za 4 november 2017 19:45
Eredivisie
Niemeijer (14)
Hardeveld (82) (P)
2
1
Lars Veldwijk (44) (P)
13
Wuytens voor Pröpper
14
Niemeijer
44
Lars Veldwijk
46
Mimoun Mahi voor Amir Absalem
63
Mike te Wierik
67
Duarte voor Niemeijer
68
Jesper Drost voor Ritsu Doan
77
Duarte
81
Django Warmerdam
82
Hardeveld
83
Oussama Idrissi voor Uriel Antuna
83
Vermeij voor Gladon
0
45
90

Heracles Almelo - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
6 oktober 2017

Speeldatum: zaterdag 4 november 2017
Aanvang: 19.45 uur
Locatie: Polman Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode 
BUS: 13-10-17, 09.00 uur - 19-10-17 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC 
BUS/CAR 20-10-17, 09.00 uur - 02-11-17, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/CAR 20-10-17, 10.00 uur - 02-11-17, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €34.- (lid SV €31.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 16.00 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard 

Autocombi (verplicht met de auto)
Vak = CAR
Prijs = €10,-
Omwisselplaats: Parkeerplaats Smokkelpad aan de N36
Omwisseltijd: vanaf 18:30 - 19.00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak 
500

Maximaal aantal autokaarten
270

Extra informatie
- Alcohol op parkeerplaats is niet toegestaan;
- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9-persoons busjes vallen onder de autocombi.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

3 november 2017

Trainer Ernest Faber staat met zijn spelersgroep voor de uitwedstrijd tegen Heracles, zaterdagavond in Almelo. De eerste selectie is volledig fit en beschikbaar en het belang van de wedstrijd is bij iedereen duidelijk. “We hebben die overwinning nodig om de weg omhoog te vinden,” aldus Faber, die donderdag en vrijdag met zijn ploeg op kunstgras trainde.

De spelersgroep is in de aanloop naar het competitieduel met Heracles van morgenavond compleet. Ajdin Hrustic en Kasper Larsen reizen niet mee naar Almelo. Beide spelers komen ’s middags op Sportpark Corpus den Hoorn in actie bij FC Groningen onder-23. “De scherpte zat er de afgelopen week goed in en die scherpte hebben we morgenavond (zaterdag – red.) ook nodig in de wedstrijd,” vertelde Faber op het wekelijkse perspraatje. “We moeten vanaf de eerste minuut met durf en lef op het veld staan. Deze week hebben we niet veel gesproken of de afgelopen wedstrijden uitgebreid nabesproken. We hebben onze blik naar voren gericht. We moeten het nu met elkaar doen.”

Kwaliteiten
Bij de samenstelling van de basiself voor de wedstrijd tegen Heracles zijn voor Faber en zijn staf de snelheid en de voorwaartse drang belangrijke criteria geweest. “We hebben weer goed gekeken welke kwaliteiten we nodig hebben om de wedstrijd tegen Heracles te kunnen winnen. Daarin is het altijd een combinatie van de kwaliteiten van ons eigen team af te zetten tegen die van Heracles. We moeten het voetballend echt beter doen dan de afgelopen wedstrijden. We moeten zorgen dat we makkelijker opbouwen en de bal langer in de ploeg houden. Als je controle over de wedstrijd krijgt, groeit het gevoel dat je die wedstrijd ook gaat winnen.”

Drie punten
Na de drie verliespartijen op rij is heel FC Groningen hard toe aan een overwinning. Maar liefst 361 FC-fans zijn zaterdagavond in Almelo aanwezig in het uitvak om de ploeg te ondersteunen. “We kennen allemaal het belang van de wedstrijd. We hebben die overwinning nodig om de weg omhoog te vinden. We hebben te maken met druk, de vorm van spelers en de komende tegenstander. Daar moeten we ons niet teveel door laten afleiden. In Almelo moeten we onze kwaliteiten optimaal gebruiken en onze wapens gaan benutten om drie punten te kunnen pakken. Hoe ik er persoonlijk in sta? Als je van het team vraagt vol te houden en nooit op te geven, moet je zelf het voorbeeld zijn!”

