zo 7 mei 2017 14:30
Eredivisie
Mimoun Mahi (11)
1
1
Lammers (59)
11
Mimoun Mahi
33
Etiënne Reijnen voor Yoell van Nieff
45
Lammers voor Locadia
45
Tom Hiariej
46
Hendrix voor Willems
46
Simon Tibbling voor Jesper Drost
58
Ruben Jenssen
59
Lammers
69
Alexander Sørloth voor Oussama Idrissi
83
Pereiro voor Bergwijn
0
45
90

FC Groningen - PSV

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
20 maart 2017

Voor de wedstrijd FC Groningen – PSV start vrijdag 7 april om 9.00 uur de verkoop voor (Seizoen)ClubCardhouders via de reguliere verkoopkanalen: deze website, de FanCorner bij het Noordlease Stadion en 32 FC Primera's. Op vrijdag 21 april om 9.00 uur start de vrije verkoop.

KOOP KAARTEN
Volwassenen betalen vanaf 25 euro per ticket voor deze wedstrijd en jeugd betaalt online en in de FanCorner 20 euro.

Op de wedstrijddag, zondag 7 mei 2017, openen het Noordlease Stadion (en de kassa’s) om 13.00 uur. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur.

7 mei 2017

FC Groningen-PSV staat zondagmiddag 7 mei in het Noordlease Stadion niet alleen in het teken van de drie punten, maar ook van afscheid van hoofdsponsor Essent en diverse spelers en keeperstrainer Sierd van der Berg. Voor het laatste reguliere competitieduel geldt vrije verkoop. Het Noordlease Stadion en de kassa’s openen om 13.00 uur. Aanvang bij alle duels in de 33ste speelronde is 14.30 uur.

Voor beide ploegen staat de wedstrijd in het teken van aanhaken bij de directe concurrenten. PSV moet winnen om in het spoor van Ajax te blijven en FC Groningen heeft een resultaat nodig om aansluiting te houden met het linkerrijtje, te weten Heracles, Heerenveen en Twente.
KOOP ONLINE TICKETS TomV
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV vertoont freestyle voetballer Tom Vegter (TomV) zijn kunsten bij het Tonny van Leeuwen standbeeld op het voorplein van het Noordlease Stadion. Vanaf 13.30 uur is TomV daar aanwezig. Rond 13.45 uur zijn spelers die niet behoren tot de wedstrijdselectie beschikbaar voor selfies en delen zij handtekeningen uit.

Essent
Na ruim tweehonderd Eredivisiewedstrijden neemt Essent na dit seizoen na zes jaar afscheid als hoofdsponsor van FC Groningen. Sinds 2011 speelde FC Groningen bovendien ook acht play-offwedstrijden, acht keer in Europees verband en zeventien bekerwedstrijden waaronder de gewonnen finale in 2015 en de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Zondagmiddag is de 237ste officiële wedstrijd met Essent als hoofdsponsor.

Scheidsrechter
Dennis Higler is zondagmiddag de leidsman bij FC Groningen – PSV. Voor de 31-jarige arbiter is het zijn 24ste Eredivisiewedstrijd van dit seizoen. Hij floot sinds 2012 zestien keer eerder een competitiewedstrijd van FC Groningen, waarvan negen in het Noordlease Stadion/Euroborg. Elf van deze duels werden in winst omgezet door Groningen, waaronder de uitwedstrijd tegen Utrecht (1-5) eerder dit seizoen en de thuiswedstrijd tegen AZ (2-0) van 23 oktober jongstleden. Uitgerekend het onderlinge duel met PSV op 15 maart 2015 ging als enige verloren (2-1) onder leiding van Higler, die zondagmiddag wordt geassisteerd door de heren Bluemink, Brondijk en Kooij.

