za 25 november 2017 19:45
Eredivisie
0
2
Vilhena (49)
Jørgensen (59)
20
Nelom voor Haps
49
Vilhena
59
Jørgensen
74
Lars Veldwijk voor Tom van Weert
74
Django Warmerdam voor Todd Kane
77
Jesper Drost voor Oussama Idrissi
86
Boëtius voor Larsson
90
Toornstra voor Berghuis
0
45
90

FC Groningen - Feyenoord

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
25 november 2017

FC Groningen speelt zaterdagavond om 19.45 uur in het Noordlease Stadion de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen Feyenoord. De kaartverkoop voor deze wedstrijd verloopt via deze website, de FanCorner aan de Boumaboulevard, de FC Primera’s. Bij de aanschaf een (Seizoen)ClubCard van FC Groningen verplicht. Er kunnen vier tickets per (S)CC van FC Groningen worden gekocht. Om 18.15 start de kassaverkoop. Vanaf dat moment kunnen nog twee tickets per (S)CC van FC Groningen gekocht worden. Verkoop voor de thuisvakken is voor FC Groningen-supporters.

KOOP KAARTEN
Ludovit Reis is voor deze wedstrijd tussen de nummers 14 en 7 van de ranglijst niet inzetbaar na de twee gele kaarten die hij afgelopen zondag kreeg in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Trainer Ernest Faber zal vrijdagmiddag op het wekelijkse perspraatje de selectie voor zaterdag bekend maken.

Scheidsrechter
Danny Makkelie is zaterdagavond de scheidsrechter bij FC Groningen – Feyenoord. Hij zal worden geassisteerd door Mario Diks, Hessel Steegstra en Richard Martens.

Er zijn nog werkzaamheden aan de Verlengde Lodewijkstraat waardoor de bereikbaarheid van het stadion niet optimaal is. Voor het eerst kunnen bezoekers aan het Noordlease Stadion op basis van een geldig legitimatiebewijs met de lijnbussen van Qbuzz gratis naar de wedstrijd komen.

Kassa
Om 18.15 uur openen de kassa’s van het Noordlease Stadion voor de verkoop van de resterende losse kaarten. Bij het aanschaffen van tickets is een (Seizoen)ClubCard van FC Groningen verplicht. Vier tickets per (S)CC van FC Groningen. Het is raadzaam tickets aan te schaffen in de voorverkoop, ook al gezien het gratis vervoer met de lijnbussen van Qbuzz.

24 november 2017

Trainer Ernest Faber staat met FC Groningen zaterdagavond voor een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Na de zege op Vitesse van afgelopen week heeft de ploeg een goede trainingsweek achter de rug. Ludovit Reis is door een schorsing niet van de partij en Kasper Larsen kampt met voetklachten na een tik op de enkel. Mike te Wierik, Amir Absalem en Django Warmerdam keren terug bij de selectie.

Een team vol energie was afgelopen zondag zichtbaar vanaf de 1-1, toen Vitesse een curieus eigen doelpunt maakte. “Het was alsof er toen iets loskwam bij de spelers, zoiets van ‘het zit een keer mee’. Zelfs een onterechte strafschop kon daar niets aan veranderen. Er kwam door die beslissing een gezonde agressie en een woede in de ploeg. Opeens speelden we met flair en zag je dat er een bepaalde druk van de ploeg afviel.”

Basis gelegd
Met die insteek verschijnt FC Groningen zaterdag ook aan de aftrap. “Met dat gevoel moeten we aan de wedstrijd beginnen. We hebben een goede basis gelegd uit bij Heracles en plakten er tegen Vitesse ook een resultaat aan vast. De spelers hebben nu laten zien dat we als team voor elkaar door het vuur gaan. Iedere linie ondersteunt elkaar en samen gaan we voor een resultaat. De wil en durf is aanwezig. Alles is erop gericht om een doelpunt te maken door de bal te willen hebben en naar voren te spelen.”

Lastig maken
Ernest Faber heeft Ludovit Reis, Ajdin Hrustic en Jan Hoekstra er niet bij. Zij gaan in Scheveningen spelen met onder-23. “Behalve Kasper Larsen is verder iedereen fit en erbij. We hebben één van de jongste ploegen van de Eredivisie en treffen in eigen huis een goede tegenstander. We willen zaterdag weer op het veld laten zien wat we op trainingen ook laten zien. Feyenoord is een mooie tegenstander. Bij hen staat de druk er op. Zij moeten resultaat pakken. Samen met het publiek gaan we het de kampioen erg lastig maken!”

20171119JV7273-2
25 november 2017

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Noordlease Stadion voor 20.294 toeschouwers met 2-0 verloren van Feyenoord. Bij rust was de stand nog 0-0. In het eerste kwartier na de pauze maakten Tonny Vilhena en Nicolai Jørgensen de treffers namens de regerend landskampioen. Ondanks de nederlaag blijft Groningen dertiende op de ranglijst.

In het Noordlease Stadion speelde FC Groningen met een basisopstelling die op drie plekken afweek van de winnende elf van een week tevoren. Verdediger Kasper Larsen was met een voetblessure afgehaakt en vervangen door Mike te Wierik, op zijn beurt terug van een schorsing. Op het middenveld was Ludovit Reis afwezig en vervangen door Ruben Jenssen. Voorin maakte Oussama Idrissi zijn opwachting op de plek van Uriel Antuna.

In de eerste helft was FC Groningen gewaagd aan de regerend landskampioen, maar was er voor beide doelmannen niet heel veel werk te verrichten. Feyenoord kreeg kansen met Sam Larsson en Tonny Vilhena. Aan de kant van FC Groningen waren er niet veel doelkansen te noteren. Zo was en bleef het in de eerste helft 0-0. Opmerkelijk was het uitvallen van verdediger Ridgeciano Haps. Hij viel na twintig minuten uit met een gebroken sleutelbeen en werd afgelost door Miquel Nelom.

In het eerste kwartier na rust sloeg Feyenoord meedogenloos toe. Beide keren nota bene uit een aanval van FC Groningen wisten de Rotterdammers in de tegenstoot toe te slaan. In de 49ste minuut scoorde Feyenoord uit een corner van FC Groningen. Tonny Vilhena was de speler die vrijstaand voor het doel kon scoren: 0-1.

Tien minuten later had de tweede treffer van Feyenoord niet mogen tellen. Bij een eerdere afgeslagen aanval waarbij Sergio Padt redding bracht, stond een Rotterdammer buitenspel. Het spel ging evenwel verder, Steven Berghuis mocht zomaar door de zestien meter van FC Groningen wandelen en die vond op zijn beurt Nicolai Jørgensen om de 0-2 aan te tekenen. Protesten achteraf mochten niets meer uithalen. Hier had een ‘videoref’ ongetwijfeld een stokje voor gestoken.

In het restant van de wedstrijd mochten Lars Veldwijk, Django Warmerdam en Jesper Drost nog als invaller proberen het tij te keren, maar meer dan wat extra dreiging leverde het niet op. Totdat Mike te Wierik in de extra tijd met een poeier vol de lat achter Brad Jones raakte. Het was ook meteen het gevaarlijkste wapenfeit van de wedstrijd, waarin FC Groningen na 90 minuten met lege handen stond. Komende zaterdag volgt een bezoek aan ADO. Aanvang in Den Haag is op 2 december 18.30 uur.

20171125EOB7322bacuna

Gerelateerd nieuws