4 november 2017

FC Groningen is er vanavond in Almelo niet in geslaagd de eerste punten op vreemde bodem te pakken en verloor met 2-1 van Heracles. Lars Veldwijk was vlak voor rust de maker van de enige FC-treffer. Hij benutte een strafschop wegens hands. In de 82ste minuut benutte Heracles Almelo ook een strafschop. Het was de winnende goal.

STEM OP DE MAN OF THE MATCH
Na een hoopgevend begin van de eerste helft waarin Lars Veldwijk het puntje van de kruising raakte, kwam de thuisploeg in het Polman Stadion op voorsprong. Een voorzet van Brandley Kuwas werd door Reuven Niemeijer op waarde geschat: 1-0. Niemeijer is nu de speler die viermaal in het eerste kwartier van een wedstrijd scoorde dit seizoen. Niemand in de Eredivisie deed hem dat na.

De betere kansen waren in het vervolg van de eerste helft voor FC Groningen. Zo zag Samir Memisevic een inzet bij een hoekschop van de lijn gered door goalgetter Niemeijer en werd een inzet van Lars Veldwijk door een correcte tackle onschadelijk gemaakt door Dries Wuytens, die al na een klein kwartier zijn ploeggenoot Robin Pröpper was komen vervangen wegens een blessure.

Twee minuten voor de pauze kwam een handsbal van Heracles Almelo in de eigen zestien voor FC Groningen op een zeer gelegen moment. Spits Lars Veldwijk bleef erg koel en schoof een minuut later de 1-1 achter doelman Bram Castro van de zwart-witten. Het betekende ook de ruststand. Direct na de pauze kwam clubtopscorer Mimoun Mahi verdediger Amir Absalem aflossen en nam Django Warmerdam de positie van linksback in.

Mike te Wierik liep in de achttiende minuut na rust tegen de lamp, kreeg een gele kaart en moet daardoor in de komende thuiswedstrijd tegen Vitesse toekijken. Het was namelijk zijn vierde in elf wedstrijden en bovendien had Te Wierik een kaart meegenomen uit de kampioenswedstrijd van Feyenoord, van vorig seizoen. Ook Lerin Duarte ging op de bon. De invaller aan Heracles-zijde onderbrak een snelle tegenstoot van de gasten.

Aan de kant van FC Groningen kwam Jesper Drost in de ploeg als vervanger van Ritsu Doan. In de 81 ste minuut werd een overtreding van Django Warmerdam op de eigen achterlijn de FC fataal. Kuwas werd gevloerd, arbiter Martin van den Kerkhof wees naar de stip en Jeff Hardeveld wist met zijn eerste doelpunt voor Heracles Almelo de drie punten binnen te slepen: 2-1.

Daar wist ook een invalbeurt van Oussama Idrissi geen verandering meer in te brengen. De speler van Jong Oranje verving Uriel Antuna die eerder op de dag het bericht kreeg dat hij voor het eerst onderdeel zal zijn van de nationale selectie van Mexico, die een tweetal oefeninterlands in Europa zal afwerken. In de extra tijd van de wedstrijd kwam aanvoerder en doelman Sergio Padt nog mee naar voren, maar leverde dat vooral voor Groningen zelf gevaar op bij het verdedigen zonder doelman in de eigen zestien.

Het derde verlies op rij in de Eredivisie betekent dat FC Groningen blijft staat op negen punten, nu uit elf duels. Na vijf uitbeurten staat de teller nog op nul punten. De vorige keer dat dat de FC overkwam, was in het seizoen 2005/2006. Inderdaad, het seizoen dat de club verhuisde van stadion en uiteindelijk vijfde werd op de ranglijst met 56 punten. Komend weekend is er geen Eredivisievoetbal. Op zondag 19 november is Vitesse te gast in het Noordlease Stadion!

20171104JV6729
20171104JV6735
20171104JV7507

Gerelateerd nieuws