zo 24 september 2017 14:30
Eredivisie
Oussama Idrissi (51)
1
0
16
Vuckic
45
Mike te Wierik
51
Oussama Idrissi
59
Django Warmerdam
68
Bijen
72
Jesper Drost voor Ritsu Doan
72
Tighadouini voor Slagveer
78
Tom van Weert voor Lars Veldwijk
82
Kvasina voor Jensen
82
Buckley-Ricketts voor Vuckic
88
Assaidi
0
45
90

FC Groningen - FC Twente

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
24 september 2017

FC Groningen speelt vanmiddag, zondag 24 september, de thuiswedstrijd tegen FC Twente in het Noordlease Stadion. Het duel begint om 14.30 uur. Het stadion en de kassa's openen om 13.00 uur. Ook via deze site kunnen online tickets worden uitgezocht. De warming-up begint rond 13.55 uur.

KOOP TICKETS
Aankooprechten 
Voorverkoop 2 per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 25-08-17, 09.00 uur t/m 07-09-17, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen / FC Primera's 25-08-17, 10.00 uur t/m 07-09-17, 17.30 uur Voorverkoop
Internet 08-09-17, 09.00 uur t/m 24-09-17, 14.30 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen / FC Primera's 08-09-17, 10.00 uur t/m 23-09-17, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, EUR 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Kardinge is komen te vervallen.
Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-07-2001.

Rookvrij
De tweede ring van de familietribune, de vakken RR t/m VV, zijn rookvrij. 

Arrangementen 
In de voorverkoop is de clubcard verplicht, in de vrije verkoop kunt u zonder clubcard bestellen. 

Via de webshop kunt u de volgende arrangementen bestellen: 
- Ouder & kind combikaart; De totaalprijs is € 28,- (€ 18.- voor de volwassene € 10.- voor het kind). Deze combikaart is alleen beschikbaar op vak X, en is alleen online te verkrijgen, via deze webshop. Kies bij VAK: Ouder+kind
- Eerste keer; voor het eerst met je ouder (of andere volwassene) naar een wedstrijd van FC Groningen. Eenmalig te gebruiken voor kinderen t/m 12 jaar. Kies bij VAK: Mijn Eerste keer
- FC Feestje; een verjaardagsfeestje voor kinderen t/m 12 jaar. Voor 6, 7 of 8 kinderen en 2 begeleiders. Kies bij VAK: Feestje

22 september 2017

Trainer Ernest Faber heeft in de aanloop naar de wedstrijd van aanstaande zondag, thuis tegen FC Twente, de beschikking over een vrijwel fitte spelersgroep. Zaterdag na de laatste training op Corpus den Hoorn wordt de definitieve balans opgemaakt.

Donderdagavond bereikte FC Groningen in Utrecht de volgende bekerronde na een 4-2 zege op de amateurs van USV Hercules. Rond half twaalf ’s avonds rolde Roda JC als tegenstander uit de koker. “We zijn een ronde verder en moeten midweeks naar Kerkrade,” vertelde Faber. “De afstand mag daarbij geen issue zijn. Tegen Roda zien we goede kans om de achtste finale te bereiken en daar gaan we voor.”

Spelersgroep
In vergelijking met de selectie van donderdag keren tegen FC Twente mogelijk twee spelers terug. “Ruben Jenssen en Kasper Larsen hebben afgelopen week een aangepast programma gevolgd,” vertelde Faber op het persmoment op vrijdagmiddag. “We zullen zaterdag hun inzetbaarheid voor zondag beoordelen. Todd Kane is er in ieder geval niet bij. Uriel Antuna zal zaterdagmiddag bij FC Groningen onder-23 in de uitwedstrijd tegen Almere City FC minuten gaan maken. Verder waren er wat lichte klachten uit de wedstrijd tegen Hercules, maar dat is normaal. Het vormt geen belemmering voor deze spelers om zondag weer te spelen.”

Tegenstander
FC Twente bereikte woensdagavond de volgende bekerronde door een uitzege bij ONS Sneek en zal de spelersbus zondag dus opnieuw in noordelijke richting sturen. “Natuurlijk een tegenstander van een ander kaliber dan Hercules”, zei Faber over FC Twente. “Zij hebben in deze competitie nog niet veel in dezelfde samenstelling kunnen spelen. Zondag wonnen ze met 4-0 van FC Utrecht, maar die wedstrijd had ook heel anders kunnen verlopen als Utrecht in de beginfase de kansen had afgemaakt. Nu pakte Twente de eerste overwinning en werd het sentiment heel anders. Dat is ook het mooie van voetbal, dat ongrijpbare. Dat kan zondag in positieve zin ook voor ons gelden.”

