zo 12 maart 2017 14:30
Eredivisie
Ajagun (31)
Kum (54)
Schahin (66)
3
1
Bryan Linssen (73)
31
Ajagun
46
Juninho Bacuna voor Desevio Payne
54
Kum
59
Jesper Drost voor Kasper Larsen
66
Schahin
67
Alexander Sørloth voor Oussama Idrissi
73
Bryan Linssen
77
Van Hyfte voor Ajagun
81
Papazoglou voor Schahin
83
Papazoglou
86
Etiënne Reijnen
86
Van Peppen
87
Van Velzen voor Rosheuvel
88
Van Hyfte
90
Bryan Linssen
0
45
90

Roda JC Kerkrade - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
7 maart 2017

De verkoop van kaarten voor de uitwedstrijd tegen Roda JC van zondag 12 maart (14.30 uur, Parkstad Limburg Stadion) loopt tot en met donderdag 9 maart om 23.59 via deze website en de FanCorner (17.30 uur) bij het Noordlease Stadion.

Tickets voor Eigen Vervoer (EV; maximaal 300; verplicht met auto/meerpersoonsbusje) naar het uitvak kosten €3,00. Omwisselen van 13.00 uur tot 14.30 uur bij het gastenvak van het Parkstad Limburg Stadion. De wedstrijd begint om 14.30 uur.
KOOP TICKETS Kaarten voor de FanTour (BUS; maximaal 700; inclusief busvervoer en toegangskaart) kosten €28. Instroom voor de FanTour is zondag 12 maart om 9.00 uur bij Ingang 1 van het Noordlease Stadion.

Toch meerpersoonsbusjes
De afgelopen weken zijn de veiligheidscoördinator en de supporterscoördinator van FC Groningen, samen met de politie Groningen, veelvuldig in contact geweest met de politie Kerkrade en Roda JC. Wij hebben ons hard gemaakt voor onze supporters, zodat zij toch gebruik kunnen maken van meerpersoonsbusjes bij de wedstrijd Roda JC – FC Groningen. 

Nadat eerst werd overeengekomen, dat het aantal autocombi-kaarten van 150 naar 300 werd verhoogd, kunnen wij nu melden dat supporters - alsnog - met een meerpersoonsbusje mogen afreizen naar Kerkrade. FC Groningen is verheugd met de uitkomsten van de onderhandeling. De verkoop loopt tot en met aanstaande donderdag.

12 maart 2017

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion met 3-1 verloren van Roda JC. De ploeg van trainer Ernest Faber stond bij rust met 1-0 achter. Na 26 speelronden staat de FC nu op de elfde plek van de ranglijst. Bryan Linssen maakte 3-1 en kreeg in de slotfase een rode kaart wegens natrappen.

Bij FC Groningen startte Desevio Payne zoals verwacht op de plek van Samir Memisevic, die vorige week tegen een rode kaart en een schorsing van twee wedstrijden opliep. Voor de rest liet trainer Faber het elftal intact, dat afgelopen weekend een 1-1 uit het vuur sleepte tegen kampioenskandidaat Ajax.

In Kerkrade was het wedstrijdbeeld in de eerste helft, dat van twee afwachtende ploegen. Voor beide ploegen was het belang op voorhand groot. Roda JC had een zege hard nodig in de strijd tegen degradatie en FC Groningen in de strijd om de negende plek en deelname aan de play-offs. Gedurende de eerste helft kreeg Groningen wat meer grip, maar doelgevaar was spaarzaam.

Zo was er een kopbal van Kasper Larsen en was clubtopscorer Mimoun Mahi kansrijk in twee situaties. Het was echter de thuisclub die met één van de drie inzetten richting het doel van goalie Sergio Padt op voorsprong kwam. Mikhail Rosheuvel leverde na een ruim halfuur de assist voor Abdul Ajagun, die de 1-0 binnen kopte.

Bij de start van de tweede helft was Desevio Payne vervangen door Juninho Bacuna en ging Tom Hiariej verder in de verdediging. Na negen minuten keken de Groningers echter tegen een dubbele achterstand aan. Adil Auassar leverde een assist op Chris Kum, die op zijn beurt de 2-0 tegen de touwen kon koppen: 2-0.

Met Jesper Drost als vervangen door Kasper Larsen werd het twaalf minuten na de 2-0 ook 3-0. Een voorzet van Paulissen werd door Dani Schahin tot doelpunt gepromoveerd. Alexander Sørloth loste Oussama Idrissi vervolgens af en even later kwam de spanning een beetje terug in de wedstrijd. OP aangeven van Simon Tibbling schoot Bryan Linssen vanaf de rand van de zestien de 3-1 binnen.

Groningen kreeg in de tweede helft nog een handvol schietkansen, maar dichterbij kwamen de gasten niet. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd het ook nog behoorlijk onvriendelijk. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof had er vier gele kaarten voor nodig en één rode kaart, voor aanvaller Bryan Linssen, die een natrappende beweging maakte.

Voor FC Groningen betekende de nederlaag een daling van één plek op de ranglijst van de Eredivisie. Met nog acht duels voor de boeg is de ploeg nu elfde. Komende zaterdag 18 maart is het Willem II van trainer Erwin van de Looi te gast in het Noordlease Stadion. Aanvang is 18.30 uur bij het duel tussen de nummers elf en negen van de ranglijst.

JW2017021817666

Gerelateerd nieuws