wo 26 oktober 2016 20:00
TOTO KNVB Beker
Barazite (90)
1
0
36
Simon Tibbling
41
Bryan Linssen
42
Haller
60
Mimoun Mahi voor Simon Tibbling
71
Danny Hoesen voor Bryan Linssen
90
Barazite
90
Mimoun Mahi
0
45
90

FC Utrecht - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
24 oktober 2016

De kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht loopt tot en met dinsdag 25 oktober om 23.59 uur via deze website. (Seizoen)ClubCardhouders van FC Groningen kunnen één ‘eigen vervoer’-kaart (5 euro) of één ticket voor de FanTour (15 euro) aanschaffen.

Maandagochtend 24 oktober stond de teller van het totaal aantal verkochte tickets op ruim 250. In totaal zijn maximaal 300 kaarten voor eigen vervoer beschikbaar. De FanTour vertrekt woensdag 26 oktober om 16.00 uur bij Ingang 1 van het Noordlease Stadion.

Met de auto
Het omwisselen voor eigen vervoer vindt woensdag 26 oktober plaats op het parkeerterrein Gastenvak (P6) bij het Stadion Galgenwaard. De omwisseltijd is 18.45 uur tot 20.00 uur. Meenemen van het omwisselbiljet, geldige legitimatie en de (Seizoen)ClubCard is verplicht. Reizen met het openbaar vervoer is niet toegestaan, evenals bezoek aan de binnenstad van Utrecht.

KOOP EEN TICKET

25 oktober 2016

Trainer Ernest Faber heeft een nagenoeg fitte spelersgroep tot zijn beschikking in de aanloop naar het bekerduel met FC Utrecht, woensdagavond in Stadion Galgenwaard. De ploeg zal daar ondersteund worden door in ieder geval ruim 300 Groningen-fans, die in het uitvak zullen plaatsnemen.

De eerste thuiszege ten koste van AZ was voor FC Groningen afgelopen zondag niet alleen zeer welkom, maar ook een bevestiging van het feit dat de ingeslagen weg weldegelijk het gewenste resultaat zou opleveren. “We hadden een resultaat nodig om het vertrouwen te laten groeien,” aldus FC-trainer Ernest Faber. “We hebben dat gedaan als collectief en door onvoorwaardelijk met elkaar te blijven knokken.”

Wisselingen
Ruim een maand geleden boekte FC Groningen in Utrecht de eerste competitiezege van het seizoen; met 5-1 nog wel. “Maar ik verwacht nu een geheel andere wedstrijd,” schetst Faber zijn bespiegelingen. “Beide ploegen hebben in de tussenliggende maand wel wat wisselingen toegepast en bovendien liggen de belangen in een bekerwedstrijd ook weer anders. Wij nemen natuurlijk wel het goede gevoel van zondag en de eerdere zege in Utrecht mee naar deze wedstrijd.”

Tegenstander
In competitieverband boekte Utrecht de afgelopen twee thuiswedstrijden overwinningen op achtereenvolgens Sparta (2-0) en Go Ahead Eagles (3-0). Ook werd afgelopen weekend gewonnen bij Willem II (0-1).  “Ik denk dat Groningen en Utrecht kwalitatief gelijkwaardig aan elkaar zijn,” weegt Faber de verhoudingen vooraf. “Zij hebben veel snelheid. Wij zullen zelf weer uitgaan van onze kwaliteiten en bouwen verder aan de vastigheden in het team. Het is mooi dat we zondag ‘aan voetballen toekwamen’, want dat geeft ook weer extra vertrouwen.”

Ronde verder
In vergelijking met de thuiswedstrijd tegen AZ keert verdediger Samir Memisevic terug bij de selectie van Faber. “En in de verdediging zal Yoëll van Nieff de aan zijn enkel geblesseerde Jason Davidson vervangen. Verder zijn Jesper Drost en Desevio Payne nog niet bij de wedstrijdselectie. Zij trainen al wel volop mee. De rest van de groep is compleet en wedstrijdfit. De opdracht voor woensdagavond is duidelijk: een ronde verder komen!”

winter met fluit
26 oktober 2016

In Utrecht is FC Groningen er woensdagavond niet in geslaagd de laatste-16 van het KNVB-bekertoernooi te bereiken. Na een 0-0 ruststand scoorde FC Utrecht in de slotminuut van de tweede helft. Nacer Barazite werd matchwinner en kopte de thuisploeg naar de achtste finales.

In Utrecht startte FC Groningen in een basisformatie die zoals verwacht op twee plekken was aangepast in vergelijking met de gewonnen wedstrijd van afgelopen zondagmiddag. Centrale verdediger Samir Memisevic was teruggekeerd van een schorsing van één wedstrijd. Etiënne Reijnen begon daardoor op de bank. Jason Davidson was er door een enkelblessure helemaal niet bij. Yoëll van Nieff startte in de basis als linksback.

Na een sterkte openingsfase van de thuisclub was het toch FC Groningen dat na een klein halfuur de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Uit een cornersituatie kopte Hans Hateboer tegen de lat van Utrecht-goalie Robbin Ruiter. Vijf minuten later was het Utrecht dat de paal raakte. Aanvaller Sebastian Haller mikte vanaf twintig meter net niet zuiver genoeg.

In de slotfase van het eerste bedrijf moest scheidsrechter Serdar Gözübüyük driemaal naar de borstzak grijpen. Gele kaarten voor Simon Tibbling en Bryan Linssen gingen vooraf aan een prent voor Haller. In de slotfase kreeg Groningen nog een dot van een kans. Tom van Weert kwam echter net te laat inglijpen op een indraaiende voorzet van Tibbling.

De tweede helft begon veelbelovend en het spel golfde op en neer. Na een klein kwartier kreeg Giovanni Troupée de grootste kans van de tweede helft tot dat moment. Na een voorzet van Ayoub mikte hij langs de verkeerde kant van de paal. De beide spelers met een gele kaart bij FC Groningen, Tibbling en Linssen, gingen naar de kant en werden afgelost door Mimoun Mahi en Danny Hoesen. Mahi had een aardige mogelijkheid, maar zag zijn lob over het Utrecht-doel verdwijnen.

Terwijl de wedstrijd net als de afgelopen editie opnieuw op een verlenging leek af te stevenen, kreeg Utrecht in de extra tijd nog een hoekschop te nemen, nadat Richairo Zivkovic een grote kans geneutraliseerd zag worden door doelman Sergio Padt. De corner werd vervolgens in de tweede minuut van de extra tijd binnengekopt door Nacer Barazite: 1-0. Tijd om te herstellen was er voor FC Groningen niet, want vrijwel meteen daarna was het afgelopen. Utrecht bekert door. Groningen ligt eruit. Net als afgelopen sezioen in en tegen Utrecht.

memisevic-blessure

Gerelateerd nieuws