zo 18 december 2016 14:30
Eredivisie
Mimoun Mahi (20)
1
1
Antonia (31)
20
Mimoun Mahi
31
Antonia
46
Hendriks voor Wolters
58
Alexander Sørloth voor Tom van Weert
59
Hans Hateboer
60
Hans Hateboer
66
Juninho Bacuna
67
Locigno voor De Kogel
70
Tom Hiariej voor Juninho Bacuna
76
Schenk
81
Brands voor Antonia
84
Oussama Idrissi voor Albert Rusnak
90
Maatsen
0
45
90

FC Groningen - Go Ahead Eagles

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
18 december 2016

Voor de wedstrijd FC Groningen – Go Ahead Eagles is er vrije verkoop! Dit kan zaterdagavond en zondag nog via deze website en zondag vanaf 13.00 uur bij de kassa's van het Noordlease Stadion.

Op vrijdag 2 december om 9.00 uur is de vrije verkoop voor deze wedstrijd gestart. Volwassenen betalen 21 euro per ticket voor deze wedstrijd en jeugd betaalt online 16 euro.

KOOP KAARTEN

Op de wedstrijddag, zondag 18 december, openen het stadion en de kassa’s om 13.00 uur. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur in het Noordlease Stadion.

Randprogramma
Voor de wedstrijd zijn vanaf 13.00 uur op het horecaplein de Junior Club van FC Groningen en de FanCorner aanwezig. Verder is er glühwein te koop voor de overdekte ingang van het stadion. Na afloop van de warming-up zal Danny Buijs op het veld worden geïnterviewd. De oud-speler van de FC is tegenwoordig trainer van Kozakken Boys.

Scheidsrechter
Bas Nijhuis is zondagmiddag scheidsrechter in het Noordlease Stadion. Hij zal worden geassisteerd door de heren Van de Ven, Schaap en Oostrom. Aanvang is 14.30 uur op zondagmiddag 14.30 uur. Bryan Linssen (FC Groningen) en Sander Duits (GA Eagles) zijn door schorsingen niet van de partij.

buijs-nevl-blijdschap2
16 december 2016

Komende zondagmiddag sluit FC Groningen de eerste seizoenshelft af in het Noordlease Stadion. De nummer 9 van de ranglijst ontvangt hekkensluiter Go Ahead Eagles. “Na een moeizame competitiestart, zijn we de laatste periode goed op weg,” aldus FC-trainer Ernest Faber.

“Het is een belangrijke wedstrijd om de lijn vast te houden, die we de laatste weken hebben ingezet. Verdedigend staat het bij ons al wat langer goed. Aan de bal moeten we weer dezelfde dingen doen als in de vorige wedstrijden. Scherpte in de passing en het positie kiezen. Beweging op verschillende posities en scherp zijn in de omschakeling. Daar zit de oplossing om ook deze wedstrijd te kunnen winnen.”

Bijna fit
Ernest Faber heeft de beschikking over een nagenoeg fitte eerste selectie. Bryan Linssen is niet van de partij door een schorsing. “Verder is Martijn van der Laan niet inzetbaar door een blessure en gaan we zaterdag bekijken of Kasper Larsen bij de selectie zit. Hij was de laatste dagen ziek. Stefan van der Lei gaat zaterdagmiddag bij FC Groningen onder-23 keepen.”

Na een blok van acht wedstijden met zes punten behaalde FC Groningen dertien punten uit de afgelopen acht wedstrijden. “Het is een compliment aan iedereen die erbij betrokken is, dat we nu staan waar we staan. Na een moeizame competitiestart zijn we op weg om goed te eindigen. Het is nu wel belangrijk om goed af te sluiten. Met een overwinning op Go Ahead kunnen we het jaar goed afsluiten. Een belangrijk potje, dus!”

