wo 17 mei 2017 20:45
Eredivisie
Jesper Drost (68)
1
4
Jahanbakhsh (45)
Weghorst (66)
Stengs (74)
Weghorst (90)
3
Vlaar
45
Jahanbakhsh
46
Stengs voor Jahanbakhsh
58
Tom van Weert voor Alexander Sørloth
66
Weghorst
68
Jesper Drost
69
Dos Santos voor Garcia
69
Ajdin Hrustic voor Bryan Linssen
74
Stengs
79
Hatzidiakos voor Luckassen
90
Juninho Bacuna
90
Weghorst
0
45
90

FC Groningen - AZ

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
17 mei 2017

FC Groningen speelt vanavond, woensdag 17 mei, thuis tegen AZ in de halve finales van de play-offs. Het duel begint om 20.45 uur in het Noordlease Stadion. De kassa’s en toegangspoorten openen om 19.15 uur. Overdag is er ook vrije verkoop via deze site, de FanCorner en de 32 FC Primera's. Seizoenkaarthouders hebben op vertoon van hun huidige seizoenkaart vrij toegang en hoeven geen verdere actie te ondernemen. Losse tickets kosten 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor jeugd (geboren vanaf 2001).

De vrije verkoop loopt tot en met woensdag 17 mei om 20.45 uur via alle reguliere verkoopkanalen: deze website, de FanCorner aan de Boumaboulevard, de 32 FC Primera’s in Stad en Ommeland en 's avonds bij de kassa's bij het stadion.  KOOP TICKETS Er gelden geen beperkingen voor de kaartverkoop. Losse tickets kosten op alle publiekstribunes 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor jeugd (deze jeugdkorting is er uitsluitend online en in de FanCorner).

LET OP: Seizoenkaarthouders hebben op vertoon van de huidige seizoenkaart woensdag 17 mei vrij toegang en hoeven geen verdere actie te ondernemen. Het stadion opent woensdag om 19.15 uur.

16 mei 2017

De beschikbaarheid van Mimoun Mahi is nog een vraagteken in de aanloop naar de start van de play-offs op woensdagavond om 20.45 uur in het Noordlease Stadion. Mocht de clubtopscorer in de thuiswedstrijd tegen AZ niet inzetbaar zijn, dan staat Alexander Sørloth aan de aftrap. Tom Hiariej keert terug in de basisopstelling.

Aan de kant van FC Groningen is de rentree van Tom van Weert ook een meevaller. Voor Simon Tibbling en Yoëll van Nieff komt de wedstrijd van woensdagavond nog te vroeg. Zij worden donderdagmiddag om 15.00 uur weer op de training verwacht en sluiten mogelijk aan in de aanloop naar de return zaterdagavond in Alkmaar.
Desevio Payne en Kasper Larsen zijn niet van de partij wegens blessures. Naast Ajdin Hrustic hebben Glenn Bijl, Roland Baas en Robbert de Vos te horen gekregen dat zij tot het einde van de play-offs onderdeel blijven uitmaken van de eerste selectie. Zowel op trainingen als bij de te spelen wedstrijden. KOOP TICKETS Knokken
Trainer Ernest Faber kijkt met veel zin uit naar de eerste wedstrijd in de play-offs. “Eigenlijk kon het niet mooier. Op de laatste speeldag nog twee plekken stijgen en na zo’n bizarre ontknoping. Dat werkt ook terug op het team. Iedereen is vrolijk, heeft er enorm veel zin in. We hebben het hele jaar tegen een achterstand moeten knokken en die modus moeten we nu nog vier wedstrijden zien vol te houden. Wij hebben een betere vorm op dit moment, maar ik zie AZ toch als favoriet. De positieve energie zullen we moeten omzetten in een positief resultaat.”

Voetballende ploeg
Bij AZ heerst nog de teleurstelling van de verloren bekerfinale en twee verloren competitiewedstrijden. Daardoor eindigden de Alkmaarders voor de vijfde keer in vijftien jaar buiten de top-5. “Het is een grote club waar het spelen van Europees voetbal verlangd wordt,” weet de FC-trainer. “De druk ligt bij hen. Wij hebben in de competitie thuis met 2-0 gewonnen en uit 0-0 gespeeld. Nu hebben we weer twee kansen om ze te verslaan.”

Aantrekkelijk affiche
Faber vindt het affiche op voorhand aantrekkelijk. “Voetballende ploegen liggen ons wel en bovendien zijn we zelf heel lastig te verslaan. We moeten meteen een goede eerste wedstrijd neerzetten. We hebben de play-offs niet voor niets gehaald en willen nu ook winnen. Dat zullen we vooral met ons eigen aanvalsspel moeten doen. Durven en met lef er doorheen spelen!”

20170514JV6078handjes
17 mei 2017

FC Groningen heeft woensdagavond voor 20.610 toeschouwers in het Noordlease Stadion met 4-1 verloren van AZ. Vlak voor rust maakten de gasten 0-1. Halverwege de tweede helft bracht Jesper Drost de spanning terug met zijn 1-2, maar in de slotfase werd het nog 1-3 en 1-4. Komende zaterdag moet FC Groningen in Alkmaar de achterstand goed zien te maken in de return van de halve finales van de play-offs.

In de aanloop naar de wedstrijd in de halve finales van de play-offs was er flink wat publieke belangstelling. De magische grens van 20.000 werd voor de vierde keer in deze fase van de play-offs gepasseerd. In totaal is het Groningens tiende deelname in het twaalfjarige bestaat van deze vorm van ‘nacompetitie’ om Europees voetbal.

Trainer Ernest Faber had sportief een domper te verwerken gekregen door de blessure van clubtopscorer Mimoun Mahi. Alexander Sørloth, afgelopen zondag nog trefzeker in Enschede, was zijn vervanger in de startende elf. FC Groningen begon flitsend aan de wedstrijd en kreeg het publiek achter zich, maar halverwege het eerste bedrijf kreeg AZ de overhand.

De 0-1 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Curieus was het, dat Alireza Jahanbakhsh met zijn laatste actie van de wedstrijd de score opende. Op aangeven van Jonas Svensson streepte hij de bal tussen paal en Padt door: 0-1. Meteen na rust verscheen Calvin Stengs als Jahanbakhsh’ vervanger. Bij Groningen werd Sørloth nog binnen het kwartier afgelost door Tom van Weert.

In de 66ste minuut leek AZ de wedstrijd al in het slot te kunnen gooien toen Wout Weghorst een voorzet van Jonas Svensson promoveerde tot assist: 0-2. Twee minuten later had Jesper Drost de bal echter langs de binnenkant van de rechterpaal geprikt voor de aansluitingstreffer: 1-2. Met twee verse krachten, Ajdin Hrustic en Roland Baas voor respectievelijk Bryan Linssen en Samir Memisevic, ging iedereen in het stadion er nog een goed voor zitten.

Vijf minuten later was het dan echter echt beslist. Calvin Stengs maakte de 1-3 op aangeven van Kevin Overeem. In de drie minuten extra tijd liet Groningen de schade nog verder oplopen, toen Dabney dos Santos de tweede treffer van Wout Weghorst voorbereidde: 1-4. Die marge van drie treffers is een schier onmogelijke opgave, maar juist in de play-offs zijn gekkere dingen gebeurd. Over drie dagen is de return in Alkmaar. Zaterdag 20 mei is de aftrap opnieuw om 20.45. uur.

Gerelateerd nieuws