zo 14 mei 2017 14:30
Eredivisie
George (19)
Thesker (e.d. 43)
Klich (64) (P)
Ünal (85)
3
5
Bryan Linssen (2)
Oussama Idrissi (25)
Oussama Idrissi (29)
Alexander Sørloth (66)
2
Bryan Linssen
19
George
25
Oussama Idrissi
29
Oussama Idrissi
43
Thesker
46
Hooiveld voor Celina
62
Alexander Sørloth voor Mimoun Mahi
64
Klich
66
Alexander Sørloth
76
Tom van Weert voor Bryan Linssen
85
Ünal
0
45
90

FC Twente - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
11 mei 2017

De verkoop van kaarten voor de FanTour naar de uitwedstrijd tegen FC Twente van zondag 14 mei (14.30 uur, Grolsch Veste) loopt van tot en met donderdag 11 mei om 23.59 via deze website en de FanCorner (17.30 uur) bij het Noordlease Stadion. Er zijn al 474 tickets verkocht voor dit duel in de laatste speelronde.

Kaarten voor de FanTour (BUS; maximaal 950; inclusief busvervoer en toegangskaart) kosten €20. Instroom voor de FanTour is zaterdag 14 mei om 10.30 uur bij Ingang 1 van het Noordlease Stadion. KOOP TICKETS

12 mei 2017

De opdracht van FC Groningen is aankomend weekend duidelijk. De ploeg van trainer Ernest Faber moet zondag in Enschede in ieder geval zelf van FC Twente winnen om kans te maken voor deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. “Er wacht ons een mooie uitdaging,” aldus Faber.

Het team heeft zich volgens Faber goed kunnen voorbereiden op de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen. “We moeten alle energie in onszelf steken, in de zaken waarop we invloed hebben,” aldus Faber. “Dat gaan we doen vanuit de vaste speelwijze die ons ook successen heeft gebracht. We hebben onszelf de kans gecreëerd om het seizoen na zondag nog een vervolg te kunnen geven en daar moeten we alles voor doen. Er wacht ons een mooie uitdaging. Het is fantastisch dat er zoveel fans uit Groningen meereizen.”
 
Lef tonen
In tegenstelling tot FC Groningen staat er voor FC Twente niet meer dan de eer op het spel. Toch verwacht Faber dat de tegenstander nog één keer alles zal geven. “Zij willen op een goede manier afscheid nemen van hun eigen publiek,” weet Faber.
 
“We moeten echter vooral naar onszelf kijken, uiteindelijk moeten we het zelf doen. De opdracht kan niet duidelijker zijn, we moeten winnen. We moeten geconcentreerd zijn,  geduldig blijven, lef tonen en scherp zijn voor de goal. Wat er op de andere velden gebeurt, zien we na de wedstrijd wel. Daar heb je geen invloed op en moet je geen energie in steken. Dat is verspilde energie.”
 
Blessures
Achter de naam van Simon Tibbling staat voor zondag een vraagteken. De Zweedse middenvelder heeft last van zijn enkel en daardoor wordt Robbert de Vos voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie gehaald. Ook FC Groningen onder-23 spelers Roland Baas, Ajdin Hrustic en Glenn Bijl maken deel uit van de selectie die zondag afreist naar Enschede.
 
Yoell van Nieff en Kasper Larsen zijn geblesseerd, Tom Hiariej is geschorst. Desevio Payne speelt zaterdagmiddag in het Noordlease Stadion met FC Groningen onder-23 tegen FC Lisse. “Van Nieff trapte in een duel tegen de voet van Luuk de Jong en heeft daardoor nog last van zijn enkel,” zegt Faber.
 
“Ik verwacht wel dat we hem nog kunnen gebruiken als we de play-offs halen. Kasper Larsen zien we dit seizoen niet meer terug. Hij wordt behandeld aan zijn achillespees. Daar nemen we de tijd voor om hem straks weer topfit aan het begin van de voorbereiding te hebben. Tom van Weert is wel weer terug en doet het goed op de trainingen.”
 
Eredivisiedebuut
De kans is aanwezig dat Bijl zijn Eredivisiedebuut gaat maken in de Grolsch Veste als vervanger van de geschorste Hiariej. “Dat is de meest logische optie. Glenn is al een tijd bij ons, weet wat de taken zijn en wat er van hem wordt verlangd. Het is voor hem een mooie kans om zich te laten zien, hij heeft er hard voor gewerkt en heeft het ook verdiend.”

