za 15 oktober 2016 20:45
Eredivisie
0
3
Zeneli (7)
Larsson (73)
Ghoochannejhad (82)
7
Zeneli
28
Bryan Linssen
32
Hans Hateboer
33
Oussama Idrissi
36
Jason Davidson
39
Yoell van Nieff voor Danny Hoesen
54
Samir Memisevic
57
Larsson
60
Alexander Sørloth voor Oussama Idrissi
67
Ruben Jenssen
72
Tom van Weert voor Kasper Larsen
73
Larsson
76
Samir Memisevic
76
Slagveer voor Zeneli
81
Veerman voor Larsson
82
Ghoochannejhad
85
Namli voor Ghoochannejhad
0
45
90

FC Groningen - SC Heerenveen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
26 september 2016

Op zaterdag 15 oktober wordt de Derby van het Noorden gespeeld. Om 20.45 uur zal er worden afgetrapt in het Noordlease Stadion. Mis deze wedstrijd niet en bestel snel uw kaarten via deze website, in de FanCorner of bij één van de 32 FC Primera's.

Koop nu kaarten

Speeldatum: za 15 oktober 2016 20:45 uur
Locatie: Noordlease Stadion
Competitie: Eredivisie
Vrije verkoop: JA

Aankooprechten
Voorverkoop 2 per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
FC Primera's & Internet 16-09-16, 09.00 uur t/m 29-09-16, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 16-09-16, 10.00 uur t/m 29-09-16, 17.30 uur Voorverkoop
FC Primera's & Internet 30-09-16, 09.00 uur t/m 15-10-16, 20.45 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 30-09-16, 10.00 uur t/m 15-10-16, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, EUR 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus Sportpark Kardinge: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, EUR 3.- per retour
Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, EUR 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, EUR 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-01-2001, deze korting is alleen online en in de FanCorner te verkrijgen.

Rookvrij
De tweede ring van de familietribune, de vakken RR t/m VV, zijn rookvrij.

Arrangementen
In de voorverkoop is de clubcard verplicht, in de vrije verkoop kunt u zonder clubcard bestellen.

Via deze webshop kunt u de volgende arrangementen bestellen:

- Ouder & kind combikaart; voor GWB & JC leden, alleen in de voorverkoop. De totaalprijs is € 35,- (€ 25.- voor de volwassene & € 10.- voor het kind). Deze combikaart is alleen beschikbaar op vak X(Z), en is alleen online te verkrijgen, via deze webshop. Kies bij VAK: Ouder+kind

- Eerste keer; voor het eerst met je ouder (of andere volwassene) naar een wedstrijd van FC Groningen. Eenmalig te gebruiken voor kinderen t/m 12 jaar. Kies bij VAK: Mijn Eerste keer

- FC Feestje; een verjaardagsfeestje voor kinderen t/m 12 jaar. Voor 6, 7 of 8 kinderen en 2 begeleiders. Kies bij VAK: Feestje

KOOP UW KAARTEN ALLEEN VIA DE OFFICIELE VERKOOPKANALEN (DEZE WEBSITE, FC PRIMERA'S OF DE FANCORNER). ANDERE KAARTEN WORDEN GEBLOKKEERD EN GEVEN GEEN TOEGANG TOT DE WEDSTRIJD.

Koop nu kaarten

14 oktober 2016

Trainer Ernest Faber heeft in de aanloop naar zijn eerste Groningen-Heerenveen zin in de wedstrijd. “Ik hoop op een mooie derby waar alles in zit; met strijd, passie, een goed resultaat en veel emotie,” blikt de FC-trainer vooruit op de noordelijke kraker van zaterdagavond.

In de aanloop naar de wedstrijd in het Noordlease Stadion heeft Faber zijn groep vrijdagochtend weer volledig op het veld kunnen begroeten. “De internationals zijn allemaal fit teruggekeerd, behalve Albert Rusnak. Zijn inzetbaarheid is nog twijfelachtig. Hij heeft een bloeduitstorting op de enkel. Verder zijn Jesper Drost en Desevio Payne nog niet wedstrijdfit en zullen Martijn van der Laan en Stefan van der Lei zaterdagmiddag meespelen bij FC Groningen onder-23.” Van der Lei zal om 20.45 uur aansluiten bij de eerste selectie en plaatsnemen op de bank.

