wo 5 april 2017 19:45
Eredivisie
Mimoun Mahi (30)
Juninho Bacuna (67)
2
0
30
Mimoun Mahi
58
Grot voor Fomitschow
67
Juninho Bacuna
70
Bikel
72
Ofosu voor Von Haacke
77
Oussama Idrissi voor Simon Tibbling
79
Larsson voor Bikel
0
45
90

FC Groningen - NEC

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
5 april 2017

Voor de wedstrijd FC Groningen – NEC van vanavond, woensdag 5 april, is overdag vrije verkoop begonnen via de reguliere verkoopkanalen: deze website, de FanCorner bij het Noordlease Stadion en 32 FC Primera's. Om 18.15 uur openen stadion en kassa's. Aanvang van de wedstrijd is 19.45 uur.

KOOP KAARTEN
Volwassenen betalen vanaf 21 euro per ticket voor deze wedstrijd en jeugd betaalt in de voorverkoop online en in de FanCorner 16 euro.

Op de wedstrijddag, woensdag 5 april 2017, openen het Noordlease Stadion en de kassa’s om 18.15 uur. De wedstrijd vangt aan om 19.45 uur en staat onder arbitrale leiding van Pol van Boekel.

4 april 2017

Trainer Ernest Faber heeft woensdagavond tegen NEC in het Noordlease Stadion de beschikking over een nagenoeg fitte spelersgroep. Tom van Weert (enkelblessure) en Desevio Payne (hamstringblessure) zitten nog niet bij de wedstrijdselectie. Binnen de rest van het team heerst een gezonde concurrentiestrijd. “En het mag ook best eens botsen,” vertelde de FC-trainer tijdens de voorbeschouwing op Groningen-NEC. “Dat is goed voor de groepsdynamiek.”

De selectie wordt richting de eindfase van de competitie weer wat breder voor Faber en zijn staf. Bryan Linssen keert terug van een schorsing en zal ook terugkeren in de basiself. Dit gaat ten koste van de Noorse spits Alexander Sørloth. Kasper Larsen is weer verder hersteld van zijn achillespeeskwetsuur, maar zal tegen NEC nog niet aan de aftrap staan.

Dynamiek
Faber merkt aan zijn spelers dat de beslissende fase van de competitie eraan zit te komen. “We proberen iedereen zo fit mogelijk te krijgen en te houden voor de eindfase van de competitie. Het is goed voor de groepsdynamiek. De wedstrijden worden mooier, er komt meer spanning op te zitten. Het mag best wat botsen. De komende maanden komen de onverstoorbare spelers bovendrijven. De spelers die hun werk doen en steeds vaker beslissend zullen zijn.”

Kilometers
NEC is de vorige club van Faber. Vorig seizoen eindigde de Brabantse oefenmeester in Nijmegen als promovendus op de tiende plaats. “De ploeg is ten opzichte van vorig seizoen wel wat veranderd,” weet Faber nu. “Met een beperkt budget hebben ze veel energie, snelheid en loopvermogen ingekocht. Ze hebben dit seizoen wel moeite met scoren en om wedstrijden te forceren. Ze hebben de beschikking over een fitte selectie doordat ze er veel uren ingestoken hebben. Vergelijkbaar met de situatie hier. In het voetbal worden tegenwoordig meer en meer kilometers gemaakt.”

Rendement
FC Groningen speelde afgelopen zaterdagavond in Alkmaar en heeft dus vier dagen later alweer de volgende krachtmeting. “Het is herstellen en dan weer door,” aldus Faber. “Het is mooi om veel wedstrijden te spelen. We moeten ons met de juiste energie voorbereiden op morgen (woensdag – red.) en onszelf weer eens belonen met een overwinning. We benadrukken de positieve punten uit de voorgaande wedstrijden om dit succes te bereiken.”

