za 11 februari 2017 19:45
Eredivisie
Toornstra (39)
Toornstra (66)
2
0
21
Desevio Payne
39
Toornstra
40
Vilhena
57
Oussama Idrissi voor Bryan Linssen
64
Alexander Sørloth voor Simon Tibbling
66
Toornstra
75
Juninho Bacuna
76
Kuyt voor El Ahmadi
80
Tom Hiariej voor Ruben Jenssen
82
Nelom voor Kongolo
0
45
90

Feyenoord - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
27 januari 2017

De verkoop van kaarten voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord van zaterdag 11 februari (19.45 uur, Stadion Feijenoord) loopt van vrijdag 27 januari om 9.00 uur tot en met donderdag 9 februari om 23.59 via deze website en de FanCorner (17.30 uur) bij het Noordlease Stadion.

Tickets voor Eigen Vervoer (EV; maximaal 500; verplicht met auto) naar het uitvak kosten €24,50. Omwisselen van 18.45 uur tot 19.45 uur bij het gastenvak te Rotterdam. De wedstrijd begint om 19.45 uur in Stadion Feijenoord.
KOOP TICKETS Kaarten voor de FanTour (BUS; maximaal 700; inclusief busvervoer en toegangskaart) kosten €34. Instroom voor de FanTour is zaterdag 11 februari om 15.15 uur bij Ingang 1 van het Noordlease Stadion.

10 februari 2017

Trainer Ernest Faber gaat zaterdag met een vrijwel volledig fitte selectie richting de Rotterdamse Kuip. Alleen Tom van Weert is er nog niet bij tegen Feyenoord. FC Groningen speelt vanaf 19.45 uur tegen de koploper van de Eredivisie.

Tom van Weert trainde vrijdagochtend in het Noordlease Stadion weer mee met de groep en deed dat voor het eerst. “Hij zit morgen (vrijdag – red.) nog niet bij de selectie, maar zit er wel weer aan te komen. Verder is iedereen fit. Ook Juninho Bacuna is weer fit en inzetbaar. Vorige week had hij griep gehad en had hij last van wat pijntjes, maar ondanks zijn leeftijd van 19 jaar is hij gewoon een belangrijke speler in het team. Hij is van nature meer aanvallend ingesteld dan Samir Memisevic.”

Mooie uitdaging
Faber kijkt belangstellend uit naar de wedstrijd in een uitverkocht Stadion Feijenoord. “We spelen tegen een kampioenskandidaat en kunnen onze borst natmaken. Het is een mooie uitdaging. Het is machtig mooi om in zo’n vol stadion te staan en voor onszelf is er eigenlijk alleen maar alles te winnen. We zullen ambitie moeten tonen. Als we een resultaat willen halen, zullen we dat vooral moeten doen door te voetballen. Aan de bal moeten we het laten zien, want verdedigend geven we meestal al weinig weg.”

Tegenstander
De FC-trainer roemt de Rotterdamse tegenstander, die in de beginfase van de competitie met 5-0 won in het Noordlease Stadion. “Ze hebben een bepaalde rust over zich en spelen als een kampioensploeg. De selectie is een mooie mix van ervaren en minder ervaren spelen. Wij zullen vanaf de eerste minuut scherp moeten zijn en zo zijn er nog een aantal ijkpunten in de wedstrijd, zoals voor de pauze en na ongeveer een uur spelen. We zullen minder balverlies moeten lijden dan afgelopen week tegen Excelsior. Want hoe slordiger we zijn, hoe kwetsbaarder. De sleutel ligt in balbezit, voorin de bal vasthouden, durven opbouwen en vooruit te spelen. Daar ligt onze kracht!”

FC Groningen TV maakte een voorbeschouwing met Kasper Larsen en Juninho Bacuna:

11 februari 2017

FC Groningen heeft zaterdagavond in Rotterdam met 2-0 verloren van koploper Feyenoord. Beide treffers werden gemaakt door Jens Toornstra, die zowel voor als na rust éénmaal trefzeker was. De FC stond het laatste kwartier met 10 man op het veld door een rode kaart voor Juninho Bacuna. De verlies betekende de eerste nederlaag in ruim twee maanden tijd voor de Trots van het Noorden.

Bacuna startte in de basis waardoor Alexander Sørloth in Rotterdam op de bank begon. De overige tien spelers stonden vorig week tegen Excelsior ook in de basisopstelling. Feyenoord had vanaf het beginsignaal het heft in handen in de Kuip, maar het was FC Groningen dat de eerste kans liet noteren.

Mimoun Mahi dook na acht minuten rechts in het strafschopgebied op en schoot de bal tegen keeper Brad Jones. Feyenoord was voornamelijk in de aanval en werd gevaarlijk via Nicolai Jorgensen en Steven Berghuis, maar maakte het doelman Sergio Padt in de eerste fase van de wedstrijd niet overdreven moeilijk.

De Trots van het Noorden kreeg na ruim een half uur spelen zelfs de grootste kans tot dan toe. Bryan Linssen stuurde Mahi op links weg. Zijn lage voorzet binnen de vijfmeter vond de voet van Ruben Jenssen, maar de Noor raakte de bal niet goed waardoor deze langs de verkeerde kant van de tweede paal verdween.

Jens Toornstra zette FC Groningen enkele minuten later toch op achterstand. Berghuis ging op rechts buitenom zijn directe tegenstander en vond met een teruggetrokken voorzet zijn medespeler. Toornstra schoof de bal nauwkeurig in de verre hoek buiten het bereik van Padt, 1-0 en tevens de ruststand.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Het spelbeeld bleef hetzelfde, Feyenoord drong aan en kreeg in tegenstelling tot in het eerste bedrijf wel direct behoorlijke mogelijkheden. Eljero Elia en voormalig FC'er Eric Botteghin waren in het eerste kwartier na rust dichtbij een treffer. Bij FC Groningen kwamen er in de personen van Sørloth en Oussama Idrissi aanvallend verse krachten in het veld voor Linssen en Simon Tibbling, maar de FC kon voorin geen vuist maken.

Toornstra tekende na 66 minuten spelen voor zijn tweede van de avond doordat een hoge vrije trap richting de zestien van de Groningers niet goed kon worden weggewerkt en de middenvelder onberispelijk binnen schoot toen hij de bal voor zijn voeten kreeg, 2-0. Feyenoord ging op zoek naar meer, maar vond een aantal maal doelman Padt op haar weg.

FC Groningen moest een kwartier voor tijd met tien man verder toen Bacuna aan de zijlijn een overtreding maakte en daarvoor de rode kaart kreeg van scheidsrechter Gözübüyük. De kaart werd getrokken op advies van de vierde man. Middenvelder Tom Hairiej werd niet veel later in het veld gebracht voor Jenssen en hoewel Feyenoord nog wel wilde, veranderde er niets meer aan de stand.

Het verlies tegen Feyenoord betekent de eerste nederlaag voor FC Groningen in ruim twee maanden tijd. De ploeg van trainer Ernest Faber reist volgende week wederom naar Rotterdam wanneer zondag 19 februari om 14.30 het uitduel met Sparta Rotterdam op het programma staat.
 
 

sorloth feyenoord

Gerelateerd nieuws