vr 20 oktober 2017 20:00
Eredivisie
0
1
Sol (33)
19
Ajdin Hrustic
23
Ajdin Hrustic
33
Sol
46
Ludovit Reis voor Ruben Jenssen
46
Amir Absalem voor Oussama Idrissi
63
El Hankouri voor Azzaoui
69
Lars Veldwijk voor Etiënne Reijnen
83
Crowley voor Hayo
0
45
90

FC Groningen - Willem II

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
19 juli 2017

Speeldatum: vrijdag 17 augustus 2018
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie.

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 20-07-18, 09.00 uur t/m 26-07-18, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 20-07-18, 10.00 uur t/m 26-07-18, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 27-07-18, 09.00 uur t/m 17-08-18, 20.00 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 27-07-18, 10.00 uur t/m 17-08-18, 17.30 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, € 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-07-2001.

Rookvrij
De Koeman familietribune is rookvrij. 

Arrangementen 
In de voorverkoop is de clubcard verplicht, in de vrije verkoop kunt u zonder clubcard bestellen. 

Via deze webshop kunt u de volgende arrangementen bestellen: 

- Ouder & kind combikaart; De totaalprijs is € 28,- (€ 18.- voor de volwassene € 10.- voor het kind). Deze combikaart is alleen beschikbaar op vak X, en is alleen online te verkrijgen, via deze webshop. Kies bij VAK: Ouder+kind

- Eerste keer; voor het eerst met je ouder (of andere volwassene) naar een wedstrijd van FC Groningen. Eenmalig te gebruiken voor kinderen t/m 12 jaar. Kies bij VAK: Mijn Eerste keer

- FC Feestje; een verjaardagsfeestje voor kinderen t/m 12 jaar. Voor 6, 7 of 8 kinderen en 2 begeleiders. Kies bij VAK: Feestje

Prijzen 2017/2018
Vakken / Prijs
A, AA, X / €25
B t/m H, BB t/m HH, Q t/m W, RR t/m VV / €18
I, P / €21
J, JJ, K, KK, N, NN, O / €25 
L, LL, M, MM / €29
MIVA / €21

infographic-kaartverkoop-v3
19 oktober 2017

FC Groningen speelt vrijdagavond in het Noordlease Stadion de thuiswedstrijd tegen Willem II. De ploeg van trainer Ernest Faber zit weer wat ruimer in de manschappen in vergelijking met afgelopen weekend. Zo keren Lars Veldwijk en Todd Kane terug bij de selectie en maakt verdediger Lars Kramer van FC Groningen onder-23 voor het eerst zijn opwachting op de bank.

Afgelopen zondag werd in het thuisduel met AZ (1-1) een punt gepakt en de ongeslagen thuisstatus met een wedstrijd verlengd. “We willen tegen Willem II de intensiteit uit de tweede helft tegen AZ vrijdagavond graag terugzien vanaf de eerste minuut,” aldus Faber. “We kunnen vooral vooruitgang boeken in het gezamenlijk druk zetten naar voren. En de spelers mogen elkaar in het veld nadrukkelijker aanspreken op de intensiteit en vooral de uitvoering van de acties aan de bal.”

Concentratie
Was AZ zondag een tegenstander uit de categorie ‘voetballende ploegen’, morgenavond is Willem II volgens Faber een opponent die vanuit een ‘compacte organisatie’ opereert. “Ze spelen normaal gesproken vanuit een gesloten defensie en in een 5-3-2-formatie, of 3-5-2 zoals hun trainer Erwin van de Looi het zal noemen. Voor ons is de concentratie heel belangrijk. We moeten scherp zijn in de passing, doordekken en scherp zijn in de aanval. Aanvallend en verdedigend met een hoge intensiteit.”

Selectie
FC Groningen heeft vrijdagavond tegen Willem II weer een wat ruimere selectie dan afgelopen weekend. Zo keren Lars Veldwijk en Todd Kane na blessures terug bij de wedstrijdselectie. Tom van Weert zit zijn laatste van twee wedstrijden schorsing uit en Kasper Larsen is vanwege achillespeesklachten nog niet inzetbaar. De zeventien beschikbare spelers van de eerste selectie krijgen gezelschap van een handvol talenten uit de Onder-23, dat zaterdagmiddag uit bij Mabreb’90 speelt.