Houding en gedrag
In de pauze van het bekerduel van FC Groningen werden in de kleedkamer van Stadion Galgenwaard spelers door elkaar aangesproken op het spel in de eerste helft. “Dat is wat je als trainer graag ziet,” beaamde Faber. “Om in de juiste vorm te komen, moeten we bij de basis beginnen. Dat vereist veel zelfdiscipline en dat zit ‘m in houding en gedrag van spelers in de wedstrijd. In deze fase moet je het in beginsel vooral simpel houden. Dat spelers elkaar aanspreken op de taken en afspraken, is erg belangrijk voor het proces. Door aan te geven wat je vindt en van elkaar verwacht, kun je elkaar opstuwen naar een hoger niveau.”

Volle bak
Het devies voor zondagmiddag is ‘vrijuit voetballen’, zo predikte Faber. “Iedere speler moet vanuit zijn eigen kwaliteiten voetballen en erop klappen. We moeten nu twee keer 45 minuten gaan knallen en eigenlijk ook niet teveel nadenken. Iedereen volle bak met de steun van een vol Noordlease Stadion erachter. Als we elkaar zondag de juiste energie weten te geven, ben ik ervan overtuigd dat we ook samen op weg gaan naar goede tijden!”

24 september 2017

FC Groningen heeft zondagmiddag in een met 20.110 toeschouwers goed bezet Noordlease Stadion met 1-0 gewonnen van FC Twente. Oussama Idrissi maakte na de pauze de enige treffer van de wedstrijd. Het was de eerste thuiszege op FC Twente in bijna tien jaar. FC Groningen hield voor het eerst dit seizoen achterin 'de nul' en staat nu met acht punten uit zes duels op plek elf van de ranglijst.

Bij FC Groningen was Ruben Jenssen in de basiself teruggekeerd ten opzichte van de bekerwedstrijd van afgelopen donderdag. Ludovit Reis begon vanaf de bank. Ritsu Doan, afgelopen donderdag nog invaller voor Jesper Drost, mocht het in het thuisduel met FC Twente vanaf de aftrap van de eerste helft starten. Kasper Larsen keerde terug bij de wedstrijdselectie, maar begon op de bank.

In de eerste helft werden de verhoudingen tussen de ploegen flink duidelijk. FC Twente opereerde vanuit een zeer defensieve basishouding en liet FC Groningen komen. De thuisploeg was zeer geduldig en opbouwen ook aardig zorgvuldig en kwam diverse keren dreigend door, maar in de eindfase van de aanvallen ging het telkens mis. De Tukkers probeerden het op de counter maar vonden telkens de Groninger defensie op hun pad.

Op voorhand waren er diverse statistieken uit het verleden om mee af te rekenen. Zo was het al bijna tien jaar geleden dat er een thuiszege op FC Twente werd geboekt. En zo was – sinds 5 april – al tien competitiewedstrijden niet meer gelukt om ‘de nul’ achterin vast te houden. In al die wedstrijden was FC Groningen er zelf wél altijd in geslaagd te scoren.

De tweede helft kende een ideale start voor de thuisploeg. Na zes minuten profiteerde Oussama Idrissi optimaal van de rebound van een inzet van Ritsu Doan. Idrissi kopte via de binnenkant van de linkerpaal binnen en was daarmee ook gelijk de voornaamste kandidaat om te worden uitgeroepen tot Payt Man of the Match.

Want met de 1-0 tussenstand moest FC Twente wat meer komen. Een getergde Oussama Assaidi zorgde als linksbuiten nog wel voor het meeste gevaar, maar Mike te Wierik hield met de hulp van de rest van het team de schade beperkt. Invaller aan Groninger zijde luisterden naar de namen Jesper Drost en Tom van Weert. Beiden losten respectievelijk de leeg gestreden Ritsu Doan en Lars Veldwijk af.

Etiënne Reijnen en Juninho Bacuna hadden nog aardige kansen om de wedstrijd eerder in het slot te gooien, maar slaagden daar niet in. Een spannende slotfase met ook een drietal verse krachten van FC Twente binnen de slotfase werden overleefd door Groningen en ook de vier minuten extra tijd vormden geen probleem. Na zes duels staat Groningen nu elfde met acht punten. Komende zaterdag: PEC Zwolle-uit. Er zijn nog enkele kaarten voor het uitvak te koop.

170924EOA1978
20170924JV0736
20170924JV5458

Gerelateerd nieuws