za 4 februari 2017 20:45
Eredivisie
Mimoun Mahi (48) (P)
1
1
Hadouir (80)
29
Desevio Payne
47
Massop
48
Mimoun Mahi
63
Elbers voor Fredy
67
Van Duinen voor Hasselbaink
71
Juninho Bacuna voor Alexander Sørloth
77
Hadouir voor De Wijs
80
Hadouir
83
Mimoun Mahi
84
Oussama Idrissi voor Samir Memisevic
90
Hadouir
0
45
90

FC Groningen - Excelsior

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
4 februari 2017

Voor de wedstrijd FC Groningen – Excelsior is de verkoop begonnen voor (Seizoen)ClubCardhouders. Op vrijdag 20 januari om 9.00 uur startte de vrije verkoop via de reguliere verkoopkanalen: deze website, de FanCorner bij het Noordlease Stadion en 32 FC Primera's.

KOOP KAARTEN
Volwassenen betalen vanaf vrijdag 20 januari 21 euro per ticket voor deze wedstrijd en jeugd betaalt online en in de FanCorner 16 euro.

Op de wedstrijddag, zaterdag 4 februari 2017, openen het stadion en de kassa’s om 19.15 uur. De wedstrijd vangt aan om 20.45 uur in het Noordlease Stadion.

Kipnuggets
Bij deze wedstrijd zijn op het horecapunt op de Koeman Tribune zes kipnuggets te verkrijgen voor één munt.

3 februari 2017

Zaterdagavond speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Excelsior in het eigen Noordlease Stadion. Trainer Ernest Faber past zijn basis-elf op twee plekken aan. De plaats van Hans Hateboer wordt ingenomen door Desevio Payne. Juninho Bacuna wordt voor de zekerheid aan de kant gehouden en vervangen door Samir Memisevic. De aftrap is zaterdagavond om 20.45 uur.

In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Excelsior kan trainer Ernest Faber geen beroep doen op Tom van Weert (enkel) en Tom Hiariej (ziek). “Verder zijn Jesper Drost en Juninho Bacuna afgelopen week ziek geweest. Zij zijn er zaterdag wel weer gewoon bij.” Bacuna zal evenwel niet aan de aftrap staan. “We zijn op dit moment even wat voorzichtiger met Juninho,” licht de FC-trainer toe. “Soms moet je de wat jongere spelers even in bescherming nemen. Hij had wat lichte klachten afgelopen week en is ook ziek geweest. We nemen daarom met hem geen risico en nemen de tijd totdat hij weer helemaal ‘top’ is hersteld, al is hij tegen Excelsior eventueel wel beschikbaar voor een invalbeurt.”

Tegenstander
Van tegenstander Excelsior is bekend dat de ploeg compact speelt en veel snelheid voorin heeft. “Wij houden zelf de ruimtes klein en zijn een ploeg waartegen het moeilijk is om te spelen,” aldus Faber. “We zullen in balbezit scherpte moeten tonen in de passes en veel de zijkanten moeten benutten. We gaan absoluut weer kansen krijgen. Het is een zaak om goed te starten en het heft in handen te nemen. We zullen doortastend moeten zijn.”

Na het vertrek van Albert Rusnak, Danny Hoesen en Hans Hateboer is de samenstelling van de selectie voor de rest van dit seizoen duidelijk. “We hebben de boel grotendeels bij elkaar weten te houden en kunnen het vertrek van Hans Hateboer intern oplossen. Verder ben ik blij dat Mimoun Mahi bij ons is gebleven. Hij is goed bezig, fit en zit in een mooi ritme. Hij zal nu in ieder geval het seizoen bij ons kunnen afmaken.”

Op de bank
Zaterdagavond zitten Glenn Bijl en Ajdin Hrustic van FC Groningen onder-23 bij het eerste elftal op de bank. “Deze twee jongens gaan voorlopig zoveel mogelijk het programma van de eerste selectie volgen. Ik werk zelf graag met jongens uit de eigen jeugd en ze kunnen zich op deze manier weer verder ontplooien. Ze kloppen nadrukkelijk op de deur en we zullen ook zeker niet schromen om ze in te zetten en te toetsen.”

4 februari 2017

FC Groningen heeft zaterdagavond in het eigen Noordlease Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen Excelsior. Dit na een 0-0 ruststand. Mimoun Mahi opende de score vanaf de strafschopstip. Invaller Anouar Hadouir maakte in de slotfase gelijk. FC Groningen blijft negende op de ranglijst van de Eredivisie.

In de 21ste speelronde van de Eredivisie was Excelsior de tegenstander in het Noordlease Stadion, de nummer 14 van de competitie. Bij de thuisclub was Hans Hateboer verdwenen uit de startopstelling. De vaste rechtsback van de afgelopen drie jaren vertrok naar Italië en zijn plek in de basiself werd ingevuld door Desevio Payne. Juninho Bacuna ontbrak op het middenveld en daardoor maakte Samir Memisevic voor het eerst zijn opwachting in de basis in het jaar 2017.

De wedstrijd verliep voor FC Groningen verre van volgens plan. In de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Ernest Faber maar moeizaam vat op de Rotterdammers en pas in de slotfase van het eerste bedrijf loste Samir Memisevic het eerste schot op doel richting Excelsior-keeper Warner Hahn. Ander wapenfeit was een gele kaart voor Payne na een klein halfuur spelen.

In de tweede helft kwam de thuisploeg wat beter uit de startblokken. Etiënne Reijnen werd na enkele minuten door zijn tegenstander Milan Massop wat al te innig omarmd en ontnam de FC-verdediger een kopkans binnen de zestien meter. Scheidsrechter Edwin van de Graaf wees naar de strafschopstip en gaf Massop de gele kaart. De penalty werd door Mimoun Mahi benut en de 1-0 betekende zijn negende treffer van dit Eredivisieseizoen.

Na de 1-0 had FC Groningen een fase dat het voor veel gevaar zorgde, maar daarna kreeg Excelsior juist de betere kansen. Diverse afstandsschoten van Hicham Faik en een kopbal van Luigi Bruins gingen vooraf aan een schot van invaller Anouar Hadouir, in het verleden al negen keer trefzeker in een competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Via de binnenkant van de rechterpaal krulde de bal binnen in de 80ste minuut en de resterende reguliere tijd en drie minuten toegevoegde tijd bleken te kort om nog een treffer te produceren voor een van beide ploegen.

Met 26 punten uit 21 wedstrijden behoudt FC Groningen de negende plek op de ranglijst. Komende zaterdagavond, 11 februari, gaat de FC op bezoek bij Feyenoord in de Rotterdamse Kuip. Het duel met de koploper begint om 19.45 uur.

Gerelateerd nieuws