Geduld
Tegen Roda JC werd een ploeg verslagen, die vrij behoudend speelt. Faber voorziet voor zondag eenzelfde soort wedstrijd. “Ook tegen Go Ahead Eagles zullen we weer scherp en geduldig moeten spelen, geconcentreerd blijven. We moeten steeds onthouden welke stappen we hebben genomen om resultaat te bereiken. We moeten weer kwaliteit leveren en niet te gehaast spelen. We hebben rust in het verdedigen en daardoor komt het elftal steeds verder naar voren te spelen.”

18 december 2016

Zondagmiddag heeft FC Groningen in het eigen Noordlease Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles. De einstand was bij rust al bereikt. Mimoun Mahi opende de score en oud-Groninger Jarchinio Antonia tekende voor de gelijkmaker. Met 20 punten uit zeventien duels staat de FC nu tiende op de ranglijst van de Eredivisie.

In het Noordlease Stadion trad FC Groningen aan met een basisopstelling die op één plek afweek van de inmiddels vertrouwde line-up van de afgelopen weken. Kasper Larsen was de afgelopen dagen ziek en zijn plek in de opstelling werd overgenomen door Samir Memisevic. Bryan Linssen ontbrak op de bank wegens een schorsing. Martijn van de Laan kampte met een blessure, terwijl Desevio Payne juist terugkeerde van een langdurige afwezigheid.

Aan de kant van Go Ahead Eagles was enige onduidelijkheid geweest over het meespelen van oud-FC’er Jarchinio Antonia. De rechtsbuiten bleek echter fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen en zou bovendien ook nog een hoofdrol voor zichzelf opeisen bij zijn terugkeer in het Noordlease Stadion. In de openingsfase van de wedstrijd had Groningen het betere van het spel, zonder direct grote kansen te creëren.

Na twintig minuten was het de Simon Tibbling die een assist liet noteren, maar de het openingsdoelpunt was door de afronding toch vooral toe te schrijven aan de klasse van Mimoun Mahi, die vanaf rechts de bal keihard in het dak van het doel van Theo Zwarthoed poeierde: 1-0. Invaller stadionspeaker Koen Janssen kondigde de treffer af met ‘groen-witte magie’ en het doelpunt was ook van grote schoonheid.

Goed voor drie punten zou de goal echter niet blijken te zijn. Want elf minuten later werd Antonia door zijn medespeler Leon de Kogel de diepte in gestuurd. Antonia moest nog het halve veld afleggen en werd onderweg nog op de huid gezeten door Juninho Bacuna, maar rondde enkele seconden later toch feilloos af door de bal langs doelman Sergio Padt te vuren: 1-1.

Voor het eerst in één maand spelen kreeg Groningen een treffer te incasseren in het Noordlease Stadion en de ploeg was er schijnbaar even door van slag. De fase tot de rust en ook de eerste fase na rust oogde de thuisploeg wat onzeker, maar mede geholpen door een drietal wissels en enkele akkefietjes met de tegenstander kwam het vuur toch weer terug in de ploeg.

Met nog een halfuur op de klok kreeg de thuisploeg de grip terug, hoewel het moest blijven oppassen voor gevaarlijke uitbraken zoals van Antonia en in de rebound Marcel Ritzmaier. Sergio Padt en nota bene Hans Hateboer op de doellijn voorkwamen erger. Met nog tien minuten op de klok maakte het slotoffensief plaats voor een ware belegering en kwamen de Deventenaren er niet meer uit.

Invaller Alexander Sørloth kreeg nog een flinke mogelijkheid en nog eens een dot van een kans om de drie punten binnen te slepen, maar de hekkensluiter bleef op de been. Zo moest Groningen op de valreep van 2016 alsnog Heracles voorbij laten gaan op de ranglijst en begint de FC het jaar 2017 als nummer 10. De tegenstander direct na de winterstop is overigens ook direct te ploeg uit Almelo, dat één punt meer heeft en negende staat. Aftrap is 14 januari om 19.45 uur in het Polman Stadion.

JW2016121015324juich

Gerelateerd nieuws