zo 19 november 2017 14:30
Eredivisie
Kasper Larsen (e.d. 32)
Oussama Idrissi (65)
Mimoun Mahi (78)
Tom van Weert (82)
4
2
Dabo (e.d. 59)
Matavz (62) (P)
24
Ludovit Reis
32
Kasper Larsen
37
Foor
45
Samir Memisevic
47
Todd Kane
59
Oussama Idrissi voor Uriel Antuna
59
Dabo
61
Kasper Larsen
62
Matavz
65
Oussama Idrissi
74
Linssen
75
Yoell van Nieff
76
Bruns
78
Mimoun Mahi
79
Mount voor Bruns
82
Tom van Weert
83
Castaignos voor Serero
83
Ludovit Reis
86
Matavz
87
Ruben Jenssen voor Mimoun Mahi
89
Jesper Drost voor Ritsu Doan
0
45
90

FC Groningen - Vitesse

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
6 oktober 2017

Speeldatum: zondag 19 november 2017
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Noordlease Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop 2 per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 20-10-17, 09.00 uur t/m 02-11-17, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 20-10-17, 10.00 uur t/m 02-11-17, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 03-11-17, 09.00 uur t/m 19-11-17, 14.30 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 03-11-17, 10.00 uur t/m 18-11-17, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

infographic-kaartverkoop-v3
19 november 2017

Vanmiddag speelt FC Groningen in het Noordlease Stadion de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Het competitieduel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Om diverse redenen adviseert de club aan supporters om tijdig naar het stadion te komen. Zo is Danny Buijs een uur voor de wedstrijd te gast in het Supportershome, is er voor de jeugd vanaf 13.15 uur een Kidsplein ingericht en worden er vanaf een half uur voor de aftrap in het stadion vliegtickets verloot. Ook in de rust van de wedstrijd is er zondag extra vermaak.

Vanaf 13.15 uur is er bij het beeld van Tonny van Leeuwen buiten het Noordlease Stadion een Kids Plein ingericht. Daar zal ondere andere eSporter Absalom Warkor aanwezig zijn, net als free-style-voetballer Tom Vegter. Speciale gast op het Kidsplein is verdediger Mike te Wierik, die voor de wedstrijd Groningen-Vitesse geschorst is wegens zijn vijfde gele kaart in de Eredivisie.

Buijs in home
Oud-speler Danny Buijs zal vanaf 13.30 uur in het Supportershome aanwezig zijn. Hier hebben de fans dus de mogelijkheid om onder het genot van een kop koffie of een biertje even met hem bij te kletsen, op de foto te gaan of te luisteren naar wat leuke anekdotes. Het Supportershome is voor de wedstrijd vrij toegankelijk, dus ook voor niet-leden van de Supportersvereniging FC Groningen.

Vliegtickets te winnen
Dan is er rond de klok van twee uur iets te winnen voor de fans die op dat moment al op de tribune zitten. Via een camera zullen mensen in beeld worden gebracht op de videowalls, die vliegtickets winnen naar Kopenhagen en Londen. Deze tickets worden aangeboden door Groningen Airport Eelde.
In de pauze van de wedstrijd Groningen-Vitesse is er op het veld – naast de traditionele shoot-outs – een speciaal optreden van free-style-voetballer Tom Vegter.

Reisbeperkingen
Het verdient aanbeveling zondagmiddag op tijd van huis te gaan, want bezoekers aan de wedstrijd tegen Vitesse dienen rekening te houden met beperkingen op weg naar en van het Noordlease Stadion.
Zo is de Verlengde Lodewijkstraat gestremd direct na de kruising Esperantostraat/spoorwegovergang in verband met werkzaamheden. Er is vanaf die kant geen bus- en autoverkeer mogelijk richting het Noordlease Stadion. Verkeersregelaars zullen ter plekke fietsers en voetgangers geleiden via het tunneltje ter hoogte van de Meeuwerderweg.

Bewoners van de wijk De Linie kunnen met de auto alleen van en naar hun wijk rijden via de Boumaboulevard, hetgeen tot extra verkeersdrukte bij het stadion zal leiden. Als u voornemens bent met de auto naar het stadion te rijden, adviseren wij u om vroeger dan gebruikelijk te komen in verband met de verkeersbeperkingen. In alle gevallen dient u rekening te houden met extra reistijd.

