zo 19 februari 2017 14:30
Eredivisie
Van Moorsel (8)
Calero (19)
2
2
Ruben Jenssen (22)
Mimoun Mahi (44)
8
Van Moorsel
19
Calero
22
Ruben Jenssen
44
Mimoun Mahi
52
Juninho Bacuna
53
Sanusi voor Mendes
54
Tom Hiariej voor Bryan Linssen
62
Alexander Sørloth voor Simon Tibbling
71
Verhaar voor Calero
73
Pogba voor Cabral
80
Samir Memisevic voor Alexander Sørloth
0
45
90

Sparta Rotterdam - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
13 februari 2017

De verkoop van kaarten voor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam van zondag 19 februari (14.30 uur, Het Kasteel) loopt tot en met donderdag 16 februari om 23.59 via deze website en de FanCorner (17.30 uur) bij het Noordlease Stadion.

De tickets voor autocombi zijn inmiddels alle 150 uitverkocht. Omwisselen van 13.00 uur tot 13.30 uur bij Parkeerplaats Bodegraven aan de A12. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Stadion Het Kasteel.
KOOP KAARTEN
Resterende kaarten voor de FanTour (BUS; maximaal 500; inclusief busvervoer en toegangskaart) kosten €26. Instroom voor de FanTour is zondag 19 februari om 10.00 uur bij Ingang 1 van het Noordlease Stadion.

17 februari 2017

FC Groningen neemt het dit weekend voor de derde keer in drie weken tijd op tegen een Rotterdamse tegenstander. De Trots van het Noorden is zondagmiddag te gast op Het Kasteel waar het tegen Sparta Rotterdam aantreedt. Trainer Faber kan beschikken over een fitte selectie.

Ook de al langer geblesseerde Tom van Weert is op de weg terug en doet het grootste gedeelte van de trainingen weer mee. “Van Weert traint ongeveer twee-derde mee en we zijn dat verder aan het opbouwen,” vertelt Faber. “Hij gaat nog niet mee naar Rotterdam, maar voor de rest hebben we iedereen aan boord.”
 
FC Groningen onder-23 spelers Glenn Bijl en Ajdin Hrustic maken in tegenstelling tot Tom van Weert wel deel uit van de wedstrijdselectie, maar zullen zaterdag bij hun eigen team ook in actie komen op bezoek bij VVOG. “Het is belangrijk dat ze hun wedstrijden blijven spelen, maar ik houd ze graag bij de groep. Beide jongens doen het goed op de training, haken aan en het is nu zaak dat ze het ook volhouden.”
 
Derde Rotterdamse tegenstander
FC Groningen reist voor de tweede achtereenvolgende week af naar Rotterdam. Sparta is deze keer de tegenstander. De promovendus begon voortvarend aan het seizoen, maar wist de afgelopen negen competitieduels niet meer te winnen. Als het aan Faber ligt, komt die reeks tegen FC Groningen nog niet ten einde. “Het wordt de derde Rotterdamse tegenstander in drie weken en het is tijd voor een overwinning,” zegt Faber. “Tegen een club waar ik vroeger nog voor heb gespeeld.”
 
Met welke elf spelers Faber zondagmiddag op het Kasteel zal gaan starten, maakte de trainer nog niet bekend. “Morgen hebben we nog een afsluitende training en kan er natuurlijk nog van alles gebeuren. We hebben deze week prima gewerkt en woensdag en vandaag (vrijdag – red.) met verschillende opties getraind. De verschillen in de ploeg zijn klein, dat is een compliment naar de groep. We hebben diverse mogelijkheden.”
 
Doelpunten maken
“Verdedigend hebben we het prima voor elkaar. Het gaat er ook om wat we aan de bal doen. Daar is nog veel winst te behalen. Secuur zijn op het balbezit en elkaar versterken. De creativiteit die we zeker in het elftal hebben, moeten we benutten om er doorheen te voetballen en te scoren. Uiteindelijk zul je doelpunten moeten maken om wedstrijden te winnen.” 

19 februari 2017

FC Groningen heeft zondagmiddag in Rotterdam met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Ernest Faber kwam voor rust terug van een snelle 2-0 achterstand door treffers van Ruben Jenssen en Mimoun Mahi. Na de pauze werd er niet gescoord. Juninho Bacuna kreeg de rode kaart. Na 23 speelronden staat FC Groningen nu tiende op de ranglijst van de Eredivisie.

Bij FC Groningen maakte Oussama Idrissi zijn opwachting in de ploeg en begon Samir Memisevic op de reservebank. In de openingsfase van de wedstrijd tegen Sparta, dat al tien duels zonder zege was, kwamen de Kasteelbewoners voor 9.778 toeschouwers heel scherp uit de startblokken. De eerste tien minuten zette de thuisclub hoog druk op de ploeg van Groningen met als resultaat de openingstreffer van oud-FC’er Paco van Moorsel in de achtste minuut: 1-0.

Negen minuten later was het opnieuw Sparta dat het doel van de Groningers wist te vinden. Calero was vlak voor de doellijn de maker van de 2-0 nadat een hakje van Pusic te weinig snelheid had meegekregen. Het duurde vijf minuten voordat Groningen de aansluitingstreffer binnen had geschoten. Simon Tibbling ontsnapte op het randje van buitenspel en zag hoe Ruben Jenssen de rebound van zijn schot tot doelpunt promoveerde: 2-1.

In de loop van de eerste helft bleven de gasten aandringen. Eén minuut voor het aanbreken van de rust was het clubtopscorer Mimoun Mahi die met zijn tiende seizoenstreffer de spanning volledig terug in de wedstrijd bracht: 2-2. Na de pauze was de rode kaart van Juninho Bacuna, voor een forse tackle op Mart Dijkstra, opnieuw een kantelpunt in de wedstrijd nadat Mahi en Linssen al kansrijk waren geweest.

Met Tom Hiariej voor Bryan Linssen ging het duel de volgende fase in. Alexander Sørloth kwam vervolgens aan Groningen-zijde Simon Tibbling aflossen, maar de Noor moest al binnen enkele seconden worden behandeld aan een hoofdwond door een kopstoot van Bart Vriends. Sørloth maakte na vier minuten medische behandeling wel weer zijn rentree, maar werd in de slotfase toch nog weer vervangen door Samir Memisevic.

Voor de beide doelen gebeurde in de tweede helft niet zoveel meer. Het duel bleef tot en met de zevende minuut van de extra tijd boeien, maar een winnaar kwam er niet. Beide ploegen schieten niet bar veel op met het behaalde punt. Eerder in de competitie werd het bovendien ook al gelijk tussen beide ploegen. FC Groningen gaat als nummer 10 de 24ste speelronde in, en speelt daarin komende zaterdagavond 25 februari om 18.30 uur thuis tegen FC Utrecht.

HD1702191511

Gerelateerd nieuws