zo 27 augustus 2017 16:45
Eredivisie
Django Warmerdam (8)
Jesper Drost (40)
2
1
Bahebeck (64)
8
Django Warmerdam
40
Jesper Drost
45
Mike te Wierik
56
Labyad
61
Kerk voor Görtler
62
Oussama Idrissi voor Juninho Bacuna
64
Bahebeck
65
Oussama Idrissi
68
Van der Meer voor Braafheid
68
Samir Memisevic voor Yoell van Nieff
77
Lars Veldwijk voor Tom van Weert
79
Kerk
81
Dessers voor Bahebeck
86
Dumic
0
45
90

FC Groningen - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
17 augustus 2017

FC Groningen - FC Utrecht
Speeldatum: zondag 27 augustus 2017
Aanvang: 16:45 uur
Locatie: Noordlease Stadion
Competitie: Eredivisie
Vrije verkoop: Ja


​KOOP TICKETS

Aankooprechten 
Voorverkoop 2 per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 28-07-17, 09.00 uur t/m 10-08-17, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 28-07-17, 10.00 uur t/m 10-08-17, 17.30 uur Voorverkoop
Internet 11-08-17, 09.00 uur t/m 27-08-17, 16.45 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 11-08-17, 10.00 uur t/m 26-08-17, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, EUR 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, EUR 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, EUR 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van 5.- EUR is voor jongeren geboren na 01-07-2001, deze korting is alleen online en in de FanCorner te verkrijgen.

Rookvrij
De tweede ring van de familietribune, de vakken RR t/m VV, zijn rookvrij. 

Arrangementen 
In de voorverkoop is de clubcard verplicht, in de vrije verkoop kunt u zonder clubcard bestellen. 

Via deze webshop kunt u de volgende arrangementen bestellen: 

- Ouder & kind combikaart; De totaalprijs is 28,- EUR (18.- EUR voor de volwassene 10.- EUR voor het kind). Deze combikaart is alleen beschikbaar op vak X, en is alleen online te verkrijgen, via deze webshop. Kies bij VAK: Ouder+kind

- Eerste keer; voor het eerst met je ouder (of andere volwassene) naar een wedstrijd van FC Groningen. Eenmalig te gebruiken voor kinderen t/m 12 jaar. Kies bij VAK: Mijn Eerste keer

- FC Feestje; een verjaardagsfeestje voor kinderen t/m 12 jaar. Voor 6, 7 of 8 kinderen en 2 begeleiders. Kies bij VAK: Feestje

Prijzen losse kaarten 2017/2018
Vakken - Prijs

A, AA, X - EUR 25,-
B t/m H, BB t/m HH, Q t/m W, RR t/m VV EUR 18,-
I, P - 21,-
J, JJ, K, KK, N, NN, O - EUR 25,- 
L, LL, M, MM - EUR 29,-
MIVA - EUR 21,-

KOOP UW KAARTEN ALLEEN VIA DE OFFICIELE VERKOOPKANALEN (DEZE WEBSITE, FC PRIMERA'S OF DE FANCORNER). ANDERE KAARTEN WORDEN GEBLOKKEERD EN GEVEN GEEN TOEGANG TOT DE WEDSTRIJD.

27 augustus 2017

Vanmiddag, zondag 27 augustus, gaat FC Groningen in het eigen Noordlease Stadion vol voor de winst tegen FC Utrecht. Maandag is het 345 jaar geleden dat Groningen zich onder leiding van Carl von Rabenhaupt met succes verzette tegen Bernhard von Galen, oftewel Bommen Berend.

In de tweede helft van de zeventiende eeuw maakte de Bisschop van Münster aanspraak op Vestingstad Groningen en werden Stad en Ommeland belegerd door de troepen van deze ‘Bommen Berend’. Na zes weken belegering droop de bisschop echter af en werd zijn leger verslagen door de Groningers onder leiding van Carl van Rabenhaupt. De overwinning wordt gevierd op Groningens Ontzet, jaarlijks op 28 augustus.

