zo 16 april 2017 14:30
Eredivisie
Bryan Linssen (14)
Mimoun Mahi (20)
Bryan Linssen (38)
Mimoun Mahi (53)
5
1
Brock-Madsen (46)
Israelsson (e.d. 88)
14
Bryan Linssen
20
Mimoun Mahi
21
Warmerdam
38
Bryan Linssen
46
Verdonk voor Bouy
46
Brock-Madsen
53
Mimoun Mahi
66
Israelsson voor Saymak
68
Alexander Sørloth voor Bryan Linssen
72
Nijland voor Mokhtar
73
Alexander Sørloth
87
Simon Tibbling voor Oussama Idrissi
88
Israelsson
0
45
90

FC Groningen - PEC Zwolle

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
20 maart 2017

Voor de wedstrijd FC Groningen – PEC Zwolle is vrijdag 17 maart om 9.00 uur de verkoop begonnen voor (Seizoen)ClubCardhouders via de reguliere verkoopkanalen: deze website, de FanCorner bij het Noordlease Stadion en 32 FC Primera's. Op vrijdag 31 maart om 9.00 uur start de vrije verkoop.

KOOP KAARTEN
Volwassenen betalen vanaf 21 euro per ticket voor deze wedstrijd en jeugd betaalt online en in de FanCorner 16 euro.

Op de wedstrijddag, zondag 16 april 2017, openen het Noordlease Stadion en de kassa’s om 13.00 uur. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur.

16 april 2017

Vanmiddag, zondag 16 april, speelt FC Groningen de voorlaatste reguliere thuiswedstrijd van de competitie. Vanaf 14.30 uur is PEC Zwolle de tegenstander. Het Noordlease Stadion en de kassa’s zijn vanmiddag vanaf 13.00 uur geopend. Vrije kaartverkoop verloopt tot die tijd ook via deze website.

KOOP KAARTEN
FC-supporters die met de trein naar de wedstrijd komen, dienen zondag rekening te houden met werkzaamheden aan het spoor tussen Hoogeveen en Groningen. De NS zet bussen in op dit traject, maar de extra reistijd zal 15 tot 45 minuten bedragen.

Dichterbij het stadion zullen automobilisten rekening moeten houden met diverse omleidingen. Zo is de Esperantostraat vanaf het spoor tot de hoek Meeuwerderweg afgesloten voor autoverkeer.

Arbitrage
De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Hij zal worden geassisteerd door de heren Richard Polman en Freek Vandeursen. Vierde official is Martin Pérez. Wedstrijdsponsor is Mercedes Wensink en balsponsor Jumbo.

Afscheid
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle wordt afscheid genomen van Hans Hateboer. De verdediger uit Beerta maakte in de afgelopen winterperiode na drie seizoenen in het eerste van FC Groningen de overstap naar Atalanta Bergamo, de nummer 5 van de Italiaanse Serie A.

Kids United
Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er een collecte gehouden voor Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-team. Tevens lopen leden van Kids United mee in de line-up, nemen ze in de rust deel aan de shoot-out en zijn zij de wapperaars van het grote Essent-wedstrijdshirt bij de opkomst van de spelers. Kids United gaat met de opbrengst van de collecte sparen voor twee trainingsweekenden, voor jong en oud.

Afgelopen woensdag werd overigens bekend dat Kids United het goede doel is van de komende editie van de 4Mijl, in oktober. De opbrengst rondom de 31ste editie van het loopevenement tussen Haren en Groningen wordt gebruikt als bijdrage voor een eigen mini-stadion aan de Peizerweg in Stad.

Amateurconvenant
Zondagmiddag verwelkomen wij leden van de volgende 29 Amateurconvenantpartners in het Noordlease Stadion: vv Winsum, vv Nieuw Roden, vv Wildervank, Amicitia VMC, vv Niekerk, vv BATO, vv SPW, vv Muntendam, vv Warffum, HFC'15, vv Ezinge, vv Gorecht, vv Zevenhuizen, Noordpool UFC, vv Zeester, sv Marum, vv Engelbert, vv Kwiek, vv SGV, FVV Foxhol, HS'88,  vv Gruno, vv Wedde, vv Mamio, FC Lewenborg, vv Stedum, Velocitas 1897, SJO DVC en vv ZNC.

