za 20 mei 2017 20:45
Eredivisie
Weghorst (9)
Van Overeem (55)
Stengs (62)
Van Overeem (82)
4
1
Bryan Linssen (37)
9
Weghorst
31
Seuntjens
37
Bryan Linssen
55
Van Overeem
61
Glenn Bijl
61
Ajdin Hrustic voor Tom van Weert
62
Stengs
64
Ouwejan voor Haps
67
Hedwiges Maduro voor Juninho Bacuna
69
Van der Linden voor Vlaar
71
Alexander Sørloth voor Oussama Idrissi
73
Helmer voor Seuntjens
82
Van Overeem
87
Ruben Jenssen
0
45
90

AZ - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
18 mei 2017

De verkoop aan (S)CC-houders van FC Groningen van kaarten voor de uitwedstrijd tegen AZ van zaterdag 20 mei (20.45 uur, AFAS Stadion) loopt tot en met UITERLIJK donderdag 18 mei om 23.59 via deze website en de FanCorner (17.30 uur) bij het Noordlease Stadion.

Tickets voor Autocombi (CAR; maximaal 400) kosten €10. Verkoop vanaf dinsdag 16 mei om 12.00 uur. Omwisselen van 19.00 uur tot 19.30 uur bij A7 Parkeerplaats ‘de Wierde’ te Wieringerwerf, tegenover van der Valk. De wedstrijd begint om 20.45 uur. GA NAAR DE ONLINE KAARTVERKOOP Kaarten voor de FanTour (BUS; maximaal 350; inclusief busvervoer en toegangskaart) kosten €30. Verkoop vanaf dinsdag 16 mei om 12.00 uur. Instroom voor de FanTour is zaterdag 20 mei om 17.00 uur bij Ingang 1 van het Noordlease Stadion.

Voorverkoop voor seizoenkaarthouders met vermelding 'lid SV' is van maandag 15 mei om 12.00 uur tot en met dinsdag 15 mei om 11.59 uur. In deze 24 uur verkoopperiode geldt een korting van 5 euro en is de verkoopprijs (bus+ticket) dus €25.

19 mei 2017

Na de 4-1 nederlaag van woensdagavond in het eigen Noordlease Stadion heeft FC Groningen een pittige opgave om zaterdagavond in Alkmaar alsnog de finale van de play-offs te bereiken. “Er is nog steeds hoop,” aldus FC-trainer Ernest Faber.

De selectie voor het duel van zaterdagavond om 20.45 uur in het AFAS Stadion is bij FC Groningen ietwat uitgedund. Nog niet eerder dit seizoen ontbraken er zoveel spelers met een blessure: Kasper Larsen, Yoëll van Nieff, Samir Memisevic, Desevio Payne, Simon Tibbling en Mimoun Mahi zijn er niet bij in Alkmaar. “Gezien de aard van de blessures, is het onverantwoord om risico’s te gaan nemen. We moeten verstandig met de spelers omgaan en er voor waken dat iemand langdurig wegvalt.”

Hoop
Vanuit de onder-23 waren eerder al Ajdin Hrustic, Robbert de Vos, Glenn Bijl en Roland Baas doorgeschoven naar de wedstrijdselectie en zaterdag is ook Keziah Veendorp nog toegevoegd aan die lijst. “We willen zaterdag goed voor de dag komen in Alkmaar. Er gaan meer dan vierhonderd supporters mee die kant op, die ondersteuning is geweldig en we willen een goede wedstrijd afleveren. Morgen willen we alles eruit gooien. Alle energie in elkaar steken en er is nog steeds hoop. Al zullen we waarschijnlijk ook de geluksfactor wat ‘mee’ moeten hebben.”

Succesvol
Ten opzichte van woensdag is het duidelijk wat er bij Groningen beter moet. “We moeten vooral heel erg naar onszelf kijken. Ons houden aan de afspraken die we hebben gemaakt in balbezit en bij balverlies. Het zal moeilijk en zwaar worden om de achterstand goed te maken, maar we gaan de wedstrijd in om hem te winnen. Met die intentie gaan we wel kijken hoe het gaat verlopen.”

In de voorbespreking zal de focus ook vooral liggen op de eigen kwaliteiten. “We zullen nog kort terugkomen op de wedstrijd van woensdag en dan vooral op de dingen die goed gingen. Verder laten we beelden zien van eerdere wedstrijden van dit seizoen waarin we succesvol waren. Een korte en krachtige voorbespreking en dan gewoon gaan voor een mooi resultaat.”

20170514JV1126vakkie
20 mei 2017

FC Groningen heeft zaterdagavond in Alkmaar, net als woensdag, met 4-1 verloren van AZ. Daarmee is de nummer 8 van de Eredivisie uitgeschakeld in de halve finales van de play-offs. Bryan Linssen maakte namens FC Groningen de eretreffer en bepaalde de ruststand op 4-1. Glenn Bijl, Tom Hiariej, Jason Davidson en Hedwiges Maduro maakten hun laatste speelminuten in bij de club.
 

De trots van het Noorden kwam net als afgelopen woensdag sterk uit de startblokken, maar kwam toch al vroeg op een achterstand. Op aangeven van Dabney dos Santos maakte Wout Weghorst de 1-0 voor de thuisclub. Met een schot op de paal was Weghorst dichtbij het verdubbelen van de score, maar aan de overkant was het tien minuten voor rust toch raak voor Groningen. Bryan Linssen maakte zijn vierde treffer in de afgelopen vier uitduels: 1-1.

Met die tussenstand was er de hoop op nog een ultieme ontsnapping met drie treffers en dan een verlenging, maar tien minuten na de pauze werd dat scenario gedwarsboomd door een rake kopbal van Joris van Overeem: 2-1. Toen Calvin Stengs op aangeven van Van Overeem na ruim een uur ook nog de 3-1 maakte, was de dubbele wedstrijd definitief gespeeld.

In het laatste halfuur werd er nog volop gewisseld, viel nog de 4-1 van opnieuw Van Overeem, maar was er vooral nog een vervelende botsing van Van Overeem en Ruben Jenssen. Laatstgenoemde Noor kreeg voor de ongelukkige botsing een gele kaart en kon pas na minuten per brancard het veld verlaten met een fikse scheur in zijn aangezicht. Hij was gelukkig bij kennis en moest voor hechtingen naar het ziekenhuis.

Extra tijd werd er om half elf niet meer toegevoegd en met de totaalcijfers 8-2 mag AZ zich gaan opmaken voor de thuiswedstrijd van donderdagavond tegen de andere finalist FC Utrecht, dat Heerenveen tweemaal versloeg. Zondagmiddag 28 mei rond half drie zal vermoedelijk duidelijk zijn welke club er komend seizoen naast Feyenoord, Ajax, PSV en Vitesse in Europa actief zal zijn namens Nederland.

20170507Jw920

Gerelateerd nieuws