za 30 september 2017 19:45
Eredivisie
Nijland (19)
Thomas (60)
Mokhtar (90)
3
2
Ritsu Doan (15)
Tom van Weert (54)
15
Ritsu Doan
19
Nijland
50
Van Polen
54
Tom van Weert
55
Boer
60
Thomas
61
Dekker voor Bakker
70
Ondaan voor Nijland
84
Ehizibue
84
Oussama Idrissi
84
Namli
87
Tom van Weert
88
Ajdin Hrustic voor Mimoun Mahi
90
Parzyszek voor Saymak
90
Jesper Drost voor Oussama Idrissi
90
Mokhtar
0
45
90

PEC Zwolle - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
8 september 2017

PEC Zwolle - FC Groningen
Speeldatum: zaterdag 30 september 2017
Aanvang: 19:45 uur
Locatie: MAC3PARK Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP TICKETS
Verkoopperiode 
BUS: 08-09-17, 09.00 uur - 14-09-17 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/CAR 15-09-17, 09.00 uur - 28-09-17, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/CAR 15-09-17, 10.00 uur - 28-09-17, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €34.- (lid SV €31.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 16.30 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Autocombi (verplicht met de auto)
Vak = CAR
Prijs = €12.90
Omwisselplaats: Parkeerplaats Panjerd aan de A28
Omwisseltijd: vanaf 18:15 - 18.45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
500

Maximaal aantal autokaarten
400

Extra informatie:
- Alcohol op parkeerplaats is niet toegestaan;
- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9-persoons busjes vallen onder de autocombi.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

29 september 2017

Tom van Weert start zaterdagavond om 19.45 uur in de basis in de uitwedstrijd van FC Groningen bij PEC Zwolle. De spits neemt in de punt van de aanval de positie over van Lars Veldwijk, die in de thuiswedstrijd tegen FC Twente een enkelblessure opliep. Trainer Ernest Faber is van plan de rest van zijn basisteam van vorige week in stand te houden.

De stemming in het Groningen-kamp was afgelopen week positief na de verdiende 1-0 thuiszege op FC Twente. “Noem het opluchting, noem het blijheid. Het is altijd een stuk meer ontspannen als je wint. En hoe overtuigender je wint, hoe fijner het wordt. Het mindere spel heeft ons allemaal bezig gehouden en dan is zo’n resultaat als tegen FC Twente lekker. We hebben op die manier in een positieve sfeer naar de volgende wedstrijd kunnen toewerken.”

Negentig minuten
Todd Kane is met zijn knieblessure opnieuw afwezig. Op één plek moet Faber noodgedwongen zijn basiself aanpassen. Tom van Weert neemt de plek in van Lars Veldwijk. “Kane en Veldwijk kunnen zich allebei richten op de week na de interlandperiode. Ritsu Doan was afgelopen weekend fit genoeg voor driekwart wedstrijd en is nu waarschijnlijk wel in staat negentig minuten te spelen.”

“Voor de rest van de ploeg vereist het meespelen van Van Weert natuurlijk wat aanpassing. Tom is meer een aanspeelpunt in de zestien, terwijl Veldwijk graag in de diepte wordt weggestuurd. Tom is echt een handenbinder en gevaarlijk bij de eerste en tweede bal uit vroege voorzetten van de zijkanten. Vanuit zijn tijd bij Excelsior is Van Weert ook gewend geweest om vanuit de omschakeling aan te vallen.”

Tegenstander
PEC Zwolle is de competitie prima gestart en staat zesde, vijf plekken hoger dan Groningen. De ploeg heeft elf punten, drie meer dan de Trots van het Noorden. “Zwolle speelt op een soortgelijke manier als wij. In hun stadion ligt een nieuw kunstgrasveld. Ons hybride trainingsveld komt nog het dichtst in de buurt van hun mat. Dat is de reden dat wijzelf deze week niet op kunstgras hebben getraind. Maar elk veld is weer anders. Het vereist morgen (zaterdag – red.) in de warming-up even net wat meer aanpassing om aan te voelen hoe de bal rolt.”

Kijkend naar zijn eigen ploeg wil de FC-trainer natuurlijk graag de lijn van Twente-thuis doortrekken. “We zullen het morgen zelf moeten doen en vooral zuiver zijn in de passing. We kunnen prima verder bouwen op de wedstrijd van afgelopen zondag. Er is meer rust en vertrouwen als we de bal langer in de ploeg kunnen houden. Maar het mag nog wel een tempo’tje hoger. We zullen de hele wedstrijd onze aanvallende kwaliteiten goed moeten gebruiken, om het verschil te kunnen maken.”

30 september 2017

FC Groningen heeft zaterdagavond in Zwolle met 3-2 verloren. Ritsu Doan bracht de FC voor de pauze (1-1) op voorsprong. In de tweede helft deed Tom van Weert dat opnieuw. Van Weert kreeg vlak voor tijd de rode kaart. Drie minuten in de extra tijd van de tweede helft maakte Younness Mokhtar de winnende treffer: 3-2. Groningen heeft na zeven duels acht punten.

In Zwolle ging FC Groningen op jacht naar de eerste punten op vreemde bodem na de nederlagen bij Ajax en NAC Breda. Dat moest de Trost van het Noorden doen zonder de geblesseerden Todd Kane en Lars Veldwijk. De aanvaller werd vervangen door Tom van Weert. Bij PEC Zwolle startte oud-FC’er Stef Nijland voor het eerst sinds lange tijd weer een in de basis.

Na een kwartier spelen kwam FC Groningen op een voorsprong door een treffer van Ritsu Doan. Op aangeven van Mimoun Mahi loste de Japanner zijn eerste schot in de Eredivisie en was het meteen raak. Een verdediger en doelman Diederik Boer werden daarbij ‘gepoort’: 0-1. Lang kon FC Groningen niet van de voorsprong genieten want vier minuten later was het aan de overkant raak. Stef Nijland knalde de 1-1 binnen.

Tot de pauze kwam in de score geen verandering. Het eerste kwartier van de vermakelijke tweede helft vielen er opnieuw twee goals. Juninho Bacuna gaf in de 54ste minuut een voorzet op Tom van Weert die de bal naar het oordeel van de assistent-scheidsrechter over de doellijn kopte: 1-2. Doelman Boer was het er duidelijk niet mee eens en vond dat de bal niet volledig de doellijn had gepasseerd.

Nu stond de voorsprong zes minuten op het scorebord en was het Ryan Thomas die de 2-2 liet aantekenen na precies een uur spelen. In de slotfase werd de wedstrijd feller en waren beide ploegen op jacht naar de drie punten. Scheidsrechter Pol van Boekel slingerde diverse spelers op de bon na een opstootje, onder wie Oussama Idrissi.

Drie minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Tom van Weert een rode kaart wegens een overtreding ‘van achteren’ op Dirk Marcellis. Met een man minder liet FC Groningen het punt toch nog glippen. In de derde minuut van de extra tijd kopte invaller Piotr Parzyszek de bal voor de voeten van clubtopscorer Mokhtar, die op zijn beurt ontsnapt was aan liefst drie bewakers: 3-2.

Zo verspeelde FC Groningen tweemaal een voorsprong en stond het na 95 minuten met lege handen, net als in de voorgaande twee Eredivisiewedstrijden op vreemde bodem. Doan en Van Weert maakten hun eerste treffer van het seizoen. Komend weekend ligt de competitie stil wegens een interlandperiode. De week erna, op zondag 15 oktober, ontvangt Groningen AZ in het Noordlease Stadion.

Stem op de Payt Man of the Match

downloadPhoto-5
20170930JV1069

Gerelateerd nieuws