Nu, zo’n drie-en-een-halve eeuw later, verdedigt FC Groningen de eer van Stad en Ommeland tweewekelijks in de eigen moderne vesting, het Noordlease Stadion. Zondagmiddag 27 augustus komt FC Utrecht op bezoek in Groningen en zal de ploeg onder leiding van trainer Ernest Faber vol voor de winst gaan tegen de dit seizoen nog ongeslagen Domstedelingen.

In het verre verleden liet Groningen zich door inzet en samenwerking van zijn beste kant zien en werd er uiteindelijk gewonnen. Het zijn nog steeds die eigenschappen die diep in de Groningers geworteld zijn. Ook tegen FC Utrecht zullen de mannen dan ook weer ten strijde trekken onder het motto dat al eeuwenoud is: ‘Kop d’r veur!’

Kaartverkoop
In het Noordlease Stadion getuige zijn van de strijd en nog geen kaarten? Schaf ze en vanaf 18 euro voor volwassenen (13 euro voor jeugd) aan via deze link. De wedstrijd begint zondag 27 augustus om 16.45 uur. Het Noordlease Stadion en de kassa’s openen om 15.15 uur. Er zijn geen restricties aan de verkoop aan FC Groningen-supporters.

20170813EOC8423warming-up
27 augustus 2017

FC Groningen heeft zondagavond in het Noordlease Stadion drie zwaarbevochten punten behaald in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Met treffers van Django Warmerdam en Jesper Drost ging Groningen met 2-0 de rust in. Na de pauze kwam Utrecht nog terug tot 2-1. Na de eerste competitiezege staat Groningen met vier punten uit drie duels op plek 12 van de ranglijst.

De dag voor Groningens Ontzet was FC Groningen er alles aan gelegen om 345 dagen na dato de eerste overwinning van de nieuwe competitie binnen te slepen. Een belegering van zes weken ging er niet aan vooraf, maar Groningen was deze zondag namiddag in augustus 2017 toch wel zes kwartier voornamelijk de eigen stellingen aan het verdedigen.

Dat deed het in een tactische formatie die afweek van het gebruikelijke 4-4-2. Deze middag had trainer Ernest Faber gekozen voor een 5-3-2 met Kasper Larsen als derde centrale verdediger tussen Mike te Wierik/Yoëll van Nieff en Jesper Drost als aanvallende middenvelder. Todd Kane speelde voor het eerst in de basis en maakte de negentig minuten vol als rechtsback. De linksback Django Warmerdam speelde in de achtste minuut een hoofdrol. Hij veroverde de bal en schoof hem vervolgens in de linkeronderhoek achter doelman David Jensen: 1-0.

In het restant van de tweede helft was het vooral tegenhouden voor Groningen en waren bovendien het houtwerk en doelman Sergio Padt zeer behulpzaam. Dan het vijf minuten voor de pauze nog 1-0 stond was op zich al mooi meegenomen, maar toen Jesper Drost er op aangeven van Ruben Jenssen ook nog 2-0 van maakte, dat bijzonder tegen de verhoudingen in.

Dat een marge van twee treffers tegen Utrecht geen garantie is voor drie punten, ervoer Groningen afgelopen seizoen en wilde de ploeg van Faber zich niet nog een tweede keer laten overkomen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld echter niet echt. De stemming binnen de lijnen werd wel een stuk grimmiger. Veel gedoe, geduw en getrek en bovendien pittige overtredingen. Arbiter Jeroen Manschot had er zijn handen aan vol en noteerde vijf boosdoeners in zijn boekje.

Na ruim een kwartier maakte FC Utrecht de aansluitingstreffer. Jean-Christophe Bahebeck profiteerde in de vijfmeter van onoplettendheid in de Groninger defensie en zorgde tevens voor een hectisch laatste halfuur. Daarin werd het een kwestie van overleven en daar slaagde de thuisploeg wonderwel in. Drie hele dure punten werden over de streep getrokken en met vier uit drie staat Groningen nu twaalfde. Over twee weken komt de nummer 8, VVV-Venlo, op bezoek in het Noordlease Stadion. Op zondag 10 september is de aftrap opnieuw om 16.45 uur!

JW201707011314

Gerelateerd nieuws