zo 20 augustus 2017 14:30
Eredivisie
Huntelaar (38)
Ziyech (48)
Schöne (79)
3
1
Oussama Idrissi (73)
5
Mike te Wierik
37
Tom van Weert voor Ajdin Hrustic
38
Huntelaar
48
Ziyech
58
Oussama Idrissi voor Mimoun Mahi
60
Tom van Weert
64
Todd Kane voor Mike te Wierik
73
Oussama Idrissi
76
Dolberg voor Kluivert
77
Schöne voor De Jong
79
Schöne
82
Neres voor Cerny
88
Kasper Larsen
0
45
90

Ajax - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
14 augustus 2017

Speeldatum: zo 20 augustus 2017
Aanvang: 14:30 uur
Locatie: Amsterdam ArenA
Competitie: Eredivisie
Vrije verkoop: Nee

Verkoopperiode 
BUS: 28-07-17, 09.00 uur - 03-08-17 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/CAR 04-08-17, 09.00 uur - 17-08-17, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/CAR 04-08-17, 10.00 uur - 17-08-17, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €34.- (lid SV €31.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 10.30 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard
Maximaal aantal kaarten: 250

Autocombi
Vak = CAR
Prijs = €25.00
Omwisselplaats: Verzorgingsplaats Aalscholver aan de A6 (tussen Lelystad en Almere)
Omwisseltijd: 12:45 - 13:15 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.
Maximaal aantal kaarten: 500

Capaciteit Gastenvak 
750

Extra informatie:
In de Amsterdam Arena geldt een rookverbod;

- In het gastenvak kan alleen met de PIN betaald worden, geen mogelijkheid om cash te betalen;
- Let op, Er is geen aangewezen parkeerplaats voor FC Groningen supporters. Supporters dienen zelf een     parkeergelegenheid te zoeken. (Er geldt in heel Amsterdam betaald parkeren);
- Alcohol op de omwisselplaats en de parkeerplaats is niet toegestaan;
- Reizen met het openbaar vervoer en bezoek aan de binnenstad van Amsterdam is niet toegestaan.
- 9-persoons busjes zijn toegestaan

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

18 augustus 2017

FC Groningen reist komende zondag met een fitte spelersselectie af naar Amsterdam. Oussama Idrissi en Lars Veldwijk zijn terug van lichte blessures. Todd Kane is nog niet fit genoeg om in de basis te starten. Trainer Ernest Faber gaat met zijn ploeg op jacht naar de eerste overwinning ooit in de Amsterdam ArenA.

De FC gaat zondag op bezoek in het enige stadion in Nederland naast de Wageningse Berg waar de club nog nooit een overwinning wist te behalen. In acht ontmoetingen bij het inmiddels failliete Wageningen bleef de teller op vijf maal een gelijkspel en drie nederlagen staan. Sinds 1996 verloor de Trots van het Noorden (inclusief de Johan Cruijff Schaal tegen PSV in 2015) 21 keer in de Amsterdam ArenA en waren er gelijke spelen in 1996 en 2007. Daarmee is het onderkomen van Ajax het enige ‘actuele’ stadion in Nederland waarin het wel speelde, maar nog geen overwinning pakte.

Revanche
Ajax is na de 2-1 nederlaag bij Heracles en de Europese thuisnederlaag (0-1) tegen het Noorse Rosenborg een sportief geplaagde club. Toch waakt FC-trainer Ernest Faber ervoor om de toestand van de Nederlands recordkampioen te zien als dé kans om voor het eerst sinds 1994 in Amsterdam te winnen. “We moeten het toch echt zelf doen. Zij gaan voor revanche en zullen stormachtig beginnen. Ze komen moeilijk tot voetballen als de tegenstanders de ruimtes klein houden en de as dicht.”

Ritme
Na de 3-3 van afgelopen zondag tegen Heerenveen is de spelersgroep aardig in het ritme gekomen. “Iedereen is nu toch wat meer ‘relax’ en rustiger dan in de aanloop naar de eerste wedstrijd. Om aanspraak te maken op de overwinning zullen we lef en durf moeten tonen, zoals we dat zondag in de tweede helft hebben gedaan. Om het verschil te maken zullen we effectief moeten spelen. Als we hoog druk willen zetten, zullen we dat met elkaar moeten doen. Zelf zullen we onder de druk van de tegenstander uit moeten komen. We moeten goed voorbereid zijn in onze manier van denken en snel de oplossingen zien.”

