zo 29 oktober 2017 14:30
Eredivisie
Mühren (22)
Brogno (43) (P)
2
1
Ludovit Reis (36)
22
Mühren
36
Ludovit Reis
43
Brogno
45
Brogno
46
Yoell van Nieff voor Samir Memisevic
59
Jesper Drost voor Ritsu Doan
63
Goodwin voor Floranus
70
Veenhoven voor Brogno
83
Lars Veldwijk voor Ludovit Reis
85
Proschwitz voor Duarte
90
Veenhoven
0
45
90

Sparta Rotterdam - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
6 oktober 2017

Speeldatum: zondag 29 oktober 2017
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Het Kasteel
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode 
BUS: 06-10-17, 09.00 uur - 12-10-17 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/CAR 13-10-17, 09.00 uur - 26-10-17, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/CAR 13-10-17, 10.00 uur - 26-10-17, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €25.- (lid SV €22.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 10.00 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Autocombi (verplicht met de auto)
Vak = CAR
Prijs = €9.-
Omwisselplaats: Parkeerplaats Bodegraven aan de A12
Omwisseltijd: vanaf 13:00 - 13:30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak 
650

Maximaal aantal autokaarten
225

Extra informatie 
- Alcohol op parkeerplaats is niet toegestaan;
- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9p busjes vallen onder de autocombi.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

27 oktober 2017

FC Groningen speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het Kasteel. In de beoogde basisopstelling voor deze wedstrijd zijn de namen van Uriel Antuna en Todd Kane opgenomen. Zij vervangen Etiënne Reijnen en Amir Absalem in vergelijking met de startende elf van afgelopen woensdagavond.

Trainer Ernest Faber heeft behalve de disciplinair gestrafte Mimoun Mahi en Oussama Idrissi en de geschorste Ajdin Hrustic de beschikking over een volledig fitte selectie. Verdediger Kasper Larsen keert na anderhalve maand afwezigheid terug bij de wedstrijdselectie en begint op de bank.

Wijzigingen
Todd Kane keert terug in de basiself en start als rechtsback. “Hij is fit en heeft naast zijn verdedigende kwaliteiten ook de aanvallende drang naar voren,” vertelt hoofdtrainer Ernest Faber. “Centraal hebben we de keuze gemaakt voor Mike te Wierik. In vergelijking met Etiënne Reijnen is hij meer een mandekker, waar Reijnen van nature meer ‘libero’ is. We hebben zondag sterk de behoefte achterin ‘de nul’ te houden.”

Basisdebuut
“Aan de linkerkant keert Django Warmerdam terug op zijn meest favoriete positie. Dat gaat ten koste van Amir Absalem, die het overigens woensdag prima heeft gedaan.” Uriel Antuna maakt als linkeraanvaller zijn basisdebuut. “We vinden hem klaar voor een basisplaats. Hij heeft zich op trainingen laten zien en in de wedstrijden van de Beloften. Met zijn diepgang en dreiging kan hij in aanvallend opzicht zijn steentje bijdragen.”

Tegenstander
Faber, zelf oud-speler van Sparta, wilde niet teveel uitweiden over tegenstander Sparta. “We moeten echt vooral met onszelf bezig zijn en naar onszelf kijken. Natuurlijk moeten zij zondag voor eigen publiek een resultaat halen, maar dat geldt voor beide ploegen. We zullen zelf vanaf minuut één voor een goed resultaat moeten gaan en daarbij misschien ook een beetje geluk afdwingen.”

“Daarbij moeten we vooral energie in elkaar en het team blijven steken. Alles doen aan de zaken waarop je zelf invloed hebt. Positief blijven en de opdrachten zo goed mogelijk proberen uit te voeren. Het moeilijkste en tegelijk het belangrijkste van voetbal is die overwinning binnen te halen. Daaruit kunnen we dan weer vertrouwen putten. Dat is heel belangrijk voor de komende periode.”

20170910EOA6256antuna2
29 oktober 2017

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Rotterdamse Kasteel met 2-1 verloren van Sparta Rotterdam. De eindstand was bij rust al bereikt. Ludovit Reis scoorde 1-1 in zijn eerste basisoptreden in de Eredivisie. Twee minuten voor de pauze bepaalde een benutte strafschop van de Rotterdammers de eindstand. Groningen staat na tien duels nu met negen punten op plek 14 van de ranglijst.

STEM OP DE PAYT MAN OF THE MATCH
In Rotterdam had Groningen goede hoop om de eerste punten vreemde bodem in dit Eredivisieseizoen binnen te slepen. De voorgaande drie ontmoetingen leverden evenzoveel nederlagen op. Twee spelers in de ploeg van trainer Ernest Faber maakten hun basisdebuut in de Eredivisie: Uriel Antuna als gelegenheidslinksbuiten en Ludovit Reis als controleur en balafpakker op het middenveld.

Nadat Sparta was uitgeraasd na de openingsfase van het duel, nam Groningen het heft in handen, maar was het toch de thuisploeg die scoorde. Halverwege het eerste bedrijf maakte spits Robert Mühren de eerste treffer toen hij na een redding van Sergio Padt alerter reageerde dan het centrale duo Mike te Wierik en Samir Memisevic en 1-0 binnen schoof.

In de 36ste minuut was het doelpunt van Ludovit Reis een primeur. Zijn afstandsschot nadat hij eerst verdediger Michel Breuer op het verkeerde been zette en vervolgens doelman Roy Kortsmit verschalkte met een verraderlijk stuitje was namelijk de eerste Eredivisietreffer gescoord door een speler die is geboren na 31 december 1999.

De vreugde was helaas voor de FC van korte duur. Zes minuten later werd door scheidsrechter Bas Nijhuis de bal op de stip gelegd na vermeend vasthouden van Mühren door Samir Memisevic. Van meer dan een lichte duw en een gewillige buiteling van de aanvaller was echter geen sprake. Loris Brogno verzilverde evenwel het buitenkansje, hoewel Sergio Padt nog in de goede hoek zat: 2-1.

De tweede helft van de wedstrijd gaf een ander spelbeeld. Voor Sparta begon het motto ‘vrouwen en kinderen eerst’ steeds meer te gelden en voor FC Groningen was er sprake van een ware belegering van Het Kasteel. Verder dan het spreekwoordelijk neerhalen van de ophaalbrug kwam Groningen echter niet. De Rotterdamse ploeg hield met kunst- en vliegwerk stand.

In de absolute slotfase met naast Yoëll van Nieff ook Jesper Drost en Lars Veldwijk als verse krachten raakte Groningen nog paal (Veldwijk) en lat (Drost). Aan de overzijde had Sergio Padt nog enkele afstandsschoten vakkundig onschadelijk gemaakt. In de vierde minuut van de extra tijd trok invaller Mark Veenhoven van Sparta nog aan de noodrem ten koste van rood. De vrije trap in de muur van Van Nieff bleek het laatste wapenfeit.

Zo moest Groningen de vierde uitnederlaag van het seizoen bijschrijven en bovendien de derde nederlaag in negen dagen tijd. Komende zaterdagavond heeft de FC de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo voor de boeg. Het is de derde kunstgraswedstrijd op rij voor de Trots van het Noorden, die een plekje zakte op de ranglijst en nu veertiende is.

awk20171029-50weleengoal

Gerelateerd nieuws