Debutant
Naast de vaste gezichten Ludovit Reis en Amir Absalem maakt verdediger Lars Kramer (18) vrijdag zijn debuut bij de eerste selectie. “Hij is een talentvolle voorstopper, een mandekker die heel functioneel verdedigt,” vertelt Faber. “Hij mag op zijn positie nog wel iets dwingender worden in de coaching en expressiever in het leiding geven aan de defensie. Maar hij past zich snel aan het niveau aan en kijkend naar de toekomst halen we hem er graag bij.”

20 oktober 2017

FC Groningen heeft vrijdagavond in het eigen Noordlease Stadion voor 16.394 toeschouwers met 1-0 verloren van Willem II. Halverwege de tweede helft kreeg Ajdin Hrustic zijn tweede gele kaart. In ondertal kwam FC Groningen op achterstand door een treffer van Fran Sol. Amir Absalem maakte zijn debuut in het betaalde voetbal, Ludovit Reis werd Payt Man of the Match en Lars Veldwijk maakte zijn rentree na een enkelblessure.

Het was in de het Noordlease Stadion de eerste avondwedstrijd in zes thuisoptredens. Trainer Ernest Faber stuurde dezelfde elf basisspelers het veld in als afgelopen zondag tegen AZ. Bij Willem II waren er noodgedwongen wat aanpassingen ten opzichte van de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente. De gasten kregen de eerste kans van de wedstrijd toen Thom Haye na vier minuten de lat achter Sergio Padt raakte.

Het was een eerste waarschuwingsschot van de Tilburgers. FC Groningen stelde er voor de pauze te weinig tegenover. Twee gele kaarten in de 19de en 23ste minuut speelden uiteindelijk een cruciale rol in de wedstrijd. Ajdin Hrustic pakte eerst een prent toen hij een veelbelovende aanval van de Tilburgers onderbrak. Overigens even nadat arbiter Allard Lindhout had verzuimd de voordeelregel toe te passen. Vier minuten later nam Hrustic een bal opzichtig met de bovenarm aan in de zestien van de tegenstander en moest hij vertrekken.

Tien minuten na de rode kaart sloeg Willem II genadeloos toe via een voorzet van Fernando Lewis, die door topscorer Fran Sol tot doelpunt werd gepromoveerd: 0-1. En met tien man een zware opgave voor de FC om nog een resultaat te halen. Met een marge van één bereikten beide ploegen de pauze waarna Amir Absalem en Ludovit Reis als invallers in de ploeg verschenen.

Voor Absalem was het zijn debuut in het betaalde voetbal. Reis maakte al eerder in de bekerwedstrijd tegen Hercules zijn debuut en viel ook afgelopen thuiswedstrijd al eens in. Met de inbreng van de spelers uit Jong FC Groningen kreeg de thuisploeg nieuw elan en had het zowaar controle over de ploeg die toch echt met elf spelers op het veld stond.

Schoten op paal (Jordens Peters) en lat (opnieuw Haye) gingen vooraf aan een aantal afstandsschoten waarvan die van Ludovit Reis de gevaarlijkste was en een rebound opleverde voor Ritsu Doan. Ook Django Warmerdam en Juninho Bacuna probeerden het van afstand, net als topscorer Mimoun Mahi. Met invaller Lars Veldwijk als vervangen van Etiënne Reijnen nam Groningen de laatste twintig minuten nog meer risico, maar dit werd niet beloond.

In de absolute slotfase kwam ook doelman Sergio Padt nog mee naar voren, maar het mocht allemaal niet meer baten. Aan een flinke reeks van tien ongeslagen competitiewedstrijd in het Noordlease Stadion kwam een einde, net als aan een reeks van zeventien wedstrijden met minimaal één gescoord doelpunt. De komende drie duels zijn op vreemde bodem: Roda-uit (beker), Sparta-uit en Heracles-uit.

20171020EOA2664motm

Gerelateerd nieuws