za 18 maart 2017 18:30
Eredivisie
Ruben Jenssen (49)
1
1
Oulare (54)
46
Wuytens voor Joppen
49
Ruben Jenssen
54
Oulare
65
Croux
73
Sol voor Oulare
79
Oussama Idrissi voor Jesper Drost
81
Lieftink voor Croux
0
45
90

FC Groningen - Willem II

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
27 februari 2017

Voor de wedstrijd FC Groningen – Willem II is vrijdag 17 februari om 9.00 uur de verkoop begonnen voor (Seizoen)ClubCardhouders via de reguliere verkoopkanalen: deze website, de FanCorner bij het Noordlease Stadion en 32 FC Primera's. Op vrijdag 3 maart om 9.00 uur is de vrije verkoop gestart.

KOOP KAARTEN Volwassenen betalen vanaf 21 euro per ticket voor deze wedstrijd en jeugd betaalt online en in de FanCorner 16 euro.

Op de wedstrijddag, zaterdag 18 maart 2017, openen het Noordlease Stadion en de kassa’s om 17.00 uur. De wedstrijd vangt aan om 18.30 uur.

18 maart 2017

FC Groningen speelt vanavond, zaterdag 18 maart, de thuiswedstrijd tegen Willem II in het Noordlease Stadion. Het duel begint om 18.30 uur. Stadion en kassa’s openen om 17.00 uur. Erik Nevland is met een Noors sponsorgezelschap te gast bij de wedstrijd. Nevland zal na afloop een bezoek brengen het Supporterhome.

Tickets voor de wedstrijd zijn via de bekende voorverkoopkanalen verkrijgbaar: deze website, de FanCorner bij het Noordlease Stadion en de 32 FC Primera’s in Stad en Ommeland. Ook zijn de kassa’s op de wedstrijddag geopend vanaf 17.00 uur. KOOP NU KAARTEN Muntverkoop
De verkoop van consumptiemunten zal met ingang van zaterdag 18 maart plaatsvinden bij de kassa’s bij Ingang 2 en dus niet meer in de voormalige fanshop bij Ingang 1.

Nevland
Voormalig FC-aanvaller Erik Nevland is dit weekeinde te gast in Groningen. Hij zal, met een sponsorgezelschap van zijn huidige Noorse club Randaberg IL Fotball, een bezoek brengen aan Groningen-Willem II. Na afloop zal Nevland een bezoek brengen aan het Supportershome.

18 maart 2017

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Noordlease Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen Willem II. Bij rust was de stand 0-0. Ruben Jenssen bracht de FC op een 1-0 voorsprong waarna Obbi Oulare de eindstand bepaalde. Het was alweer het elfde gelijkspel in 27 competitiewedstrijden voor de FC.

In de aanloop naar FC Groningen – Willem II had trainer Ernest Faber van FC Groningen flink wat moeten puzzelen door een afwezigheid van diverse spelers in zijn eerste selectie. Zo ontbraken naast Tom van Weert en Samir Memisevic al Desevio Payne en Bryan Linssen, maar haakte Kasper Larsen in de warming-up ook nog eens af met een achillespeesblessure. Tom Hiariej start hierdoor als rechtsback en Yoëll van Nieff centraal in de verdediging. Jesper Drost staat voor het eerst dit seizoen in de basis als rechtshalf; Simon Tibbling start van links.

De basiself van afgelopen zondag in Kerkrade moest daardoor al op drie plekken worden gewijzigd en ook Oussama Idrissi startte niet. Nieuwe mannen in de opstelling waren Juninho Bacuna, Alexander Sørloth, Jesper Drost en Yoëll van Nieff. Al snel in de wedstrijd kreeg Bacuna op zijn beurt een flinke tik, maar hij kon toch de negentig minuten volmaken.

In het Noordlease Stadion kreeg Groningen na een aftastende beginfase de touwtjes stevig in handen en wist het de tegenstander van trainer Erwin van de Looi de wil op te leggen. Voor de pauze waren het Sørloth, Mimoun Mahi, Drost en Bacuna die de Tilburgse goalie Kostas Lamprou onder vuur namen. Gescoord wordt er echter niet.

In de tweede helft weet Groningen al snel op voorsprong te komen. De latere Essent man of the Match Ruben Jenssen profiteert na vier minuten van een rebound en opent de score: 1-0. Vijf minuten later staat er echter alweer een voor de bezoekers van thuiswedstrijden bekende score op de borden: 1-1. Die stand stond er in vier van de vijf voorgaande thuisduels namelijk na 90 minuten op de scoreborden.

Voor Willem II kopt Obbi Oulare op aangeven van Jordy Croux de 1-1 tegen de touwen en vervolgens begint een ware belegering van de thuisclub. Kansen en mogelijkheden volgen elkaar in hoog tempo op. In totaal krijgt FC Groningen deze wedstrijd 29 schotmogelijkheden, waarvan 13 keer ‘op doel’. Doelman Lamprou weet er twaalf te keren en dat is voldoende voor zijn ploeg om een punt over te houden.

Voor FC Groningen voelt het vijfde 1-1 gelijkspel in de afgelopen zes wedstrijden als twee verliespunten. En bovendien is de reeks van wedstrijden zonder overwinning er weer één langer geworden: negen. Op zaterdagavond 1 april, na de interlandperiode, heeft Groningen de volgende wedstrijd: AZ-uit. Vier dagen later, op woensdag 5 april, is NEC te gast in het Noordlease Stadion.

20170318EOC9051

Gerelateerd nieuws