za 14 januari 2017 19:45
Eredivisie
Van Mieghem (90)
1
4
Mimoun Mahi (30)
Desevio Payne (34)
Alexander Sørloth (39)
Mimoun Mahi (87)
19
Simon Tibbling
30
Mimoun Mahi
34
Desevio Payne
39
Alexander Sørloth
43
Alexander Sørloth
45
Hoogma
63
Oussama Idrissi voor Simon Tibbling
64
Navratil voor Kuwas
72
Van Ooijen voor Pelupessy
74
Jesper Drost voor Bryan Linssen
78
Samir Memisevic voor Ruben Jenssen
82
Vermeij voor Duarte
87
Mimoun Mahi
90
Van Mieghem
0
45
90

Heracles Almelo - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
23 december 2016

De verkoop van kaarten voor de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo van zaterdag 14 januari (19.45 uur, Polman Stadion) loopt van vrijdag 30 december om 9.00 uur tot en met donderdag 12 januari om 23.59 via deze website en de FanCorner (17.30 uur) bij het Noordlease Stadion.

Tickets voor eigen vervoer (EV; maximaal 270; verplicht met auto) naar het uitvak kosten €10. Omwisselen van 18.45 uur tot 19.30 uur bij het gastenvak te Almelo. De wedstrijd begint zaterdag 14 januari 2017 om 19.45 uur in het Polman Stadion.

Kaarten voor de FanTour (BUS; maximaal 230; inclusief busvervoer en toegangskaart) kosten 34 euro. Instroom voor de FanTour is zaterdag 14 januari om 16.00 uur bij Ingang 1 van het Noordlease Stadion.

De verkoop loopt uiterlijk tot en met dinsdag 12 januari 2017 om 23.59 uur. LET OP: Er zijn maximaal 270 kaarten voor eigen vervoer.

13 januari 2017

FC Groningen speelt zaterdagavond bij de hervatting van de competitie de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Een wedstrijd met als directe inzet een plek in het linkerrijtje van de Eredivisie. De ploeg van trainer Ernest Faber wordt noodgedwongen op diverse plekken gewijzigd.
 

Sinds dinsdag 3 januari is FC Groningen in voorbereiding op de herstart van de competitie. De ploeg van trainer Faber speelde onder meer twee oefenwedstrijden, tegen Almere City en het Duitse Hoffenheim. “Het waren goede wedstrijden voor ons,” aldus de hoofdtrainer.
 
Testcase
“Vooral de ontmoeting tegen Hoffenheim was een goede testcase. We hebben kunnen kennismaken met het niveau van de Bundesliga. In de eerste helft hadden we het daar moeilijk en in de tweede helft herstelden we ons. We nemen de ervaring mee naar de herstart van de competitie.”

Vervangers
In de personele bezetting voor zaterdagavond in Almelo – waar 360 FC-fans de ploeg zullen ondersteunen – ontbreken de vertrokken Albert Rusnák, de geschorste Hans Hateboer en de aan zijn enkel geblesseerde Tom van Weert. Hun beoogde vervangers zijn respectievelijk Bryan Linssen, Desevio Payne en Alexander Sørloth. Verdediger Kasper Larsen miste de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Go Ahead Eagles wegens ziekte en keert terug in de wedstrijdselectie. Martijn van der Laan en Hedwiges Maduro zijn niet in de selectie opgenomen. Zij trainen momenteel bij FC Groningen onder-23.

Toekomst
Faber licht de keuzes voor de noodgedwongen wijzigingen als volgt toe: “Bryan Linssen krijgt momenteel de voorkeur boven bijvoorbeeld Oussama Idrissi vanwege de balans in het elftal en omdat Linssen meer natuurlijk kan wisselen tussen de diverse aanvallende posities. Desevio Payne is meer dan Samir Memisevic een echte back. En voor Alexander Sørloth is er meer toekomst bij de club dan voor Danny Hoesen.”

“Overigens geldt voor iedere speler dat hij het ook in de wedstrijd wel moet laten zien. Er moet gepresteerd worden en kwaliteit worden geleverd. De spelers die momenteel reserve zijn, krijgen ook nog hun kansen in de loop van de tweede competitiehelft. Voordeel voor ons is dat wij beter dan aan het begin van het seizoen duidelijk hebben wat onze manier van spelen is. En daarvan moeten we nu gaan profiteren. Te beginnen morgenavond tegen Heracles Almelo.”

Voorbeschouwing FC Groningen TV
In aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles Almelo sprak FC Groningen TV met Ruben Jenssen en Desevio Payne. Bekijk hier de voorbeschouwing:

14 januari 2017

FC Groningen is het kalenderjaar 2017 uitstekend gestart met een klinkende 4-1 uitzege op Heracles Almelo. De ruststand was 0-3. De Trots van het Noorden is hierdoor terug in het linkerrijtje en heeft een positief doelsaldo. Mimoun Mahi (2x), Desevio Payne en Alexander Sørloth scoorden de FC-treffers.

FC Groningen heeft zichzelf een hele goede dienst bewezen. Met een team dat op vier van de elf plekken verschilde met de laatste startopstelling in 2016, was alleen het begin van de wedstrijd nog wat moeizaam. Heracles Almelo kreeg met Samuel Armenteros en Darryl van Mieghem in de beginfase twee aardig kansen, maar Groningen kwam het eerste kwartier schadevrij door.

Alexander Sorloth zorgde voor het eerste Groningse doelgevaar, halverwege de eerste helft. In het derde kwartier sloeg Groningen genadeloos toe. Na een halfuur opende Mimoun Mahi de score nadat hij op het randje van buitenspel was weggestuurd door Sorloth. Even later was het Desevio Payne die op aangeven van Juninho Bacuna van buiten de zestien de 0-2 binnen schoof. Alexander Sorloth maakte zelf de 0-3, waarmee de gasten nog voor de pauze in een zetel zaten.

In de tweede helft werd tweede treffer van Mimoun Mahi wegens vermeend buitenspel nog afgekeurd, maar was Mahi vervolgens wel de maker van de 0-4, nu na voorbereidend werk van Bacuna. In de laatste seconden van het duel maakte Van Mieghem de eretreffer voor Heracles. Even later blies arbiter Pol van Boekel voor het einde. Oussama Idrissi, Jesper Drost en Samir Memisevic mochten als invallers nog hun opwachting maken bij de FC.

Komende week keert Hans Hateboer terug van een schorsing als FC Groningen in een direct duel om de achtste plaats Vitesse treft. Aanvang op zaterdag 21 januari in het Noordlease Stadion is 20.45 uur. Tickets zijn te koop via de reguliere verkoopkanalen en zaterdag vanaf 19.15 uur bij de kassa's.

20170114JV5253

Gerelateerd nieuws