za 21 januari 2017 20:45
Eredivisie
1
1
Leerdam (e.d. 6)
Foor (49)
6
Leerdam
46
Miazga voor Kashia
49
Foor
77
Oussama Idrissi voor Bryan Linssen
77
Osman voor Calor
84
Jesper Drost voor Mimoun Mahi
84
Zhang voor Van Wolfswinkel
86
Foor
90
Hans Hateboer
0
45
90

FC Groningen - Vitesse

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
21 januari 2017

Voor de wedstrijd FC Groningen – Vitesse van vanavond, zaterdag 21 januari, is er vrije verkoop via de reguliere verkoopkanalen: deze website, de FanCorner bij het Noordlease Stadion en 32 FC Primera's. De wedstrijd begint vanavond om 20.45 uur. Het stadion en de kassa's openen om 19.15 uur.

KOOP KAARTEN
Volwassenen betalen 21 euro per ticket voor deze wedstrijd en jeugd betaalt online en in de FanCorner 16 euro. Op de wedstrijddag, zaterdag 21 januari 2017, openen het stadion en de kassa’s om 19.15 uur. De wedstrijd vangt aan om 20.45 uur in het Noordlease Stadion.

KOOP TICKETS Horeca
Bij diverse units (2, 3, 6 en 9) op de drie publiekstribunes is voor deze wedstrijd het assortiment uitgebreid. Zo zijn er zaterdagavond snert, een halve rookworst en kwast verkrijgbaar voor één consumptiemunt per stuk.

20 januari 2017

FC Groningen speelt zaterdagavond in het Noordlease Stadion de thuiswedstrijd tegen Vitesse, de huidige nummer 7 van de ranglijst. Beide ploegen wonnen vorige week hun eerste competitieduel van het jaar 2017. Trainer Ernest Faber past zijn basisformatie op één plek aan.

In de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo won Groningen afgelopen zaterdag met 4-1. Rechtsback Hans Hateboer was die wedstrijd afwezig door een schorsing, maar zal zaterdagavond voor eigen publiek terugkeren in de basiself. Zijn stand-in Desevio Payne begint op de bank. “Desevio heeft een goede wedstrijd gespeeld en nog gescoord ook,” aldus Faber. “Het komende halfjaar is er een mooie taak voor beiden weggelegd om te zorgen dat Payne helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen, want we weten dat Hans Hateboer dan niet meer bij FC Groningen speelt.”

Niet inzetbaar
Bij Vitesse ontbreken de middenvelders Marvelous Nakamba (Africa Cup) en Lewis Baker (geschorst). Aan de kant van FC Groningen worden Hedwiges Maduro, Martijn van der Laan en Danny Hoesen buiten de selectie gelaten. “Verder is de inzetbaarheid van Jason Davidson nog een vraagteken omdat hij afgelopen week ziek is geweest,” vertelt Faber. “En daarnaast is Tom van Weert nog niet inzetbaar door zijn enkelblessure. Ik verwacht wel dat hij komende week weer aansluit op de training.”

KOOP TICKETS Onder-23
Tom Hiariej, Oussama Idrissi, Samir Memisevic en Jesper Drost maakten afgelopen dinsdag speelminuten in FC Groningen onder-23. “Morgen (zaterdag – red.) zullen er geen spelers van de eerste selectie bij de Beloften zitten. Ook sluiten er geen spelers van onder-23 aan bij het eerste. Zij spelen een uitwedstrijd tegen ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht.”

Positief gevoel
Tegenstander Vitesse heeft momenteel drie punten meer dan Groningen. “Het is een ploeg met veel individuele klasse, die van aanvallen houdt. Vitesse heeft uitgesproken graag de nummer 5 te willen worden en staat momenteel dus iets te laag. Des te groter is voor ons de uitdaging om een goed resultaat te halen,” stelt Faber.

Zelfvertrouwen
Het zelfvertrouwen is bij FC Groningen afgelopen weekend gegroeid na de ruime overwinning op Heracles. “We hebben een compacte speelwijze en na positieve resultaten zul je zien dat we als ploeg automatisch meer naar voren spelen. Winst geeft een goed gevoel. Iedereen wordt wat opener, positiever en kritischer naar elkaar. Op dit moment kijken we nog niet te veel naar de ranglijst. Dat wordt pas in de eindfase van het seizoen belangrijk. We zoeken in alles naar perfectie en dat zal resultaat gaan opleveren.”

21 januari 2017

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Noordlease Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse. Kelvin Leerdam zette FC Groningen met een eigen doelpunt op voorsprong. Navarone Foor scoorde vlak na de pauze 1-1 en kreeg in de slotfase de rode kaart. FC Groningen pakte het 24ste wedstrijdpunt in negentien duels en blijft negende op de ranglijst in de Eredivisie.
 

FC Groningen begon aan het duel in de negentiende speelronden met Hans Hateboer aan de aftrap. Hij keerde terug van een schorsing en Desevio Payne begon op die manier vanaf de bank. Bij Vitesse ontbrak middenvelder Lewis Baker door een schorsing en maakte Julian Calor van Jong Vitesse zijn debuut in de hoofdmacht. Eerder dit seizoen won Vitesse de thuiswedstrijd tegen Groningen nog met 2-1.

In de eerste fase van de wedstrijd kwam de thuisclub prima voor de dag en kwam tegenstander Vitesse aanvankelijk niet in het verhaal voor. In de zesde minuut was het een inzet van Ruben Jenssen die via het lichaam van Kelvin Leerdam in het doel van Vitesse-goalie Eloy Room verdween. FC Groningen kreeg in de loop van de eerste helft nog een aardige kopkans, maar Hans Hateboer wist de bal niet in het doel te werken.

Na een opmerkelijke ‘time-out’ van trainer Henk Fraser van de Arnhemmers rondom een lichte blessure van Room kantelde de wedstrijd. De Vitessenaren raakten de paal met een schot van Adnane Tighadouini na ruim een halfuur spelen en daarna leken de gasten het initiatief wat over te nemen. De rust werd evenwel nog bereikt met een 1-0 tussenstand.

Vier minuten na de pauze was het Navarone Foor die namens de geel-zwarten de gelijkmaker liet aantekenen, maar daarna kreeg Vitesse weinig grote kansen meer. Groningen bleef dreigender, onder meer uit de omschakeling en was wat ongelukkig in de schotkeuze. Juninho Bacuna, Bryan Linssen en Mimoun Mahi schoten van afstand hoog over.

In de slotfase kwam Vitesse net als afgelopen week met een man minder te staan. Een onbesuisde actie van doelpuntmaker Foor op Juninho Bacuna leverde de Vitesse-speler een rode kaart op. In de slotfase ging de FC met verse krachten Oussama Idrissi en Jesper Drost nog op jacht naar de winnende, maar in de 1-1 stand kwam geen verandering meer. Met het behaalde punt blijft FC Groningen negende op de ranglijst, op drie punten achter Vitesse.

20170121EOA3033

Gerelateerd nieuws