wedstrijd.
 
FC Groningen won iets minder dan de helft van het aantal duels met Van Boekel aan de fluit, namelijk vijftien keer. Elf keer stapte groen-wit na het laatste fluitsignaal als verliezer van het veld. Acht keer gaf het scorebord na afloop van de wedstrijd een remise aan.
 
Eén keer eerder
Eén keer eerder floot Van Boekel een duel tussen Roda JC en FC Groningen. Dat was eveneens in december, eveneens in Kerkrade en ook met veel doelpunten. Bijna tien jaar geleden, op 20 december 2008, speelde FC Groningen een zeer sterke wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion, waarbij de thuisploeg met ruime 2-5 cijfers op een nederlaag werd getrakteerd. Spits Marcus Berg was met liefst vier treffers de grote man vlak voor de kerstdagen.
 
Beker
Op 25 oktober van dit jaar reisde FC Groningen ook al naar Kerkrade. Toen in het kader van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van Ernest Faber werd met een 3-1 nederlaag uitgeschakeld. Juninho Bacuna was die avond de maker van de enige Groningse treffer.
 
Pol van Boekel wordt zondagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion bijgestaan door de assistenten Rob van de Ven en Joost van Zuilen. Vierde official is Laurens Gerrits.
 
Speelronde 15 Eredivisie seizoen 2017/2018
Wedstrijd: Roda JC Kerkrade – FC Groningen
Datum: Zondag 10 december 2017
Plaats: Parkstad Limburg Stadion
Aanvang: 12.30 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

Rood voor Van Weert in Zwolle
10 december 2017

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion een punt gepakt tegen hekkensluiter Roda JC. Een 2-0 achterstand verdween als sneeuw voor de zon door twee treffers van Tom van Weert. Met 16 punten uit 15 duels staat de FC nog altijd twaalfde op de ranglijst van de Eredivisie.

FC Groningen begon met de juiste ‘mindset’ aan de wedstrijd op het moeilijk bespeelbare sneeuwveld. De Trots van het Noorden was afgereisd om deze wedstrijd hoe dan ook te spelen en zich niet te laten afleiden door de omstandigheden, die ook voor beide ploegen hetzelfde waren. Toch bleek het voor de uitploeg lastig om de juiste speelstijl ook over te brengen op het veld. In het eerste kwart van de wedstrijd was Roda de bovenliggende partij.

In die fase kwam de thuisclub op een voorsprong toen Simon Gustafsson een rebound kon binnentikken na een redding van Sergio Padt op een eerdere inzet van de Limburgers. De doelman van Groningen was op tijd uitgeziekt om zaterdagmiddag in de bus naar Kerkrade te stappen. Halverwege de eerste helft was er een veegpauze en werd het veld weer redelijk sneeuwvrij gemaakt.

Tien minuten na de onderbreking profiteerde Gustafsson optimaal van een figuurlijke uitglijder van Samir Memisevic en boogde hij de bal in het Groningse doel: 2-0. Drie minuten later, in minuut 37, zorgde Tom van Weert voor de aansluitingstreffer (2-1). Hij schoof een voorzet van Jesper Drost binnen. Voor Van Weert zijn derde treffer in de afgelopen zes duels en voor Drost zijn vierde assist in twee meest recente wedstrijden.

In de tweede helft werd er gespeeld op een bijna sneeuwvrij kunstgrasveld en was het inmiddels ook gestopt met sneeuwen. De oranje ballen werden ingewisseld voor witte ballen, maar de ballenjongens kregen vrijaf. Vlak nadat Mimoun Mahi was ingevallen voor Ritsu Doan, werd Tom van Weert weggestuurd in de diepte. Binnen het strafschopgebied werd hij gevloerd door Adil Auassar. Een strafschop en een rode kaart waren de straffen.

Van Weert benutte de penalty zelf: 2-2 en vervolgens moest Roda dus nog ruim een halfuur met tien verder tegen de elf van Groningen. De thuisploeg trok zich niet volledig terug op eigen helft en zo ontstond een open fase van de wedstrijd, waarin Groningen de meeste dreiging had. Tot hele grote kansen kwam groen-wit echter niet. En zo stond twee uur na de aftrap een 2-2 eindstand op de borden. Een punt waarmee Roda de laatste plaats overdoet aan Twente en Groningen voorlopig twaalfde blijft.

EZ20171210_013_1
fk171210-1223

Gerelateerd nieuws