za 21 januari 2017 20:45
Eredivisie
0
45
90

FC Groningen - Vitesse

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
19 januari 2017 / vandaag

Voor de wedstrijd FC Groningen – Vitesse is er vrije verkoop via de reguliere verkoopkanalen: deze website, de FanCorner bij het Noordlease Stadion en 32 FC Primera's.

KOOP KAARTEN

Volwassenen betalen 21 euro per ticket voor deze wedstrijd en jeugd betaalt online en in de FanCorner 16 euro. Op de wedstrijddag, zaterdag 21 januari 2017, openen het stadion en de kassa’s om 19.15 uur. De wedstrijd vangt aan om 20.45 uur in het Noordlease Stadion.

Horeca
Bij diverse units (2, 3, 6 en 9) op de drie publiekstribunes is voor deze wedstrijd het assortiment uitgebreid. Zo zijn er zaterdagavond snert, een halve rookworst en kwast verkrijgbaar voor één consumptiemunt per stuk.

Gasterra

Praat mee

20 januari 2017 / vandaag

FC Groningen speelt zaterdagavond in het Noordlease Stadion de thuiswedstrijd tegen Vitesse, de huidige nummer 7 van de ranglijst. Beide ploegen wonnen vorige week hun eerste competitieduel van het jaar 2017. Trainer Ernest Faber past zijn basisformatie op één plek aan.

In de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo won Groningen afgelopen zaterdag met 4-1. Rechtsback Hans Hateboer was die wedstrijd afwezig door een schorsing, maar zal zaterdagavond voor eigen publiek terugkeren in de basiself. Zijn stand-in Desevio Payne begint op de bank. “Desevio heeft een goede wedstrijd gespeeld en nog gescoord ook,” aldus Faber. “Het komende halfjaar is er een mooie taak voor beiden weggelegd om te zorgen dat Payne helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen, want we weten dat Hans Hateboer dan niet meer bij FC Groningen speelt.”

Niet inzetbaar
Bij Vitesse ontbreken de middenvelders Marvelous Nakamba (Africa Cup) en Lewis Baker (geschorst). Aan de kant van FC Groningen worden Hedwiges Maduro, Martijn van der Laan en Danny Hoesen buiten de selectie gelaten. “Verder is de inzetbaarheid van Jason Davidson nog een vraagteken omdat hij afgelopen week ziek is geweest,” vertelt Faber. “En daarnaast is Tom van Weert nog niet inzetbaar door zijn enkelblessure. Ik verwacht wel dat hij komende week weer aansluit op de training.”

Onder-23
Tom Hiariej, Oussama Idrissi, Samir Memisevic en Jesper Drost maakten afgelopen dinsdag speelminuten in FC Groningen onder-23. “Morgen (zaterdag – red.) zullen er geen spelers van de eerste selectie bij de Beloften zitten. Ook sluiten er geen spelers van onder-23 aan bij het eerste. Zij spelen een uitwedstrijd tegen ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht.”

Positief gevoel
Tegenstander Vitesse heeft momenteel drie punten meer dan Groningen. “Het is een ploeg met veel individuele klasse, die van aanvallen houdt. Vitesse heeft uitgesproken graag de nummer 5 te willen worden en staat momenteel dus iets te laag. Des te groter is voor ons de uitdaging om een goed resultaat te halen,” stelt Faber.

Zelfvertrouwen
Het zelfvertrouwen is bij FC Groningen afgelopen weekend gegroeid na de ruime overwinning op Heracles. “We hebben een compacte speelwijze en na positieve resultaten zul je zien dat we als ploeg automatisch meer naar voren spelen. Winst geeft een goed gevoel. Iedereen wordt wat opener, positiever en kritischer naar elkaar. Op dit moment kijken we nog niet te veel naar de ranglijst. Dat wordt pas in de eindfase van het seizoen belangrijk. We zoeken in alles naar perfectie en dat zal resultaat gaan opleveren.”

Gasterra

Praat mee

Gerelateerd nieuws