za 25 februari 2017 18:30
Eredivisie
Bryan Linssen (4)
Bryan Linssen (45)
2
3
Haller (54)
Troupée (79)
Ayoub (82)
4
Bryan Linssen
22
Kerk
45
Bryan Linssen
46
Brama voor Van der Maarel
50
Kasper Larsen
54
Haller
63
Ruben Jenssen
68
Labyad voor Barazite
73
Jason Davidson
79
Troupée
80
Alexander Sørloth voor Bryan Linssen
82
Ayoub
84
Yoell van Nieff voor Tom Hiariej
87
Zivkovic voor Kerk
90
Oussama Idrissi
0
45
90

FC Groningen - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
13 februari 2017

Voor de wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht is de vrije verkoop begonnen via de reguliere verkoopkanalen: deze website, de FanCorner bij het Noordlease Stadion en 32 FC Primera's.

KOOP KAARTEN
Volwassenen betalen vanaf 21 euro per ticket voor deze wedstrijd en jeugd betaalt online en in de FanCorner 16 euro.

Op de wedstrijddag, zaterdag 25 februari 2017, openen het stadion en de kassa’s om 17.00 uur. De wedstrijd vangt aan om 18.30 uur in het Noordlease Stadion.

24 februari 2017

FC Groningen speelt zaterdagavond in het Noordlease Stadion tegen FC Utrecht. Een confrontatie tussen de nummers 10 en 4 van de ranglijst in de Eredivisie. Trainer Ernest Faber heeft een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking voor dit duel. Juninho Bacuna is geschorst en Tom van Weert kampt met een enkelblessure.

Faber heeft voor deze wedstrijd in de 24ste speelronde van de Eredivisie twee extra spelers van FC Groningen onder-23 aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Naast Glenn Bijl en Ajdin Hrustic, die sinds de winterstop al meer dan regelmatig tot de groep van Faber behoren op wedstrijddagen, zijn voor het duel van zaterdagavond in het Noordlease Stadion ook middenvelder Gerald Postma en aanvaller David Browne geselecteerd. “Alle vier zijn ze goed bezig bij hun eigen team,” licht Faber toe. “En ook bij de eerste selectie doen ze het goed. Postma en Browne kunnen zaterdagavond alvast ruiken aan waar ze uiteindelijk moeten eindigen bij FC Groningen.”

Topfit
Tom van Weert is momenteel het enige blessuregeval binnen de eerste selectie. “Er is een scan gemaakt van de kneuzing in zijn enkel. Hij heeft al wel weer meegetraind, maar het viel nog steeds tegen. Verder is de groep topfit en heeft iedereen de wil om graag te willen winnen. We zijn bezig aan best een aardige serie, maar er zitten nog iets teveel gelijke spelen tussen. Iedereen werkt er keihard voor om te gaan winnen. Dat hebben we in deze fase ook nodig.”

Tegenstander
FC Groningen heeft nu driemaal achter elkaar 1-1 gespeeld in thuiswedstrijden. “Het teleurstellende aan de 1-1 tegen Excelsior vond ik dat we de voetballende oplossing niet meer naar voren zochten, maar naar achteren. Dat komt niet overeen met onze filosofie. We hebben er zoveel en zo lang op getraind, maar het is iets ongrijpbaars. Dat willen we tegen Utrecht sowieso anders doen. Wij hebben een moeilijk te bespelen ploeg en de spelers kunnen elkaar goed vinden in de kleine ruimte. Daarin liggen voor ons ook tegen Utrecht onze kansen.”

25 februari 2017

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Noordlease Stadion met 3-2 verloren van FC Utrecht. Bij rust stond de FC nog voor met 2-0 door twee treffers van Bryan Linssen. In de tweede helft scoorden de gasten driemaal. 

In een goed gevuld Noordlease Stadion (21.458 toeschouwers) begon de thuisploeg met een elftal waarin drie wijzigingen waren doorgevoerd in vergelijking met afgelopen weekeinde. De geschorste Juninho Bacuna werd vervangen door Tom Hiariej, terwijl de beide backs Yoëll van Nieff en Desevio Payne waren afgelost door Jason Davidson en Samir Memisevic. Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan oud-assistent-trainer en oud-directeur van FC Groningen, Henk Nienhuis. Hij overleed vorige week op 75-jarige leeftijd.

Kansen
FC Groningen startte de wedstrijd furieus en stond al na vier minuten op voorsprong. Uit een voorzet van Tom Hiariej kopte Bryan Linssen prachtig binnen. Ook de volgende kansen zijn voor FC Groningen, in de personen van Linssen en Mimoun Mahi. In de twintigste minuut krijgen de gasten uit Utrecht een kans. De kopbal van Gyrano Kerk treft de buitenkant van de linkerpaal. In het tweede deel van de eerste helft blijft FC Groningen de bovenliggende partij, maar zijn er niet veel doelkansen te noteren.

Corner
Vlak voor de pauze maakt Linssen zijn tweede van de avond. Een lange bal van Jason Davidson wordt door verdediger Willen Janssen verkeerd ingeschat en op die manier komt Linssen één op één te staan met doelman David Jensen van de Utrechters. Linssen rondt beheerst af. Een minuut na de pauze heeft Linssen weer een kans, maar mikt hij nu nipt links naast het doel van de bezoekers. In de 54ste minuut scoort Sebastien Haller de aansluitingstreffer op aangeven van Yassin Ayoub, bij een cornersituatie.

Kruising
Groningen krijgt met Mahi, Kasper Larsen en Davidson kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar dat gebeurt niet. In de 79ste minuut komt Utrecht zelfs op gelijke hoogte. Rechtsachter Giovanni Troupée knalt de bal keihard in de rechterkruising. Groningen is daardoor even van slag en komt drie minuten later zelfs op achterstand. Gyrano Kerk laat een bal vallen voor Yassin Ayoub die de trekker overhaalt: 2-3.

Verlies
Invallers Alexander Sørloth en Yoëll van Nieff kunnen het tij – samen met de rest van de ploeg – niet meer keren en zo komt er een einde aan een reeks ongeslagen thuiswedstrijden sinds 15 oktober 2016. De vierde thuisnederlaag is de zesde in een reeks zonder overwinningen (uit+thuis). Zondag 5 maart is Ajax in het Noordlease Stadion de volgende tegenstander in de Eredivisie. Het duel met de huidige nummer 2 begint om 14.30 uur.

20170225EOC6932

Gerelateerd nieuws