za 8 april 2017 19:45
Eredivisie
Bakker (13)
Malone (21)
Havenaar (23)
Malone (47)
4
3
Mimoun Mahi (52) (P)
Bryan Linssen (64)
Bryan Linssen (90)
13
Bakker
21
Malone
23
Havenaar
47
Malone
52
Mimoun Mahi
57
Oussama Idrissi voor Simon Tibbling
64
Bryan Linssen
67
Wolters voor Becker
67
Alexander Sørloth voor Jesper Drost
73
Kanon
75
Yoell van Nieff voor Etiënne Reijnen
76
Gorter voor El Khayati
80
Havenaar
82
Fernandez voor Havenaar
87
Juninho Bacuna
90
Bryan Linssen
0
45
90

ADO Den Haag - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
6 april 2017

De verkoop van kaarten voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag van zaterdag 8 april (19.45 uur, Kyocera Stadion) loopt van tot en met vandaag, donderdag 6 april, om 23.59 via deze website en de FanCorner bij het Noordlease Stadion.

Tickets voor Eigen Vervoer (EV; maximaal 225; verplicht met auto) naar het uitvak kosten €10. Omwisselen is zaterdag van 18.45 uur tot 19.30 uur bij het gastenvak van het Kyocera Stadion. De wedstrijd begint om 19.45 uur. KOOP TICKETS Kaarten voor de FanTour (BUS; maximaal 275; inclusief busvervoer en toegangskaart) kosten €34. Instroom voor de FanTour is zaterdag 8 april om 15.30 uur bij Ingang 1 van het Noordlease Stadion.

7 april 2017

FC Groningen pakte deze week al vier punten in wedstrijden tegen AZ en NEC en sluit zaterdagavond een ‘Engelse week’ af tegen ADO Den Haag. Door de overwinning van woensdag kan de Trots van het Noorden weer omhoog kijken en wacht in de Hofstad een nieuwe uitdaging voor het elftal van trainer Ernest Faber.

De oefenmeester kan in Den Haag niet beschikken over de al langer geblesseerden Tom van Weert en Desevio Payne. Ook verdediger Kasper Larsen zal niet tot de wedstrijdselectie behoren. “Kasper is er niet bij,” zegt Faber tijdens het wekelijkse perspraatje. “Mede vanwege het kunstgras willen we geen onnodig risico nemen met hem. Roland Baas zal bij de wedstrijdselectie horen, Glenn Bijl speelt bij FC Groningen onder-23 in hun thuiswedstrijd tegen Capelle.”
 
Goede energie
Faber keek met zijn selectie kort terug op de overwinning van woensdag tegen NEC. “We hebben het kort nabesproken en moeten nu doorschakelen. Het is goed voor ons zelfvertrouwen dat we hebben gewonnen en nog ergens om meedoen. Een overwinning doet veel met een elftal, zeker als winnen al een tijdje is uitgebleven. Die goede energie nemen we mee naar de volgende wedstrijd, zaterdag tegen ADO Den Haag.”
 
De opdracht in Den Haag is duidelijk voor de ploeg van Faber. “We gaan vol voor de winst en hebben ook een overwinning nodig om te blijven meedoen. De spanning neemt toe zo op het eind van de competitie en dan is het prettiger om omhoog te kunnen kijken in plaats van naar beneden. We gaan uit van onze normale speelwijze. Verdedigend hebben we het op orde en we krijgen iedere wedstrijd wel kansen, dat zag je woensdag ook tegen NEC.”
 
Kracht en ervaring
De tegenstander van zaterdag kent een lastig seizoen, maar heeft de laatste wedstrijden de nodige punten gepakt waaronder de midweekse driepunter op bezoek bij Willem II. “Ze hebben de afgelopen wedstrijden goede resultaten behaald,” weet ook Faber.
 
“ADO Den Haag heeft een ploeg met veel kracht en ervaring, maar ze geven ook geregeld ruimte weg. Daar moeten wij gebruik van maken. De uitdaging zit bij ons vooral in ons eigen spel, om dat weer goed voor elkaar te hebben. Het is mooi dat we de derde wedstrijd in de week spelen. We willen in Nederland allemaal graag meer weerstand en moeten het zaterdag weer laten zien.” 

_MGL9556
Er is (nog) geen wedstrijdverslag beschikbaar van deze wedstrijd

Gerelateerd nieuws