Geen treinverkeer
Het openbaar vervoer levert komend weekeinde helaas ook beperkingen op. Wegens werkzaamheden aan het spoor rijden er komend weekeinde namelijk geen treinen op de trajecten Hoogeveen-Groningen en Groningen-Veendam/Weener. De NS en Arriva zetten bussen in. De NS-bussen stoppen echter niet bij station Europapark. Met Arriva-bussen kun je wel naar Groningen Europapark reizen. Vanwege de werkzaamheden aan het spoor rijdt Qliner 309 Groningen-Assen twee keer per uur.

Pendelbussen
Een goed alternatief is het gebruik maken van de pendelbussen. Kom je met de auto uit de richting Assen/Haren, dan zijn de pendelbussen bij P+R Haren langs de A28 een goede optie. Ook bij P+R Hoogkerk is een pendelbussendienst. In alle gevallen dienen reizigers rekening te houden met een extra reistijd van 15 tot 45 minuten. Check voor vertrek alle actuele reisinformatie op www.groningenbereikbaar.nl.

buijs--blij
19 november 2017

FC Groningen heeft zondagmiddag in het eigen Noordlease Stadion via een wervelende tweede helft met 4-2 gewonnen van Vitesse. Bij rust stond de FC nog met 1-0 achter. Via een eigen doelpunt van Vitesse en treffers van Oussama Idrissi, Mimoun Mahi en Tom van Weert werden de drie punten alsnog veilig gesteld. En dat ondanks behoorlijk wat tegenslag met een eigen doelpunt, een strafschop tegen een rode kaart. De derde thuiszege brengt de Trots van het Noorden op plek 13 van de ranglijst in de Eredivisie.

20171119EOA4259

Acht weken geleden was het alweer toen FC Groningen vorige zege boekte. Zondag 24 september wist Groningen in het eigen Noordlease Stadion met 1-0 te winnen van FC Twente. Vijf nederlagen, een gelijkspel en twee interlandperiodes gingen er overheen, maar inmiddels staat er dus een nieuwe zege in de boeken.

En 19 november 2017 kan de boeken in als een memorabele en spectaculaire overwinning. Nog net niet zo memorabel als die van 1 oktober 2006 waarin een 3-1 achterstand werd omgebogen in een overwinning, maar zeker wel zo belangrijk. Want met de derde zege in twaalf wedstrijden is Groningen nu de nummer 13 van de ranglijst en is de aansluiting met de bovenste helft van de ranglijst nog aanwezig.

In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat het een spektakelstuk zou worden in het Noordlease Stadion. Na ruim een halfuur werkte de ongelukkige Kasper Larsen een inzet van Vitesse-middenvelder Thomas Bruns in eigen doel. Het was de eerste doelkans voor de gasten geweest. Meteen na de pauze ontvlamde de wedstrijd.

Een bal van Ritsu Doan op de paal ging vooraf aan een miraculeuze eigen goal van rechtsback Dabo van Vitesse. De debuterende doelman Jeroen Houwen twijfelde of hij wellicht rood zou krijgen, verklaarde hij achteraf bij FOX Sports, en besloot de bal in het doel te laten ploffen: 1-1. Slechts twee minuten kon Groningen van het doelpunt genieten. Toen floot Jeroen Manschot voor de strafschop tegen Kasper Larsen, die Tim Matavz zou hebben belaagd bij een luchtduel.

De penalty werd door Tim Matavz zelf benut: 1-2. Drie minuten later was de stand echter alweer gelijk. Invaller Oussama Idrissi schoot op aangeven van Yoëll van Nieff raak: 2-2 en iedereen en alles in het stadion geloofde in een overwinning. De eerste in twee maanden. Gele kaarten over en weer gaven wel aan dat de belangen erg groot waren.

Na een diepgele kaart voor Thomas Bruns op Ritsu Doan nam Mimoun Mahi sportieve wraak. Uit een soort van self-pass van Juninho Bacuna, gaf laatstgenoemde een bal voor en vervolgens schoot de topscorer met links prachtig raak: 3-2. Vier minuten later ging de wedstrijd helemaal in de tas. Nu zette Bacuna opnieuw een aanval op, bediende hij Mahi die op zijn beurt in Tom van Weert de afmaker vond: 4-2.

Een minuut later moest Groningen met tien man verder na een tweede gele kaart voor Ludovit Reis, die daardoor ook volgende week tegen Feyenoord zal ontbreken. Invallers Ruben Jenssen en Jesper Drost zorgden nog voor twee applauswissels voor Mahi en Payt Man of the Match Ritsu Doan voordat de wedstrijd definitief ten einde was om 16.20 uur. Drie punten! Komende zaterdag 25 november is Feyenoord te gast in Groningen. Aanvang 19.45 uur. (Seizoen)ClubCard verplicht bij de aanschaf van tickets.

20171119EOA4107

Gerelateerd nieuws