Afscheid
Na afloop van de wedstrijd wordt stilgestaan bij het afscheid van een vijftal spelers van FC Groningen en keeperstrainer Sierd van der Berg. Tom Hiariej (28) kwam liefst negentien jaar uit voor FC Groningen. Stefan van der Lei (24) heeft twaalf seizoenen bij FC Groningen. Desevio Payne (21) is bezig aan zijn vijfde jaargang bij FC Groningen. Hedwiges Maduro (32) kwam in 2015 naar FC Groningen. Jason Davidson (25) werd dit seizoen gehuurd van het Engelse Huddersfield Town. Sierd van der Berg (48) is bezig aan zijn vierde seizoen in het Noordlease Stadion.

7 mei 2017

Zondagmiddag heeft FC Groningen in het Noordlease Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen PSV. Door het behaalde punt blijft de FC in de race om de felbegeerde plek in de play-offs. Daarvoor zal moeten worden gewonnen in Enschede en zal Heracles (bij Feyenoord) of Heerenveen (tegen NEC) volgende week moeten verliezen. Mimoun Mahi bepaalde met zijn zeventiende van het seizoen de ruststand op 1-0. Sam Lammers scoorde 1-1.

Trainer Ernest Faber koos in het Noordlease Stadion voor dezelfde elf basisklanten als de afgelopen twee thuiswedstrijden. Na de aftrap kwam de thuisclub furieus uit de startblokken. Al in de elfde minuut kwam FC Groningen op voorsprong door een treffer van Mimoun Mahi, zijn zeventiende van het seizoen: 1-0. Aangever was Jesper Drost.

Twee minuten later verrichte Sergio Padt zijn eerste wereldredding van de middag en hield hij daarmee de voorsprong in stand. PSV wist nog een aantal keren dreigend te worden, maar de grootste kans was toch opnieuw voor de thuisclub, in de persoon van Bryan Linssen. Deze keer stond Jeroen Zoet in de weg.

Na een halfuur spelen moest centrale verdediger Yoëll van Nieff helaas geblesseerd afhaken. Hij werd vervangen door Etiënne Reijnen. Ook bij PSV moest er noodgedwongen gewisseld worden. Een minuut voor de pauze ging Jurgen Locadia van het veld en was Sam Lammers zijn vervanger.

Meteen na de pauze stonden opnieuw twee nieuwe spelers binnen de lijnen. Bij FC Groningen werd Jesper Drost afgelost door Simon Tibbling en bij PSV werd Jetro Willems eraf gehaald en kwam er een extra middenvelder bij: Jorrit Hendrix. In de nieuwe samenstelling beet PSV een stuk feller van zich af.

Padt kon zich nog meermaals onderscheiden, maar tegen de kopbal van Sam Lammers op aangeven van Luuk de Jong in de 59ste minuut had hij geen kans: 1-1. Het piepte en kraakte bij FC Groningen, maar de thuisclub bleef op de been. Met Alexander Sørloth als verse kracht in plaats van Oussama Idrissi ging de FC het vierde kwart van de wedstrijd in.

Daarin leek PSV op voorsprong te komen, maar was er door PSV een overtreding gemaakt bij de tweede keer dat Sam Lammers doel trof. Gezien de ruime voorsprong van Heracles Almelo (en de achterstand van Feyenoord) was het voor FC Groningen duidelijk dat ook met één punt in de thuiswedstrijd tegen PSV nog een gerede kans zou zijn om de play-offs te halen.

Op het tandvlees werd het 40ste wedstrijdpunt door FC Groningen binnengesleept en gevierd. De opdracht in de laatste speelronde is duidelijk: winnen bij FC Twente. Mocht Feyenoord het na de nederlaag bij Excelsior opnieuw laten liggen tegen Heracles, heeft Groningen nog een achterdeurtje: een thuisnederlaag van Heerenveen tegen NEC.

Kortom, komende zondag om 14.30 uur is het opnieuw razend spannend in de strijd om twee play-offtickets. Supporters van FC Groningen kunnen er voor 20 euro bij zijn in Enschede. De verkoop voor de FanTour loopt tot en met aanstaande donderdag via deze website en in de FanCorner bij het Noordlease Stadion.

Gerelateerd nieuws