za 26 november 2016 19:45
Eredivisie
0
4
Simon Tibbling (1)
Tom van Weert (39)
Albert Rusnak (77)
Mimoun Mahi (86)
1
Simon Tibbling
15
Brock-Madsen
39
Tom van Weert
48
Holla
65
Achahbar voor Ehizibue
65
Warmerdam voor Verdonk
77
Albert Rusnak
78
Karagounis voor Menig
81
Samir Memisevic voor Kasper Larsen
86
Mimoun Mahi
90
Van Polen
0
45
90

PEC Zwolle - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
13 november 2016

De verkoop van kaarten voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle van zaterdag 26 november (19.45 uur, MAC3PARK) loopt tot en met uiterijk woensdag 23 november via deze website en de FanCorner bij het Noordlease Stadion. De 400 kaarten voor de autocombi (CAR) zijn inmiddels uitverkocht. Er zijn nog wel tickets voor de FanTour.

Tickets voor de autocombi (CAR; maximaal 400; verplicht met auto; UITVERKOCHT) naar het uitvak kosten €12,90. Omwisselen van 18.15 uur tot 18.45 op Parkeerplaats Panjerd aan de A28. De wedstrijd begint zaterdag 26 november om 19.45 uur.

KOOP KAARTEN (uitsluitend nog FanTour)

Kaarten voor de FanTour (inclusief busvervoer en toegangskaart) kosten 34 euro. Instroom voor de FanTour is zaterdag 26 november om 17.00 uur bij Ingang 1 van het Noordlease Stadion.

De verkoop loopt uiterlijk tot en met woensdag 23 november om 23.59 uur via deze website.

25 november 2016

Trainer Ernest Faber heeft de beschikking over een nagenoeg fitte spelersgroep in de aanloop naar PEC Zwolle – FC Groningen van zaterdagavond 26 november. Het duel in het MAC3PARK begint zaterdag om 19.45 uur. “Er zijn weinig redenen om de opstelling te wijzigen,” aldus de FC-trainer.

Vrijdagmiddag na afloop van de afsluitende training op Sportpark Corpus den Hoorn blikte Faber om te beginnen nog eens kort terug op de overwinning van afgelopen zaterdag. “We hebben tegen ADO Den Haag prima gespeeld. Het was met name in de eerste helft bij vlagen heel goed. In de tweede helft werd het slordiger aan de bal. Er zijn weinig redenen om de basisopstelling te wijzigen. Wat dat betreft zijn er ook weinig verrassingen te verwachten.”

Selectie
Vrijdagochtend leek het er nog op dat Faber een volledig fitte groep ter beschikking zou hebben. Jesper Drost keert na een periode van blessures terug bij de wedstrijdselectie. “Stefan van der Lei viel vanochtend op de training echter uit met een knieblessure en zal niet kunnen keepen. Hij zou eigenlijk bij de Beloften spelen, net als Desevio Payne en Martijn van de Laan dat doen. De rest van de groep is fit en beschikbaar. Samir Memisevic heeft overigens nog wel een kleine trainingsachterstand. We hebben nu keuze uit drie centrale verdedigers, die het goed doen.”

Zwolle
Tegenstander PEC Zwolle heeft na een periode van vijf competitiewedstrijden met elf wedstrijdpunten afgelopen weekend met 3-0 verloren bij Feyenoord en speelde daar in een aangepaste formatie. “Het is en blijft een goed voetballende ploeg,” aldus Faber. “Ze hebben het ook tegen Feyenoord goed gedaan, alleen niet heel veel kansen gecreëerd. Zwolle is een ploeg die graag aanvallend speelt, zeker voor eigen publiek.”

“Het gaat er zaterdagavond om dat we ook zelf durven voetballen. We moeten kansen blijven creëren om te scoren. En afgelopen wedstrijd hebben we dat gekoppeld aan een gunstig resultaat. We zullen in Zwolle ook ruimte krijgen en die zullen we moeten benutten om kansen te kunnen blijven creëren. Zwolle en Groningen zijn ploegen met soortgelijke intenties. Wat wij zelf doen, is daarbij het belangrijkste.”

26 november 2016

Zaterdagavond heeft FC Groningen in het MAC3PARK Stadion in Zwolle met 4-0 gewonnen van PEC. Bij rust was de stand 2-0 in het voordeel van de gasten. Door de vierde zege van het seizoen stijgt de FC naar de tiende plek op de ranglijst.

In de eerste helft kwam FC Groningen al na 42 seconden op voorsprong toen Ruben Jenssen zijn teamgenoot Simon Tibbling ‘wegstak’ en de Zweed koelbloedig binnen schoof: 0-1. In het verloop van de eerste helft had PEC Zwolle het betere van het spel en ook de beste kansen, maar stond Sergio Padt een aantal keren reddend in de weg en zochten andere Zwollenaren het doel wat te hoog.

Zes minuten voor de pauze kwam Groningen op een 2-0 voorsprong. Een prachtige aanval over de rechterkant werd afgerond door Tom van Weert. Dat de aanvaller daarbij overduidelijk in buitenspel positie stond, werd niet waargenomen en mocht de pret dan ook niet drukken. Met een 0-2 stand gingen de ploegen aan de thee. Van Weert had eerder nog eens de kruising geraakt, toen niet in off-side positie.

In de tweede helft kwam Groningen nog steeds niet heel veel in het verhaal voor, al wist Zwolle het vele balbezit ook niet om te zetten in kansen of doelpogingen. Bij het ingaan van het laatste kwartier was de uitploeg wel weer dodelijk effectief. Een prachtige pass van Mimoun Mahi werd op waarde geschat door Albert Rusnak, die zijn eerste van het seizoen kon binnen schieten: 0-3.

In de absolute slotfase speelde Zwolle met tien man door een blessure van Thanasis Karagounis, de derde invaller in de ploeg van trainer Ron Jans. Mimoun Mahi schoot vier minuten voor tijd, op aangeven van Hateboer, prachtig binnen: 0-3. In de extra tijd kreeg FC Groningen nog een strafschop, maar schoof Rusnak het buitenkansje links naar het doel van Mickey van der Hart.

Zo was de tweede uitzege van het seizoen een feit, maar werd geen historisch record gebroken van de ruimste uitzege in een Eredivisiewedstrijd door FC Groningen. Komend weekend is er een nieuwe uitbeurt voor de FC, dat op zondag 4 december om 16.45 uur aantreedt bij Ajax in de Amsterdam ArenA. Groningen staat na veertien duels voorlopig tiende op de ranglijst.

20161126EOB3637

Gerelateerd nieuws