za 1 april 2017 18:30
Eredivisie
0
0
71
Weghorst voor Friday
76
Bel Hassani voor Seuntjens
81
Oussama Idrissi voor Simon Tibbling
83
Tankovic voor Dos Santos
0
45
90

AZ - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
18 maart 2017

De verkoop van kaarten voor de uitwedstrijd tegen AZ van zaterdag 1 april (18.30 uur, AFAS Stadion) loopt tot en met donderdag 30 maart om 23.59 via deze website en de FanCorner (17.30 uur) bij het Noordlease Stadion.

Tickets voor Autocombi (CAR; maximaal 400) kosten €10. Omwisselen van 17.00 uur tot 17.30 uur bij Van Der Valk Wieringermeer aan de A7. De wedstrijd begint om 18.30 uur.
KOOP TICKETS Kaarten voor de FanTour (BUS; maximaal 350; inclusief busvervoer en toegangskaart) kosten €34. Instroom voor de FanTour is zaterdag 1 april om 15.15 uur bij Ingang 1 van het Noordlease Stadion.

31 maart 2017

Trainer Ernest Faber heeft in de aanloop naar AZ-FC Groningen van zaterdagavond 1 april (18.30 uur) weer de beschikking over Samir Memisevic en Kasper Larsen. Tom van Weert, Desevio Payne en Bryan Linssen zijn er daarentegen zaterdagavond nog niet bij in Alkmaar.

Op weg richting de aftrap van de 28ste speelronden van de Eredivisie sluit Samir Memisevic weer aan. De schorsing van twee duels zit erop voor de Bosnische verdediger. Bryan Linssen is nog wel geschorst en mag woensdagavond weer spelen in FC Groningens thuiswedstrijd tegen NEC. Tom van Weert en Desevio Payne zijn door blessures niet inzetbaar. Kasper Larsen sluit wel weer aan bij de selectie, maar zal niet in de basis starten.

Drieluik
Trainer Ernest Faber zag ook zijn internationals fit terugkeren uit diverse buitenlanden. Oussama Idrissi, Ajdin Hrustic en Simon Tibbling maakten minuten bij respectievelijk Jong Oranje, Jong Australië en Jong Zweden. “Er ligt een mooie uitdaging om onze doelstelling te bereiken,” keek de FC-trainer vooruit naar de slotfase van de competitie. “Iedereen is goed gemutst en we gaan een mooie week in met een drieluik aan wedstrijden. Te beginnen in Alkmaar.”

Tegenstander AZ wordt door Faber en zijn staf gezien als een ‘aanvallende ploeg’. “Zeker in eigen stadion zullen ze wat willen laten zien en aanvallend denken. Maar voor ons liggen er duidelijk ook mogelijkheden om er doorheen te spelen. Wij denken dat het initiatief bij AZ ligt, maar wij ook veel ruimte zullen krijgen. Het is voor ons zaak om weinig weg te geven.”

Belonen
Kijkend naar zijn eigen ploeg heeft de FC-coach een positief gevoel. “We hebben thuis tegen Willem II goed gespeeld, maar helaas te weinig gescoord. Het wordt nu tijd dat we onszelf gaan belonen. Van de elf wedstrijden die we tot nu toe gelijkspeelden, hadden we er in zes of zeven de kans om te winnen. Het wordt nu tijd dat we dit soort wedstrijden in winst gaan omzetten.”

1 april 2017

FC Groningen heeft zaterdagavond in Alkmaar met 0-0 gelijkgespeeld bij de nummer 5 van de ranglijst, AZ. Met het behaalde punt blijft FC Groningen twaalfde op de ranglijst van de Eredivisie. Ajdin Hrustic maakte zijn debuut in het eerste elftal Komende woensdag komt NEC op bezoek in het Noordlease Stadion.

In Alkmaar startte de FC in een formatie die sterk leek op de opstelling van twee weken geleden, thuis tegen Willem II. Destijds stond Yoëll van Nieff nog centraal achterin en nu startte Samir Memisevic die terugkeerde van een schorsing. Van Nieff had vrijdag pas weer voor het eerst meegetraind met de eerste selectie.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd in een aantrekkelijk duel. Beide ploegen kregen kansen, waarvan die voor Mimoun Mahi namens FC Groningen de grootste was. AZ was vaak dreigend in de persoon van Dos Santos, maar doelman en aanvoerder Sergio Padt trad geregeld reddend op voor Groningen.

Ook werd Groningen nog een strafschop onthouden in de slotfase van het eerste bedrijf toen Ron Vlaar de Noor Alexander Sorloth aan de arm trok binnen de zestien meter. Scheidsrechter Kevin Blom constateerde geen overtreding. In de tweede helft van de wedstrijd begon de thuisclub sterker, maar was het uiteindelijk FC Groningen dat in de slotfase op jacht ging naar een treffer.

Het was even nadat het Alkmaarse publiek door de leus 'kampioenen' het Beloftenteam van AZ feliciteerde met de promotie naar de Juliper League. In de slotfase kwam Ajdin Hrustic binnen de lijnen als vervanger van Sorloth. Voor de Australische Bosniër met ook nog een Roemeens paspoort was het zijn tweede debuut in één week. Afgelopen weekend debuteerde de aanvallende middenvelder in een oefenduel bij Jong Australië.

Even later kwam ook Oussama Idrissi nog als invaller binnen de lijnen, maar in de 0-0 stand kwam geen verandering meer. Ruben Jenssen was degene die in de tweede helft de grootste mogelijkheid namens Groningen had gekregen, maar over schoot. De cornerverhouding was uiteindelijk 19-6 in het voordeel van de Noord-Hollanders.

De beide doelmannen gingen deze avond met het meest tevreden gevoel van het veld, maar voor hun beide ploegen had er dus ook meer ingezeten. AZ en FC Groningen blijven door het behaalde punt respectievelijk plek 5 en 12 van de ranglijst. Woensdag om 19.45 uur is NEC de volgende tegenstander van Groningen in het Noordlease Stadion.

20170401JV8006

Gerelateerd nieuws