Optimistisch
Faber is optimistisch. “Het glas is bij ons halfvol. We staan in de top-3 van meest genomen hoekschoppen en schoten op doel. Nu is het doel om met het rendement ook in de top-3 te komen. Tegen een defensief NEC zal bij ons de omschakeling en restverdediging goed verzorgd moeten zijn. We moeten de weinige ruimte goed zien te bespelen. En daarbij moeten we iets meer overzicht in de eindfase behouden. Daarin ligt een groot deel van de oplossing.”

HD1702191506
5 april 2017

FC Groningen heeft woensdagavond in het Noordlease Stadion met 2-0 gewonnen van NEC. Mimoun Mahi en Juninho Bacuna waren trefzeker voor de ploeg van trainer Ernest Faber. Het was de eerste thuiszege van het kalenderjaar 2017 en de eerste overwinning sinds medio januari. Door de zege klimt de FC een plekje op de ranglijst. 

Aan de kant van FC Groningen snakte alles en iedereen naar een broodnodige overwinning. De basiself van trainer was op één positie gewijzigd ten opzichte van de startopstelling tegen AZ. Alexander Sørloth had plaatsgemaakt voor Bryan Linssen, die terugkeerde van een schorsing van twee wedstrijden.

De beginfase van de wedstrijd was evenwel voor de energieke elf van NEC-trainer Peter Hyballa. Hij had liefst vier wisselingen in petto in vergelijking met de opstelling van afgelopen zondag, toen NEC verloor van aartsrivaal Vitesse. De ploeg die acht van de afgelopen negen wedstrijden verloor, startte scherp en zag hoe Sergio Padt een sta-in-de-weg was voor Taiwo Awoniyi, die oog in oog stond met de FC-goalie.

Het zou weer zo’n avond worden voor Padt. Met drie cruciale reddingen was hij een belangrijke steunpilaar voor de ploeg. Bovendien hield de captain voor de achtste keer zijn doel schoon. Daarmee evenaarde hij alvast zijn seizoentotaal van het afgelopen seizoen 2015/2016. In aanvallend opzicht deed de FC na precies een halfuur van zich spreken.

Een interceptie van Bryan Linssen was de inleiding van de 1-0. Via een pass van Juninho Bacuna en een prachtige aanname van Mimoun Mahi wist de laatstgenoemde clubtopscorer zichzelf in stelling te brengen. In de dertigste minuut maakte Mahi zijn elfde seizoenstreffer en beëindigde hij persoonlijk een periode van vijf wedstrijden zonder doelpunt.

Het bleek een flinke mentale tik voor de gasten en een steun in de rug voor de FC die de voorsprong richting de rust bracht. In de tweede helft was de opdracht overduidelijk. Niet achterover leunen met de inmiddels verfoeide 1-1 op de loer, maar op jacht naar méér. En uiteraard achterin zeer scherp blijven. Dat laatste kwam nota bene alleen in gevaar bij een hoekschop en een ingooi rond de zestien van de tegenstander en levensgevaarlijke uitbraken van de Nijmegenaren.

In aanvallend opzicht slaagde de opdracht precies halverwege de tweede helft toen Juninho Bacuna een één-tweetje aanging met Tom Hiariej en Bacuna vervolgens zelf uithaalde. Met zijn allereerste officiële treffer (in 52 optredens) bracht hij de stand op 2-0 en de drie punten een stuk dichterbij. In de slotfase had de uitslag nog veel hoger kunnen oplopen, maar uiteindelijk maalde er niemand meer om.

De reeks van tien competitiewedstrijden zonder overwinning werd tot een einde gebracht, net als de reeks van zes thuisduels zonder zege. Op de ranglijst stijgt FC Groningen naar plek tien en is het gat met de negende plaats nu nog maar één punt. ADO Den Haag, dat woensdagavond uit bij Willem II won, is zaterdagavond – in Den Haag – de volgende opponent. Voor NEC wacht Ajax in Nijmegen.

20170405EOC5534

Gerelateerd nieuws