za 19 november 2016 20:45
Eredivisie
Hans Hateboer (10)
Tom van Weert (54)
2
1
Duplan (42)
10
Hans Hateboer
27
Van der Heijden voor Havernaar
42
Duplan
54
Tom van Weert
68
Alexander Sørloth voor Albert Rusnak
71
Duplan
72
Becker voor Schaken
78
El Mahdioui voor Hevel
82
Bryan Linssen voor Mimoun Mahi
90
Samir Memisevic voor Tom van Weert
0
45
90

FC Groningen - ADO Den Haag

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
17 november 2016

Voor de wedstrijd FC Groningen – ADO Den Haag is de verkoop gestart voor (Seizoen)ClubCardhouders van FC Groningen. Dit via de reguliere verkoopkanalen: deze website, de FanCorner bij het Noordlease Stadion en de 32 FC Primera’s.

Op vrijdag 4 november is de vrije verkoop gestart voor FC Groningen - ADO Den Haag. Volwassenen betalen 21 euro per ticket voor deze wedstrijd en jeugd betaalt online en bij de FanCorner 16 euro.

KOOP KAARTEN

Op de wedstrijddag, zaterdag 19 november, openen het stadion en de kassa’s om 19.15 uur. De wedstrijd vangt aan om 20.45 uur in het Noordlease Stadion.

Collecte GF
Rondom de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zal Groningen Fanatics (GF) collecteren. Deze supportersgroepering is doorgaans initiatiefnemer en organisator van de prachtige sfeeracties, zoals wij die kennen bij thuiswedstrijden in het Noordlease Stadion. Een bijdrage aan de collecte van GF is dus een bijdrage aan mogelijke nieuwe sfeeracties in ons stadion.

18 november 2016

Morgenavond speelt FC Groningen in de dertiende speelronde van de Eredivisie tegen ADO Den Haag. Het is een duel tussen de huidige nummer 15 en 10 van de ranglijst. Voor de trainers Ernest Faber en Zeljko Petrovic is het een weerzien. Zij speelden in de jaren ’90 samen bij PSV.

In de aanloop naar het duel van zaterdagavond 19 november in het Noordlease Stadion kreeg Faber de internationals fit terug van diverse verplichtingen in het buitenland. Danny Hoesen (knie) en Martijn van der Laan (knie) zijn niet inzetbaar. Verder zullen Stefan van der Lei, Desevio Payne en Jesper Drost zaterdagmiddag meespelen bij FC Groningen onder-23 in Volendam. Samir Memisevic en Oussama Idrissi zitten wel bij de selectie, maar kampen beiden nog wel met fysieke klachten.

Ervaringen
Faber treft zaterdagavond een oud-teamgenoot aan de kant van ADO, trainer Zeljko Petrovic. “Dat is een mooi weerzien. Ik heb goede ervaringen met hem vanuit ons PSV-verleden. Dit seizoen speelt hij met ADO Den Haag zowel 4-4-2 als 4-3-3, maar met onze eigen speelwijze hebben we daar altijd een passend antwoord op. Het is een fysieke ploeg, die ook vaak de lange bal hanteert.”

Het voorbije weekend was competitieloos en dat gaf FC Groningen anderhalve week geleden de mogelijkheid te oefenen tegen Cambuur (2-2). “Het was een goede gelegenheid om diverse spelers weer speelminuten te geven”, vertelt Faber. “Afgelopen week was er de juiste energie op de training en de juiste scherpte, soms zelfs iets té. Maar die concurrentie op de trainingen hebben we juist nodig om elkaar naar grotere hoogte te stuwen. Die sfeer hebben we wel nodig richting zaterdagavond.”

Overtuiging
De manier van werken geeft Faber de overtuiging dat een stijgende lijn met overwinningen niet langer kan uitblijven. “Ons spel is naar behoren, maar we moeten nu ook de bijbehorende resultaten halen en een goede serie gaan neerzetten. De afgelopen wedstrijden creëren we voldoende mogelijkheden en het is nu zaak aanvallend en verdedigend nog meedogenlozer te worden.”

Er is (nog) geen wedstrijdverslag beschikbaar van deze wedstrijd

Gerelateerd nieuws