Opties
Op de vrijdagtraining kwamen diverse varianten op de basisopstelling van afgelopen zondag voorbij. In plaats van de Japanner Ritsu Doan werden bijvoorbeeld Ajdin Hrustic en Oussama Idrissi geprobeerd. “Ajdin is een dynamische aanvallende middenvelder met veel loopvermogen en een goed schot. Oussama kan met zijn acties iets creëren en is meer een klassieke buitenspeler. Beiden zijn goed in staat tussen de linies te spelen.”

“We zullen na de training van morgen en de oefenwedstrijd van FC Groningen onder-23 tegen Be Quick de selectie aanvullen met enkele spelers uit de selectie van onder-23. Iedereen is gebrand op een goed resultaat. We pakken de dingen mee die zondag al goed gingen om iets te forceren. En we hebben de afgelopen week getraind om de mindere punten te verbeteren. We gaan uit van onze eigen kracht en hebben doelpunten nodig om te kunnen winnen in Amsterdam.”

20 augustus 2017

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Amsterdam ArenA met 3-1 verloren van Ajax. De ruststand was 1-0 in het voordeel van de Amsterdammers. Invaller Oussama Idrissi scoorde ruim een kwartier voor tijd de 2-1 en even later werd de eindstand op 3-1 bepaald. FC Groningen heeft nu één punt uit twee wedstrijden. Komende zondag, 27 augustus, is FC Utrecht te gast in het Noordlease Stadion.

In Amsterdam trad de formatie van trainer Ernest Faber aan met een basisopstelling die op één plek afweek van de beginopstelling tegen Heerenveen, een week eerder in Groningen (3-3). Ajdin Hrustic stond aan de aftrap, terwijl de Japanner Ritsu Doan op de bank bleef in Amsterdam. Bij de selectie keerde Oussama Idrissi terug na liesklachten. Lars Veldwijk maakte niet de hele trainingsweek door met de groep, vanwege een teenblessure.

Mike te Wierik ging als eerste in het boekje van scheidsrechter Dennis Higler en liet blijken dat het menens zou worden deze middag. De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Vaclav Cerny schoot namens Ajax en Hakim Ziyech raakte even later de paal. Er was een flink veldoverwicht en 81% balbezit voor de Amsterdammers, die afgelopen weekend met 2-1 verloren bij Heracles Almelo.

In de 37ste minuut werd Hrustic afgelost door Tom van Weert en een minuut later nam Ajax een voorsprong. Op aangeven van Ziyech maakte Klaas-Jan Huntelaar de 1-0. Drie minuten na de pauze werd de score verdubbeld. Nu was Cerny de aangever en Ziyech de maker van de 2-0. Na een klein kwartier spelen werd Mimoun Mahi gewisseld voor Idrissi. En even later kwam Todd Kane Mike te Wierik aflossen.

Invaller Idrissi bracht zijn ploeg in de 73ste minuut terug in de wedstrijd toen hij na een passje van Ruben Jenssen prachtig de 2-1 in de verre rechterkruising krulde. De gasten hadden zes minuten hoop, want in de 79ste minuut was het invaller Lasse Schöne die met een harde knal onder de lat de eindstand op 3-1 bepaalde. Sergio Padt voorkwam erger met reddingen op inzetten van Huntelaar en De Ligt.

In de tweede speelronde heeft Ajax hiermee de eerste punten van het seizoen binnen. Voor FC Groningen blijft de teller vooralsnog op één steken. Komende zondag, 27 augustus, speelt de Trots van het Noorden thuis in het Noordlease Stadion tegen het nog ongeslagen FC Utrecht. Aanvang is 16.45 uur. Tickets onder meer via deze site verkrijgbaar vanaf 18 euro per stuk.

Stem tot maandag 21 augustus om 12.00 ur op de Payt Man of the Match Ajax-FC Groningen

ST170820IMG_0569
fr1708201965

Gerelateerd nieuws