za 2 december 2017 18:30
Eredivisie
0
3
Ritsu Doan (45)
Oussama Idrissi (74)
Juninho Bacuna (89)
22
Duplan voor Lorenzen
45
Ritsu Doan
56
Samir Memisevic
58
Falkenburg voor Gorter
61
Mike te Wierik
69
Lars Veldwijk voor Tom van Weert
70
Uriel Antuna voor Ritsu Doan
71
Uriel Antuna
74
Oussama Idrissi
78
Hooi voor Meissner
89
Juninho Bacuna
90
Etiënne Reijnen voor Ludovit Reis
0
45
90

ADO Den Haag - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
3 november 2017

Speeldatum: zaterdag 2 december 2017
Aanvang: 18.30 uur
Locatie: Cars Jeans Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode 
BUS: 10-11-17, 09.00 uur - 16-11-17 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC 
BUS/CAR 17-11-17, 09.00 uur - 30-11-17, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/CAR 17-11-17, 10.00 uur - 30-11-17, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €34.- (lid SV €31.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 14:00 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard 

Eigen vervoer (verplicht met de auto)
Vak = EV
Prijs = €10,-
Omwisselplaats: Parkeerterrein Gastenvak te Den Haag
Omwisseltijd: vanaf 17:15 - 18.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak 
500

Maximaal aantal autokaarten
225

Extra informatie
- Alcohol op parkeerplaats is niet toegestaan;
- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9-persoons busjes vallen onder de autocombi;
- Trommel is niet toegestaan.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

8 december 2017

FC Groningen staat zondag voor de verste uitwedstrijd in dit seizoen wanneer het om 12.30 uur aantreedt tegen Roda JC. De Trots van het Noorden vertrekt daarom al op zaterdag richting Limburg. De ploeg neemt veel vertrouwen mee na de ruime overwinning van vorige week op ADO Den Haag. “We zullen alle stappen opnieuw moeten maken om weer een resultaat te boeken,” aldus trainer Ernest Faber.

De wedstrijdselectie van de FC kent enkele twijfelgevallen. Zowel doelman Sergio Padt als spits Lars Veldwijk stonden vrijdagochtend niet op het trainingsveld van Sportpark Corpus den Hoorn en hun inzetbaarheid vormt een vraagteken voor zondag. Padt is ziek, terwijl Veldwijk kampt met nekklachten. Kasper Larsen (revalidatie in Italië), Ruben Jenssen (ziek) en Ajdin Hrustic (lies) zijn in ieder geval niet van de partij.
 
Mahi
“We trainen morgen om 12.00 uur en vertrekken aansluitend naar Limburg om vlakbij Kerkrade te overnachten,” zegt trainer Ernest Faber tijdens het wekelijkse perspraatje. “We zullen kijken of Padt en Veldwijk morgen kunnen meetrainen en vervolgens mee kunnen met het team. Mimoun Mahi keerde vandaag terug op de groepstraining na een enkelblessure en gaat in ieder geval mee in de bus. Hij kan zondag minuten maken, al is het altijd even afwachten hoe de enkel reageert na zo’n eerste groepstraining. Ook beloftenkeeper Jan Hoekstra sluit aan waardoor hij niet meespeelt met FC Groningen onder-23 tegen VVOG.”
 
Faber keek met een zeer tevreden gevoel nog even kort terug op de eerste uitoverwinning van dit seizoen vorige week tegen ADO Den Haag. “Dat geeft heel veel vertrouwen. Als je 3-0 wint in Den Haag dan zorgt dat voor een goede sfeer en de manier waarop we speelden, zeker in de tweede helft, was prima. We hielden achterin de nul en hebben veel mogelijkheden gehad om te scoren. Het was een zeer goede teamprestatie waarin iedereen zijn aandeel heeft gehad.”
 
Stugge ploeg
De oefenmeester beseft dat zijn ploeg minimaal hetzelfde moet brengen om zondag ook een mooi resultaat bij Roda JC te behalen. “We zullen alle stappen weer opnieuw moeten maken om weer een resultaat te kunnen boeken. Het gaat erom dat we weer durven te voetballen. In de zuiverheid van de passing zit nog een mooie rek, want we zochten in Den Haag nog te vaak de lange bal.”
 
Tegenstander Roda JC won afgelopen weekend in eigen huis van sc Heerenveen (2-1) en was in het bekertoernooi al eens te sterk voor FC Groningen (3-1). “Het is een stugge ploeg, goed in de omschakeling en sterk met spelhervattingen. Een ploeg met veel lengte en fysiek. Net als vorige week moeten we de ruimtes die we krijgen goed durven te bespelen. Met lef en met dezelfde inzet en mentaliteit als tegen ADO Den Haag.”

20171105jw3882
2 december 2017

FC Groningen heeft de eerste punten op vreemde bodem binnen. De Trots van het Noorden won op bezoek bij ADO Den Haag met 0-3. Ritsu Doan scoorde vlak voor rust, Oussama Idrissi en Juninho Bacuna maakten na de pauze een treffer. De FC blijft op een dertiende plaats staan in de Eredivisie met 15 punten uit 14 duels.

