zo 4 december 2016 16:45
Eredivisie
Sanchez (9)
Ziyech (72) (P)
2
0
9
Sanchez
30
Juninho Bacuna
46
Tom Hiariej voor Juninho Bacuna
51
Sinkgraven
60
El Ghazi voor Cerny
72
Albert Rusnak
72
Ziyech
73
Dijks voor Sinkgraven
80
Etiënne Reijnen
81
Danny Hoesen voor Albert Rusnak
82
Hedwiges Maduro voor Ruben Jenssen
90
Nouri voor Younes
0
45
90

Ajax - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
10 november 2016

De verkoop van kaarten voor de uitwedstrijd tegen Ajax van zondag 4 december (16.45 uur, Amsterdam ArenA) loopt van vrijdag 18 november om 9.00 uur tot en met woensdag 30 november om 23.59 via deze website en de FanCorner (17.30 uur) bij het Noordlease Stadion.

Tickets voor de autocombi (CAR; maximaal 400; verplicht met auto) naar het uitvak kosten €25,00. Omwisselen van 15.15 uur tot 15.45 op Verzorgingsplaats Aalscholver aan de A6 (tussen Lelystad en Almere). De wedstrijd begint zondag 4 december om 16.45 uur.

Kaarten voor de FanTour (inclusief busvervoer en toegangskaart) kosten 34 euro. Instroom voor de FanTour is zondag 4 december om 12.45 uur bij Ingang 1 van het Noordlease Stadion.

De verkoop loopt uiterlijk tot en met woensdag 30 november om 23.59 uur. LET OP: Er zijn maximaal 400 kaarten voor de autocombi!

MEER INFO EN BESTEL KAARTEN

2 december 2016

FC Groningen sluit de vijftiende speelronde van de Eredivisie zondagmiddag in de Amsterdam ArenA af tegen Ajax, aftrap 16.45 uur. Trainer Ernest Faber kan in de hoofdstad beschikken over een vrijwel geheel fitte selectie. “Ook in de ArenA moeten we durven voetballen,” aldus de FC-trainer. 

Faber kan tegen Ajax beschikken over bijna geheel fitte selectie. “Doelman Stefan van der Lei is na zijn knieblessure weer begonnen op het veld en zal snel aansluiten, voor de rest kan iedereen volle bak,” vertelt Faber. “Dat is een goed teken.”
 
Compliment
De ploeg van Faber pakte afgelopen weekend drie punten door met 4-0 te winnen op bezoek bij PEC Zwolle. “We hebben het daar goed gedaan in de omschakeling, al werden niet alle goals vanuit de omschakeling gemaakt. We wonnen ook vaak de tweede bal. Verdedigend stond het prima en de kansen werden goed afgemaakt. We waren daarin erg scherp, dat verdient een compliment.”
 
Hoewel Faber erg tevreden was met het resultaat, zag de oefenmeester ook vorige week verbeterpunten voor zijn ploeg. “Aan de bal is nog veel winst te boeken, we waren de bal af en toe te snel kwijt. Ook tegen Ajax zullen we ruimte krijgen en dus moeten we ook in de ArenA durven te voetballen.”
 
Gewenning
Faber verwacht zondag weinig aanpassingen te doen aan de manier van spelen. “We spelen een bepaald systeem en het is een gewenning geworden bij de spelers. Dat moeten we zo min mogelijk doorbreken. Je moet ook tegen topploegen aan het voetballen toekomen, anders wordt de druk te groot. Ajax is een kampioensploeg, met zoveel goede spelers. Ze hebben veel beweging en snelheid. We zullen ons vooral moeten richten op ons eigen spel en zorgen dat we de ruimtes klein houden.”
 
1993/1994
FC Groningen won nog nooit in de Amsterdam ArenA. De laatste keer dat de Trots van het Noorden in Amsterdam met de winst aan de haal ging, was in het seizoen 1993/1994 (0-2). Faber stond als huurling in de defensie van FC Groningen.
 
“We speelden tegen degradatie en hadden de week daarvoor met 3-0 van Sparta verloren,” herinnert de trainer zich. “Voor de wedstrijd tegen Ajax verbleven we een paar dagen in het Oranjehotel. Ajax was net kampioen geworden, was in de euforie en daarvan hebben we geprofiteerd. We scoorden twee maal vanuit de omschakeling en misten volgens mij ook nog een strafschop. Gemakkelijk was het niet, maar we hebben toen voor een stunt gezorgd.”
 

faber zwolle
4 december 2016

FC Groningen heeft de reeks van drie ongeslagen wedstrijden geen vervolg kunnen geven in Amsterdam. Ajax was met 2-0 te sterk voor de Trots van het Noorden. De FC staat na vijftien speelronden op een elfde plaats in de Eredivisie. 

FC Groningen speelde met dezelfde basisopstelling als de laatste weken. Het treffen in de ArenA begon –net als alle andere Eredivisiewedstrijden – met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vliegramp in Colombia waarbij de selectie van het Braziliaanse Chapecoense betrokken was.
 
Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van Groningse kant. Ruben Jenssen loste een venijnig schot dat door keeper Onana tot hoekschop werd getikt. Even later kwam een hoge voorzet van Simon Tibbling bij de tweede paal uit bij Albert Rusnak, zijn teruggelegde bal vond geen ploeggenoot.
 
Middenvelder Schøne schoot na negen minuten namens de thuisploeg voor het eerst op het doel, maar zijn strakke volley werd door Sergio Padt stijlvol over de lat getikt. Uit de navolgende hoekschop kon Davidson Sanchez binnen de vijfmeter tegendraads de 1-0 inkoppen. Ajax vuurde halverwege de eerste helft enkele schoten op het doel van Padt en zag telkens dat de keeper reddend optrad. De FC probeerde er waar mogelijk snel uit te komen, maar zonder echte kansen te creëren. De ruststand in de hoofdstad was 1-0.  
 
Na rust kwam Tom Hiariej in het veld voor Juninho Bacuna. Wederom kwam het eerste gevaar van de kant van FC Groningen. Yoëll van Nieff mocht na 52 minuten spelen -iets aan de rechterkant van het veld- een vrije trap nemen. Hoewel de afstand aanzienlijk was, probeerde de back het, tot verrassing van de Amsterdamse doelman, ineens. De bal kon nog net door de keeper worden gekeerd en stuiterde tegen de rechter doelpaal. Een paar minuten later was het linkerspits Younes die voor Ajax de lat raakte boven doelman Padt.
 
Ajax verdubbelde in de 72e minuut de voorsprong. Invaller El Ghazi ging onderuit in het strafschopgebied na een duel met Rusnak en werd door scheidsrechter Gözübüyük beloond met een strafschop. Ziyech ging achter de bal staan en schoot via de handen van Padt de 2-0 binnen. Tien minuten voor tijd stonden de twee weer tegenover elkaar nadat Etiënne Reijnen werd bestraft voor vasthouden. Ditmaal koos Padt ervoor te blijven staan en kon hij de rechtdoor geschoten penalty stoppen.
 
De doelman was in de slotfase nog een paar keer een sta in de weg. De FC kreeg nog mogelijkheden via Rusnak en Van Weert, maar de aansluitingstreffer kwam er niet. Daardoor verloor FC Groningen met 2-0 in Amsterdam. De Trots van het Noorden opent volgende week speelronde 16 in de Eredivisie wanneer het Roda JC Kerkrade op vrijdagavond 9 december om 20.00 in het Noordlease Stadion ontvangt. 

Gerelateerd nieuws