zo 15 oktober 2017 14:30
Eredivisie
Mimoun Mahi (53) (P)
1
1
Jahanbakhsh (45)
35
Samir Memisevic
45
Jahanbakhsh
52
Wuytens
53
Mimoun Mahi
54
Mimoun Mahi
63
Oussama Idrissi
76
Dos Santos voor Van Overeem
78
Van Rhijn voor Hatzidiakos
78
Ruben Jenssen
81
Ludovit Reis voor Oussama Idrissi
0
45
90

FC Groningen - AZ

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
20 september 2017

Speeldatum: zondag 15 oktober 2017
Aanvang: 14:30 uur
Locatie: Noordlease Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop: twee tickets per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 15-09-17, 09.00 uur t/m 28-09-17, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 15-09-17, 10.00 uur t/m 28-09-17, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 29-09-17, 09.00 uur t/m 15-10-17, 14.30 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 29-09-17, 10.00 uur t/m 14-10-17, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

infographic-kaartverkoop-v3
13 oktober 2017

Mimoun Mahi speelt zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ in de spits en vervangt daarmee de geschorste Tom van Weert. Op de rechtsbuitenpositie heeft trainer Ernest Faber de keuze uit Jesper Drost, Ajdin Hrustic en Uriel Antuna. Het Eredivisieduel met de Alkmaarders in het Noordlease Stadion begint zondagmiddag om 14.30 uur.

In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd in Zwolle is de selectie van FC Groningen iets krapper. Naast de schorsing van Van Weert, vanwege zijn rode kaart in de slotfase van de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, is de inzetbaarheid van verdediger Kasper Larsen twijfelachtig. Voor het competitieduel met AZ zijn ook de van blessures herstellende Todd Kane en Lars Veldwijk nog niet beschikbaar.

Fitheid
Trainer Ernest Faber moest na het perspraatje van vrijdagmiddag nog in overleg met Beloften-trainer Alfons Arts over wie er zaterdagmiddag meedoen in de thuiswedstrijd van Jong FC Groningen tegen ODIN’59 en wie er zondagmiddag deel uitmaken van de wedstrijdselectie voor FC Groningen-AZ. “De internationals Mimoun Mahi, Oussama Idrissi en Juninho Bacuna hebben allemaal minimaal één wedstrijd gespeeld en zijn fit teruggekomen. We gaan zaterdag de fitheid van de gehele selectie bekijken. Alleen degene die honderd procent fit zijn, kunnen aan de aftrap staan tegen AZ.”

Aanvallend
Na een bliksemstart in de competitie is tegenstander AZ momenteel de nummer 8 van de ranglijst. “Een aanvallend spelende ploeg,” weet de FC-trainer. “We willen ons natuurlijk revancheren voor de nederlaag tegen PEC Zwolle. Ik verwacht dat wij veel ruimte krijgen. Onze verdedigende organisatie moeten we wel beter voor elkaar hebben, dan in de vorige wedstrijd. De blessure van Marko Vejinovic zal niet veel aan hun spel veranderen. Zij hebben bijvoorbeeld een Noors international, Fredrik Midtsjø, die daar kan spelen. Hij zal het alleen anders invullen.”

Anders
De focus richting zondag ligt voor Faber dan ook vooral op zijn eigen ploeg: “We moeten allemaal bij de les zijn en goed voorbereid. We zullen er allemaal weer vol voor gaan. Daarbij kijken we vooral naar onze eigen kwaliteiten. We moeten gaan zorgen dat de voorste drie spelers zoveel mogelijk in scorende positie komen. Daarbij is Mimoun Mahi een heel ander type spits dan Tom van Weert of Lars Veldwijk. Vorig seizoen heeft hij bij ons al laten zien goed uit de voeten te kunnen in de spits. Mimoun kan op alle aanvallende posities spelen. Bij Marokko heeft hij laten zien veel in beweging te zijn. Hij en Ritsu Doan hebben een goed gevoel voor het bespelen van ruimtes en voelen elkaar daarin goed aan.”

14mahi-payt20170813EOA8209
15 oktober 2017

Zondagmiddag heeft FC Groningen in het Noordlease Stadion 1-1 gespeeld tegen AZ. De ruststand was 1-0 in het nadeel van FC Groningen. Mimoun Mahi maakte in het begin van de tweede helft vanaf elf meter de 1-1. Sergio Padt werd met zijn reddingen in de eerste helft de Payt Man of the Match voor 17.680 toeschouwers.

In het Noordlease Stadion maakte Mimoun Mahi zijn opwachting in de spits bij afwezigheid van de geschorste Tom van Weert en de geblesseerde Lars Veldwijk. Een basisplaats op de rechterkant was er voor Ajdin Hrustic. Verder kon trainer Ernest Faber nog niet beschikken over de geblesseerde verdedigers Kasper Larsen en Todd Kane.

Het was in de loop van de eerste helft even schrikken toen Mike te Wierik weggleed en geblesseerd raakte. Na een oplapbeurt van verzorger Henk Hagenauw bleek Te Wierik toch verder te kunnen. Doelman Sergio Padt was met zeven reddingen de grote man aan de kant van de Trots van het Noorden. Uitgerekend in de eerste van twee minuten extra tijd ging de bal er dan toch nog in. Alireza Jahanbakhsh zag de bal vanaf de rechterkant in de linkerbenedenhoek ploffen: 0-1.

Lang hoefde Groningen echter niet tegen een achterstand aan te kijken. Want binnen zeven minuten kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Stijn Wuytens maakte binnen het strafschopgebied een overtreding op de Japanner Ritsu Doan en scheidsrechter Björn Kuipers legde de bal op de stip. Clubtopscorer Mimoun Mahi converteerde het buitenkansje via de armen van oud-FC-doelman Marco Bizot: 1-1.

In de tweede helft had Groningen veel meer controle over de wedstrijd dan voor rust. De uitploeg was nauwelijks nog gevaarlijk en Groningen had steeds meer dreiging. Vooral met Mimoun Mahi die telkens achter de verdediging van de Alkmaarders opdook. Met een schot voorlangs en een vlammend schot na een genegeerd vlagsignaal voor buitenspel had Mahi beslissend kunnen zijn.

Zo ver kwam het niet. Naast Samir Memisevic gingen ook Mimoun Mahi, Oussama Idrissi en Ruben Jenssen op de bon, veelal voor het onderbreken van een gevaarlijke aanval van de tegenstander. De strijdlust was vooral na de pauze volop zichtbaar in de ploeg en met invaller Ludovit Reis – hij maakte zijn Eredivisiedebuut – in de slotfase voor Oussama Idrissi werd het punt over de streep getrokken.

Met negen punten uit acht wedstrijden blijft FC Groningen elfde op de ranglijst. Komende vrijdag komt Willem II op bezoek in het Noordlease Stadion. De ploeg uit Tilburg van oud-FC-trainer Erwin van de Looi verliet vandaag met een thuiszege op FC Twente de laatste plaats van de ranglijst. Komende vrijdag, 20 oktober, is de aftrap om 20.00 uur.

downloadPhoto-6
downloadPhoto-5

Gerelateerd nieuws