za 16 september 2017 19:45
Eredivisie
Vloet (58)
Vloet (60)
2
1
Mimoun Mahi (70)
46
Juninho Bacuna voor Samir Memisevic
58
Vloet
60
Vloet
62
Ambrose
67
Lars Veldwijk voor Tom van Weert
67
Oussama Idrissi voor Ajdin Hrustic
70
Mimoun Mahi
71
Korte voor Agyepong
77
Juninho Bacuna
78
Sprangers voor Ambrose
78
Mets
83
Todd Kane
90
Horsfield voor El Allouchi
90
Horsfield
90
Oussama Idrissi
90
Korte
0
45
90

NAC Breda - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
4 september 2017

Speeldatum: za 16 september 2017 19:45 uur
Locatie: Rat Verlegh Stadion
Competitie: Eredivisie

Verkoopperiode 
BUS: 25-08-17, 09.00 uur - 31-08-17 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/CAR 01-09-17, 09.00 uur - 14-09-17, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/CAR 01-09-17, 10.00 uur - 14-09-17, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €34.- (lid SV €31.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 14.30 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard
Maximaal aantal kaarten: 450

Autocombi
Vak = CAR
Prijs = €3.00
Omwisselplaats: Parkeerplaats Drielander aan de A28 t.h.v. Harderwijk
Omwisseltijd: 17:30 - 18:00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.
Maximaal aantal kaarten: 250

Capaciteit Gastenvak 
700

Extra informatie:
- Alcohol op de omwisselplaats en de parkeerplaats is niet toegestaan;
- Reizen met het openbaar vervoer is niet toegestaan.
- 9-persoons busjes zijn toegestaan

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

15 september 2017

Trainer Ernest Faber gaat zaterdagavond met FC Groningen op bezoek bij NAC Breda. In de aanloop naar de wedstrijd werd de FC-trainer geconfronteerd met een enkelblessure van Kasper Larsen. Ritsu Doan keert daarentegen na een blessure terug bij de selectie voor het duel tussen de nummers 15 en 10 van de ranglijst na vier wedstrijden.

Na een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen VVV-Venlo had FC Groningen afgelopen week een reguliere trainingsweek. “We hebben de wedstrijd nabesproken en de normale protocollen gevolgd. Alles staat in het teken om de volgende wedstrijd weer beter te spelen. We hebben goed getraind en er staat morgen weer een mooie wedstrijd op het programma. Wij moeten ons laten zien en proberen in vorm te raken.”

Balcirculatie
Tegenstander in het Rat Verlegh Stadion is NAC Breda. “Een jonge, enthousiaste ploeg met veel voetbalkwaliteit,” aldus de FC-coach.  “We zullen morgen (zaterdag – red.) zelf vooral het tempo hoog moeten houden en de balcirculatie ook. In de uitvoering zullen de spelers dat vooral over een langere periode moeten volhouden.”

Beschikbaarheid
Kasper Larsen is niet beschikbaar in het uitduel met NAC Breda vanwege een enkelblessure. De basiself zal dus op minimaal één plek worden gewijzigd. Ritsu Doan is terug bij de selectie. De Japanner trainde de afgelopen twee dagen weer volledig met de groep mee. Amir Absalem van FC Groningen onder-23 wordt toegevoegd aan de eerste selectie, net als derde doelman Abdel Elouazzane.

Kritiek
Ernest Faber merkte de afgelopen week dat er behoorlijk wat kritiek was op de manier van spelen van zijn ploeg. “Ik ben de eerste die zal erkennen dat het niet goed genoeg was. Als hoofdtrainer weet je dat je kritiek kunt krijgen als het niet goed loopt, en dat hoort er bij. Ik raak er niet door van de wijs, want ik heb meer informatie dan de buitenwacht. Intern discussiëren we uiteraard volop en kan alles open en eerlijk besproken worden. Dat is de afgelopen week weer gebeurd. Op basis van alle inbreng neem ik uiteindelijk de beslissingen.”

16 september 2017

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Rat Verlegh Stadion met 2-1 verloren van NAC Breda. Bij rust was de stand nog 0-0. Na een 2-0 achterstand door treffers van Rai Vloet maakte Mimoun Mahi de aansluitingstreffer. Na vijf speelronden staat FC Groningen nu met vijf punten op de tiende plek van de ranglijst. Voor NAC Breda was het de eerste seizoenszege.

In Breda trad FC Groningen – net als thuis tegen FC Utrecht – aan met drie centrale verdedigers. Naast de geblesseerde Kasper Larsen waren er nog drie spelers verdwenen uit de startopstelling: Juninho Bacuna, Oussama Idrissi en Lars Veldwijk. Hun vervangers waren Samir Memisevic, Etiënne Reijnen, Ajdin Hrustic en Tom van Weert.

De eerste helft in Breda was er één die in wielertermen te boek zou komen als ‘sans historie’. Er gebeurde bar weinig voor de beide doelen, al moest aanvoerder Sergio Padt nog wel een drietal afstandsschoten onschadelijk maken. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf liet Groningen het eerste doelgevaar noteren.

Na de pauze kwam middenvelder Juninho Bacuna in de ploeg voor verdediger Samir Memisevic en nam de ploeg van trainer Ernest Faber het initiatief over van de thuisclub. Na een klein kwartier spelen was het echter Rai Vloet, die de score opende namens de thuisclub: 1-0. Twee minuten later lag de bal er opnieuw in bij Groningen en weer was Vloet de goalgetter: 2-0.

Een dubbele wissel diende zich aan en met Oussama Idrissi en Lars Veldwijk in de ploeg maakte FC Groningen zich op voor een stormachtig laatste kwart van de wedstrijd. Binnen drie minuten had de FC de aansluitingstreffer ook te pakken. Een pass van Ruben Jenssen werd door clubtopscorer Mimoun Mahi op waarde geschat en binnen geschoten: 2-1.

Een vrije trap van Mahi na een overtreding op Veldwijk ging over het doel van de thuisclub en in de derde minuut van de extra tijd leek Mahi toch nog de gelijkmaker aan te tekenen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel en zo stond FC Groningen net als uit in Amsterdam met lege handen. Komende donderdag gaat de ploeg op bezoek bij USV Hercules in de KNVB-beker op jacht naar de eerste zege op vreemde bodem.
STEM OP DE PAYT MAN OF THE MATCH

GO20179160180
GO20179160030

Gerelateerd nieuws