10historie20151031EOA2621drost
16 april 2017

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Noordlease Stadion met 5-1 uitgehaald tegen PEC Zwolle. Bij rust was de stand al 3-0. Mimoun Mahi (2x), Bryan Linssen (2x) en invaller Ajdin Hrustic zorgden voor de productie van de thuisclub, die nu tiende staat op de ranglijst met nog slechts één punt achterstand op Heracles Almelo (9e).

Met nog vier speelrondes voor de boeg was het in het Noordlease Stadion aanhaken of afhaken voor FC Groningen en PEC Zwolle. Winst zou een stap richting de negende plek betekenen en verlies een schuin oog naar beneden op de ranglijst tot en met de meimaand. Bij FC Groningen werden de verwachte twee wisselingen toegepast ten opzichte van de week ervoor. Etiënne Reijnen en Simon Tibbling begonnen vanaf de reservebank en Oussama Idrissi en Yoëll van Nieff kregen een basisplaats toebedeeld.

De beginfase van de wedstrijd kende kansen en mogelijkheden voor beide ploegen. Zo was Queensy Menig gevaarlijk voor de gasten. Maar nog binnen het eerste kwartier scoorde FC Groningen een doelpunt. Op aangeven van Mimoun Mahi vanaf de rechterkant van het strafschopgebied maakte Bryan Linssen de openingsgoal: 1-0. Het was alweer zijn zevende treffer in de afgelopen zes wedstrijden dat hij meespeelde. Linssen is ‘on fire’ dus!

Binnen vijf minuten werd de score verdubbeld. Oussama Idrissi gaf in dit geval de assist op clubtopscorer Mimoun Mahi die zijn dertiende van het seizoen binnen knalde: 2-0. Zeven minuten voor de pauze nam Groningen al een flink voorschot op de drie punten toen Oussama Idrissi met zijn tweede assist van de wedstrijd (uit een hoekschop) Bryan Linssen in stelling bracht. Linssen kopte vakkundig de 3-0 binnen, nadat Yoëll van Nieff even eerder nipt naast had gekopt.

Groningen kwam vervolgens slecht uit de kleedkamer. Binnen een minuut lag de 3-1 van Nicolai Brock-Madsen achter Sergio Padt en vier minuten later moest diezelfde goalie handelend optreden en was Jason Davidson nog eens redder in nood, door een bal van de doellijn te redden. In de 53ste minuut gaf Groningen het enige juiste antwoord door de 4-1 binnen te knallen. Op aangeven van oud-Zwollenaar Jesper Drost scoorde Mahi zijn 14e!

Bij Groningen werden achtereenvolgens alle betrokkenen bij de eerste drie doelpunten afgelopen door verse krachten. Bryan Linssen, Mimoun Mahi en Oussama Idrissi mochten met applaus naar de kant en werden afgelost door Alexander Sørloth, Ajdin Hrustic en Simon Tibbling. Na een afgeslagen schot van de ene invaller, Sørloth, kreeg de andere invaller een herkansing: Hrustic krulde twee minuten voor tijd de 5-1 tegen de touwen. Dat was ook de eindstand.

Zo haakt FC Groningen aan en heeft het drie wedstrijden voor het einde van de competitie nog één punt achterstand op de huidige nummer 9, Heracles Almelo. Komende zaterdag gaat FC Groningen op bezoek bij de hekkensluiter Go Ahead Eagles, dat momenteel in acuut degradatiegevaar verkeert. De Deventenaren zullen hoe dan ook op zaterdagavond nog niet kunnen degraderen, omdat directe concurrent Sparta zondag pas in actie komt en de achterstand momenteel vijf punten bedraagt.

header seizoenkaart

Gerelateerd nieuws