14 mei 2017

FC Groningen heeft zondagmiddag de play-offs bereikt door een overtuigende 5-3 zege bij FC Twente. Oussama Idrissi (2x), Bryan Linssen en Alexander Sørloth scoorden namens de Trots van het Noorden. Door de zege passeert Groningen op de laatste speeldag Heerenveen en Heracles en speelt de ploeg van trainer Ernest Faber woensdag 17 mei om 20.45 uur thuis in het Noordlease Stadion tegen AZ. De return is zaterdag 20 mei om 20.45 uur in Alkmaar.

Wat een middag werd het in Enschede. FC Groningen moest vooral eerst zelf winnen van FC Twente en dan hopen dat Feyenoord haar ‘sportieve plicht’ zou doen door kampioen te worden en Heracles Almelo te verslaan. En dan was er nog dat achterdeurtje van een verlies van Heerenveen tegen NEC, dat voor lijfsbehoud streed. Het werd de wedstrijd van het debuut van Glenn Bijl, om mee te beginnen. Hij verving de geschorste Tom Hiariej, terwijl Etiënne Reijnen centraal stond wegens de blessure van Yoëll van Nieff.

Nog geen zestig seconden stonden er op de klok of Bijl kwam al in de boeken met een bijdrage aan een hele belangrijke treffer. Hij was de aangever van eindstation Bryan Linssen die na precies één minuut de score opende. Opgeteld bij een vroege voorsprong van Feyenoord in De Kuip stond FC Groningen op dat moment virtueel in de felbegeerde play-offs. Maar juist na de snelle treffer brak een mindere fase aan van de thuisclub en een sterke fase van Twente.

Een handvol hoekschoppen mondde uiteindelijk uit in een rake kopbal van George Dylan: 1-1. Groningen reageerde furieus en binnen zes minuten knalde Oussama Idrissi (op aangeven van Mimoun Mahi) prachtig de 1-2 in de kruising. Vier minuten later was het diezelfde Idrissi met een onderscheppen en een soortgelijke krul van buiten de zestien in de rechterkruising voor de 1-3.

Met die tussenstand was de eerste helft echter nog niet ten einde. Pechvogel en aanvoerder Stefan Thesker schoot de bal twee minuten voor rust nog eens achter zijn afscheid nemende doelman Nick Marsman: 1-4. In de tweede helft moest Mahi na ruim een kwartier worden vervangen. Alexander Sorloth was zijn vervanger. Nadat Mateusz Klich uit een rake strafschop 2-4 had gemaakt, bracht Sorloth op assist van Jason Davidson de marge weer op drie: 2-5.

Ajdin Hrustic kwam vervolgens uitblinker en Man of the Match Idrissi aflossen en vanaf dat moment was het credo vooral heel blijven. FC Twente had door dat Pol van Boekel de kaarten deze middag op zak wilde houden en maakte een handvol overtredingen over het randje. De Groningers Bijl, Memisevic, Bacuna, Jensen en Linssen hielden hun ‘koppie’ erbij en geen van de Groningers liet zich hierdoor provoceren.

Linssen werd een kwartier voor tijd nog afgelost door Tom van Weert, die na lange tijd zijn rentree in de hoofdmacht maakte. Hij kreeg nog een kopkans, maar mikte over het doel van Twente. Enes Ünal bracht met zijn achttiende seizoenstreffer de eindstand op 3-5. Mimoun Mahi eindigde op de topscorersranglijst met 17 treffers op plek 6.

Door de zege speelt FC Groningen nu een tweeluik met AZ, te beginnen op woensdag om 20.45 uur in het Noordlease Stadion. Exact 72 uur later is de return in het AFAS Stadion. De mogelijke tegenstander in de finale is de winnaar van Utrecht-Heerenveen, die beide dagen om 18.30 uur aftrappen. De finale staat gepland voor donderdag 25 mei om 20.45 uur en zondag 28 mei om 12.30 uur. De laagst geëindigde ploeg op de ranglijst begint daarin met een thuiswedstrijd.

20170514EOA3164leuk
20170514JV0793idrissi
20170514JV0957davidson
20170514JV6046juichen
20170514JV6078handjes

Gerelateerd nieuws