za 5 november 2016 19:45
Eredivisie
Kadioglu (83)
1
1
Tom van Weert (78)
46
Buwalda voor Fomitschow
46
Kadioglu voor Bikel
59
Awoniyi
71
Alexander Sørloth voor Albert Rusnak
78
Tom van Weert
81
Owuso-Abeyie voor Dyrestam
83
Kadioglu
88
Bryan Linssen voor Mimoun Mahi
0
45
90

NEC - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
1 november 2016

De verkoop van kaarten voor de uitwedstrijd tegen NEC op zaterdag 5 november loopt tot en met woensdag 2 november om 23.59 via deze website en de FanCorner (17.30 uur) bij het Noordlease Stadion.

Tickets voor Eigen Vervoer (maximaal 150; verplicht met auto) naar het uitvak kosten €11,70. Omwisselen vanaf 19.00 uur en de wedstrijd begint zaterdag 5 november om 19.45 uur.

Kaarten voor de FanTour (inclusief busvervoer en toegangskaart) zijn 34 euro. Instroom voor de FanTour is zaterdag 5 november om 16.00 uur bij Ingang 1 van het Noordlease Stadion.

Inmiddels zijn er 115 tickets verkocht voor deze wedstrijd. De verkoop loopt nog tot en met woensdag 2 november om 23.59 uur. LET OP: Er zijn maximaal 150 kaarten voor Eigen Vervoer!

4 november 2016

Trainer Ernest Faber moet het zaterdagavond in Nijmegen tegen zijn oude ploeg doen zonder de geblesseerde Samir Memisevic. De verdediger raakte in de beginfase van het uitduel met Willem II geblesseerd aan een scheenbeen. Daarnaast zal nog een aantal wijzigingen plaatsvinden in de basiself. “We willen het accent tegen NEC wat anders leggen,” aldus FC-trainer Faber.

Voor Faber is het een weerzien met zijn oude club, waarbij er overigens nog maar een handvol spelers van afgelopen seizoen over is. “Er zijn nog vier of vijf spelers over, maar met veel mensen binnen de club heb ik nog geregeld contact,” zegt Faber. “Ik heb er een mooie tijd gehad en denk nog steeds met warme gevoelens terug. Het is leuk om er morgen terug te zijn.”

Vechten
Zijn opvolger bij NEC -Peter Hyballa- is geen onbekende voor Faber. “In mijn tijd als jeugdtrainer bij PSV was hij jeugdcoach bij Borussia Dortmund. Het is een heel bevlogen en gepassioneerde trainer. Dat zie je ook terug in zijn ploeg. Ze hebben veel loopvermogen en agressie in het elftal. Daar zullen we minimaal hetzelfde tegenover moeten stellen. We zullen moeten vechten voor elke bal.”

Wijzigingen
Behalve Etiënne Reijnen, die de geblesseerde Memisevic vervangt, staat er nog een aantal wijzigingen in de beginopstelling aan te komen. “De verschillen binnen de selectie zijn momenteel nog steeds erg klein, waardoor we in elke wedstrijd wat andere accenten kunnen leggen. Als spelers niet starten, ligt dat niet aan de individuele prestaties van die spelers. Daarbij kijken we altijd naar het grote geheel en stellen de spelers op waarmee we denken de grootste kans te hebben om te winnen. Het is belangrijk de punten mee naar Groningen te nemen.”

Afwezigen
Samir Memisevic kreeg vorige week in de uitwedstrijd tegen Willem II een trap tegen de schenen van Darryl Lachman en is daarvan nog steeds niet hersteld. “Hij heeft een flinke kneuzing opgelopen en we gebruiken de komende twee weken rond de interlandperiode om hem verder op te trainen.”

Behalve Memisevic ontbreekt ook Oussama Idrissi bij de wedstrijdselectie. “Hij heeft een kneuzing op de voet en zal zaterdag een aangepaste training afwerken. Daarnaast zullen Jesper Drost en Desevio Payne gaan spelen bij FC Groningen onder-23.”

Er is (nog) geen wedstrijdverslag beschikbaar van deze wedstrijd

Gerelateerd nieuws