zo 29 januari 2017 12:30
Eredivisie
0
0
54
Simon Tibbling
70
Van Amersfoort voor Ødegaard
70
Jesper Drost voor Alexander Sørloth
73
Thorsby
74
Slagveer voor Zeneli
83
Bryan Linssen
0
45
90

SC Heerenveen - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
16 januari 2017

De verkoop van kaarten voor de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen van zondag 29 januari (12.30 uur, Abe Lenstra Stadion) is gestopt. Maandagochtend 16 januari werd de laatste van in totaal 1.200 beschikbare tickets verkocht.

In totaal waren er 1.000 tickets voor Eigen Vervoer (EV; verplicht met auto) naar het uitvak kosten €20. Omwisselen van 10.45 uur tot 12.15 uur op Parkeerplaats P8 te Heerenveen. De wedstrijd begint zondag 29 januari 2017 om 12.30 uur in het Abe Lenstra Stadion.

Instroom voor de 200 personen in de FanTour is zondag 29 januari om 10.00 uur bij Ingang 1 van het Noordlease Stadion.

27 januari 2017

FC Groningen speelt zondagmiddag om 12.30 uur de uitwedstrijd in Friesland tegen sc Heerenveen. Trainer Ernest Faber kan tijdens de Derby van het Noorden nog niet beschikken over de geblesseerde Tom van Weert. Faber is blij met de massale steun van FC-supporters die vanuit Groningen naar het Abe Lenstra Stadion afreizen.

De FC wordt in Friesland gesteund door een vol uitvak met 1.200 supporters. “Het is natuurlijk een mooie wedstrijd, de Derby van het Noorden. Dan is het super-prettig dat we worden gesteund door veel supporters,” zegt Faber. “De steun van een vol uitvak is een extra stimulans om voor een goed resultaat te gaan. We willen graag winnen om naar boven te kunnen blijven kijken.”
 
Van Weert
Tom van Weert is nog altijd geblesseerd aan zijn enkel en daardoor niet inzetbaar tegen sc Heerenveen. “Tom heeft een kneuzing in zijn enkel en dat valt wat tegen. Het is een moeilijke blessure, ik had hem al eerder terug verwacht, maar weet uit eigen ervaring dat het wel eens tegen kan vallen. We hopen hem er zo snel mogelijk weer bij te krijgen. Hij revalideert, dat gaat op en af, maar het komt zeker wel goed met die blessure.”
 
Scherpte
Faber gaf tijdens het wekelijkse perspraatje aan waarschijnlijk niet veel aan de opstelling te wijzigen. “We gaan voor de drie punten op de manier waarop we dat de laatste weken doen. Aan de bal zullen we wel meer moeten brengen dan tegen Vitesse. Je hebt scherpte nodig om de kansen die je krijgt, direct af te maken. Die effectiviteit hadden we tegen Heracles wel.”
 
FC Groningen treft zondag volgens de trainer een goed voetballende ploeg die graag wil aanvallen. “Vanuit onze speelwijze moeten we gebruik maken van hun zwakke kanten,” zegt Faber. “Het wordt een mooie uitdaging om daar voor de volle winst te gaan. Ze hebben veel beweging voorin, ze niet aan het voetballen komen en daarvoor moeten we de ruimtes klein houden.”
 
Weinig geheimen
“Clubs hebben tegenwoordig weinig geheimen voor elkaar. Dat is een voordeel van deze tijd,” vervolgt Faber. “Iedereen kan alles zien en analyseren dus is volgens mij de vorm van de dag het belangrijkst. Het gevoel aan de bal, het positie kiezen ten opzichte van de tegenstander en aanspeelbaar durven te zijn, zijn daarin heel belangrijk.” 

29 januari 2017

Zondagmiddag heeft FC Groningen in Heerenveen met 0-0 gelijkgespeeld tegen de plaatselijke sportclub. Daarmee is FC Groningen nu vijf duels op rij ongeslagen en staat het nog altijd tiende op de ranglijst van de Eredivisie.

De aanloop naar de noordelijke derby verliep voor de thuisclub niet geheel naar wens met nipte nederlagen tegen PSV en AZ. Voor FC Groningen was de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-1) van vorige een zware test na de uitzege bij Heracles Almelo. Aan de kant van FC Groningen was uitsluitend Tom van Weert niet van de partij, door een enkelblessure.

Trainer Ernest Faber stuurde dezelfde elf basisspelers in het veld als een week eerder in het Noordlease Stadion en de uitploeg begon furieus met een serie hoekschoppen tot gevolg. Helaas wist Groningen de Friezen op dit punt geen pijn te doen en in de loop van de eerste helft nam de thuisploeg het initiatief over. De kansen voor Arber Zeneli en Reza Ghoochannejhad waren groter dan de mogelijkheden voor het spitsenduo Mimoun Mahi en Alexander Sørloth.

In de tweede helft lag de amusementswaarde nog een stukje lager omdat het ontzag voor de beide tegenstanders blijkbaar groter was dan het vermogen om een doelpunt te scoren. Heerenveen bleef nog wel het meest dreigend en in de slotfase gaf FC Groningen nog enkele plaagstootjes, maar ook met een handvol verse krachten in het veld, werd de wedstrijd nooit echt een ‘derby’. Daarvoor ontbraken elementen als onaardigheden en foutieve (arbitrale) beslissingen.

Na negentig minuten en twee minuten extra tijd stonden beide ploegen met één wedstrijdpunt in handen. Komende zaterdag aan FC Groningen de taak de ongeslagen reeks thuis tegen Excelsior uit te bouwen naar zes en opnieuw een aanval te doen op het linkerrijtje van de ranglijst. 

Gerelateerd nieuws