za 29 oktober 2016 18:30
Eredivisie
Haye (66)
Ogbeche (85)
2
1
Mimoun Mahi (75)
40
Simon Tibbling
46
Haye voor Falkenburg
53
Mimoun Mahi voor Simon Tibbling
62
Schuurman voor Abubakar
66
Haye
67
Etiënne Reijnen voor Tom Hiariej
71
Alexander Sørloth voor Bryan Linssen
75
Mimoun Mahi
83
Wuytens voor Croux
85
Ogbeche
90
Hans Hateboer
0
45
90

Willem II - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
28 oktober 2016

FC Groningen maakt zich drie dagen na de bekerwedstrijd in Utrecht alweer op voor een nieuwe uitwedstrijd. De ploeg van Ernest Faber neemt het zaterdagavond in Tilburg op tegen Willem II. De oefenmeester kan beschikken over een vrijwel fitte selectie en gaat in Brabant voor de tweede winst op rij in de Eredivisie.

Jason Davidson ontbrak in het bekerduel midweeks in Utrecht door een enkelblessure, maar is voldoende hersteld van de kwetsuur om zaterdagavond tot de wedstrijdselectie te behoren. Jesper Drost en Desevio Payne zijn ook hersteld van hun blessures en maken dit weekend speelminuten bij FC Groningen onder-23 thuis tegen FC Rijnvogels. Oussama Idrissi mist het treffen tegen Willem II vanwege een voetblessure.
 
Zuiniger
“Idrissi is donderdag geblesseerd geraakt tijdens de training en heeft een bloeduitstorting op zijn voet,” zegt Faber. “Voor de rest is iedereen fit. We zijn kort terug gekomen op de bekeruitschakeling. Die moesten we snel verwerken, genoeg herstellen en voorbereiden op de wedstrijd tegen Willem II. Verdedigend stond het in Utrecht prima, maar aan de bal is veel winst te boeken. We moeten zuiniger met balbezit omgaan, secuurder spelen, anders creëer je niet veel. En als je een kans krijgt, moet hij er in.”
 
Bekenden
Tegenstander Willem II staat dit seizoen onder leiding van voormalig FC-coach Erwin van de Looi. Hij zal veel bekenden tegenkomen bij FC Groningen. Ook Faber kent de nodige spelers van de tegenstander. “Ze hebben in de selectie een aantal spelers die in de jeugd hebben gezeten bij PSV,” aldus Faber. “Willem II heeft goede spelers en een goed team, maar hadden wat pech met de uitslagen. Tegen Sparta waren ze veel beter en hadden ze moeten winnen.”
 
Punten pakken
De doelstelling voor de wedstrijd in Brabant is voor Faber kraakhelder. “We spelen voor de winst, we moeten punten pakken om onderin weg te komen en als je de weg naar boven wil inslaan, moet je ook winnen. Ik vind dat je altijd moet spelen om de winst, het moet een gedachtegang zijn bij de spelers, dan heb je meer kans op een goed resultaat.” 

29 oktober 2016

FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Willem II met 2-1 verloren. Invaller Mimoun Mahi maakte een kwartier voor tijd de gelijkmakende Groningse treffer, maar de Groningers kregen tien minuten later de beslissende tegengoal te verwerken. Door het verlies staat de FC momenteel 14e in de Eredivisie.

Jason Davidson keerde in Tilburg terug in het basiselftal van trainer Ernest Faber nadat hij voldoende hersteld was van zijn enkelblessure. Aan de kant van Willem II zat voormalig FC-trainer Erwin van de Looi op de bank.

Eerste helft
De thuisploeg kende een goede start en Falkenburg kon al binnen één minuut een voorzet vanaf rechts van dichtbij in de handen van Sergio Padt koppen. Enkele minuten later claimde FC-verdediger Samir Memisevic een strafschop, nadat hij binnen het strafschopgebied werd aangetikt. Scheidsrechter Bas Nijhuis honoreerde de claim niet.

Dezelfde Memisevic was na een kwartier spelen het dichtst bij een Groningse treffer voor de rust. Simon Tibbling lepelde de bal vanaf rechts voorbij de tweede paal en de Bosniër stuurde deze acrobatisch met links op de lat. Een minuut later knalde Willem II-middenvelder Ojo van ver buiten de zestien op het doel en spatte het schot uiteen op de paal. Willem II kreeg daarna de betere kansen, maar beide ploegen gingen met een 0-0 tussenstand de rust in.

Invallers 
Na de pauze was Tibbling het eerst gevaarlijk voor de bezoekers nadat hij vanaf rechts binnendoor kwam en met links de korte hoek zocht. Zijn inzet was echter niet hard genoeg. Het was het laatste wapenfeit van de Zweed die na 53 minuten werd afgelost door Mimoun Mahi.

De FC kreeg halverwege de tweede helft een tik te verwerken toen invaller Haye ineens voor doelman Padt opdook. Padt redde in eerste instantie, maar uit de rebound kon Haye de 1-0 binnentikken. Direct na het doelpunt kwam Etiënne Reijnen in het veld voor Tom Hiariej en even later werd Bryan Linssen vervangen door Alexander Sørloth.

FC Groningen ging nadrukkelijker op zoek naar het doel van de tegenstander en kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Een voorzet van Ruben Jenssen werd goed doorgekopt door Tom van Weert waarna invaller Mahi de bal langs doelman Lamprou kon schuiven, 1-1.

Lege handen 
De goal leek de Groningers energie te geven, de druk op de tegenstander werd licht opgevoerd, maar vijf minuten voor tijd kwam toch de thuisclub op voorsprong. Padt tikte een hoge voorzet vanaf rechts tegen de lat in plaats van over het doel waarna Ogbeche de rebound kon inkoppen. Hoewel Groningen het in de slotfase wel probeerde, kwam het niet meer tot scoren en stond het na 93 minuten voetbal met lege handen in Tilburg.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma voor de mannen van trainer Faber. NEC is in Nijmegen op zaterdag 5 november om 19.45 uur de tegenstander. 

Weert Willem II

Gerelateerd nieuws