STEM OP DE MAN OF THE MATCH
Het duurt lang voordat de wedstrijd in Den Haag ontbrandt. Zowel FC Groningen als ADO Den Haag houden de bal niet lang in de ploeg, waardoor het voor beide doelen rustig blijft. Het kopballetje van Johnsen voor de thuisclub na bijna een half uur spelen is noemenswaardig, maar uiteindelijk eenvoudig voor doelman Sergio Padt.
 
FC Groningen is enkele minuten later gevaarlijk via Jesper Drost, die de diepte in wordt gestuurd door Bacuna. De middenvelder wacht te lang met schieten, waardoor hij wordt verdedigd. Datzelfde overkomt spits Tom van Weert vijf minuten voor de pauze nadat hij oog in oog staat met keeper Zwinkels.
 
Groningen kan vlak voor rust toch een keer juichen. Drost lepelt de bal door het midden op de weglopende Ritsu Doan. Hoewel ADO-middenvelder Gorter lijkt te onderscheppen, gaat de Japanner goed door en raakt Gorter de bal compleet verkeerd. Daardoor komt Doan alleen voor de keeper te staan. Uiterst beheerst schuift de aanvallende middenvelder binnen, 0-1. Direct wordt er gefloten voor de rust, een heerlijke opsteker voor de ploeg van trainer Ernest Faber.
 
Na de pauze wordt een compleet andere wedstrijd gespeeld, vol energie en met mogelijkheden over en weer in het eerste kwartier. Van Weert kopt over, Idrissi probeert het vanaf de middellijn, maar mist op een haar na de goal en Drost raakt keihard de paal. Aan de andere kant zijn Becker, Johnsen en Kanon heel dicht bij een treffer.
 
Faber wisselt twintig minuten voor tijd en brengt met Lars Veldwijk en Uriel Antuna nieuwe energie in de aanvalslinie. Van Weert en doelpuntenmaker Doan verlaten het veld. De twee invallers laten zich direct zien, hetgeen resulteert in druk van de bezoekers. Idrissi verdubbelt uiteindelijk de voorsprong. Drost zet goed door in het strafschopgebied, lijkt zich vast te lopen, maar krijgt de bal nog bij Idrissi. De aanvaller legt goed klaar en schiet rustig in de hoek. Op slag van de start van het Haags kwartiertje staat het 0-2.
 
ADO haalt een verdediger naar de kant voor een aanvaller. Er ontstaat meer ruimte, maar de Groningers zijn onzorgvuldig in de afwerking waardoor het spannend blijft in Den Haag. Keeper Padt redt zijn ploeg nog een paar keer van een tegentreffer door zich letterlijk voor de bal te gooien. Wanneer de doelman nog staat na te genieten van een prachtige redding, blijven de Groningers vlak voor het einde van de wedstrijd in de daaropvolgende aanval wel rustig. Idrissi zoekt zijn directe tegenstander op en ziet dat Drost over links vrij komt. Drost krijgt de bal, geeft hard voor waardoor Bacuna doeltreffend kan afronden, 0-3.
 
FC Groningen had de broek aan in het Cars Jeans Stadion en pakt op fraaie wijze de eerste uitwinst van dit seizoen in de Eredivisie. De Trots van het Noorden gaat volgende week zondag op bezoek bij Roda JC. Woensdag 13 december om 18.30 uur is PSV te gast in het Noordlease Stadion. 

STEM OP DE MAN OF THE MATCH

Idrissi
Team
4 december 2017

Jesper Drost is naar aanleiding van de wedstrijd ADO Den Haag – FC Groningen (0-3) in het Cars Jeans Stadion in Den Haag uitgeroepen tot Payt Man of the Match. Hij was betrokken bij drie goals en hield doelman Sergio Padt en middenvelder Ritsu Doan achter zich. Aanvoerder Padt gaat – na veertien duels – nog altijd ruim aan de leiding in de ranglijst van Payt Speler van het Jaar, gevolgd door Ritsu Doan en Mimoun Mahi.

Uitslag ADO Den Haag - FC Groningen

1. Jesper Drost - 3

2. Sergio Padt - 2
3. Ritsu Doan - 1

Tussenstand Payt Speler van het Jaar 2017/2018

1. Sergio Padt - 21
2. Ritsu Doan - 14
3. Mimoun Mahi - 11

4. Juninho Bacuna - 7
5. Django Warmerdam - 6
6. Oussama Idrissi - 6
7. Ludovit Reis - 6
8. Lars Veldwijk - 5
9. Jesper Drost - 4
10. Ruben Jenssen - 2
11. Ajdin Hrustic - 1
11. Uriel Antuna - 1
11. Yoëll van Nieff - 1
11. Tom van Weert  - 1

20171105jw3894
FDB201712020026

Gerelateerd nieuws