Derby
Wat betreft het spelen en coachen van derby’s heeft Faber al een aardige ‘track record’. “Derby’s leveren altijd een mooie sfeer op. Als coach van NEC heb ik diverse keren de derby tegen Vitesse mee mogen maken. Het karakter van die wedstrijd is nog wel iets anders dan hier. Daar is veel vijandigheid en ik merk rond deze wedstrijd toch wat meer het ludieke karakter en de strijd tussen de twee provincies.”

Het feit dat zeven internationals pas in de loop van afgelopen week terugkeerden in Groningen, mag volgens Faber ‘de pret’ niet drukken. “De patronen en lijnen zijn duidelijk en iedereen is zeer gretig. Nu hoef ik de spelers nooit extra te motiveren, maar voor zo’n affiche gaat het helemaal vanzelf. Het enige dat we nog moeten doen is het enthousiasme omzetten in de eerste thuisoverwinning.”

Vorm
Tegenstander sc Heerenveen is een van de ploegen in vorm in de Eredivisie, constateert de FC-coach. “Ze hebben goede resultaten gehaald en hadden de vorige wedstrijden de wind in de rug. Met Stijn Schaars hebben ze een goede aankoop gedaan. Ik ken hem van PSV, hij verbindt de ploeg en zet de lijnen uit. Aan ons om hun goede reeks te doorbreken. Hun manier van spelen is vergelijkbaar met die van ons en het verschil in punten op de ranglijst geeft de krachtsverhoudingen niet helemaal juist weer, denk ik. We zijn aan elkaar gewaagd.”

Wisselen
Het aanvallende blok van vier spelers bij FC Groningen zal mogelijk onderling meer van positie wisselen, dan in de voorgaande wedstrijden.  “De vier aanvallers hebben de vrijheid van plek te wisselen,” schetst Faber, “zo lang de posities maar goed bezet blijven. Dat is voor een tegenstander lastig. Door meer af te wisselen, zullen ze nog dreigender worden en met de spelers die er staan, hebben we daarin ook voldoende opties. Het is de kunst om de ruimtes te leren bespelen en op trainingen zien we al dat de spelers steeds meer hun vrijheid pakken. Nu willen we dat nog graag omzetten in een overwinning in eigen huis.”

KAARTEN BESTELLEN

15 oktober 2016

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Noordlease Stadion met 3-0 verloren van sc Heerenveen. Na zeven minuten stond de thuisclub met 1-0 achter. Na een rode kaart voor rust voor Jason Davidson kreeg Samir Memisevic in de tweede helft zijn tweede gele kaart.
 

FC Groningen en sc Heerenveen begonnen beiden in dezelfde basisopstelling als twee weken terug, voor de interlandperiode. Al na zeven minuten namen de gasten een voorsprong toen Arber Zeneli op aangeven van Van Amerfoorst de 0-1 liet aantekenen.

De aanloop naar het duel kende nog zeker het karakter van een noordelijke derby, maar de wedstrijd zelfs kreeg dat totaal niet. Ook al omdat voor elk wissewasje het spel werd stilgelegd en een reeks gele kaarten eenzijdig aan de thuisclub werden uitgedeeld.

Een gele prent voor Bryan Linssen (tackle), Hans Hateboer (ruw spel) en Oussama Idrissi (commentaar op de leiding) gingen vooraf aan een rode kaart voor Jason Davidson, die zijn directe tegenstander een ‘knietje’ zou hebben gegeven. Trainer Ernest Faber bracht linksback Yoëll van Nieff binnen de lijnen en haalde topscorer Danny Hoesen naar de kant.

De eerste helft werd rustig uitgetikt. Na de pauze waren de goede intenties van Groningen zeker nog wel aanwezig en na een uur spelen werd Alexander Sørloth gebracht voor Oussama Idrissi. Met nog twintig minuten op de klok ging helemaal vol risico nemen en kwam Tom van Weert voor Kasper Larsen. Een minuut later lag de bal echter alweer in het mandje. Sam Larssen schoot binnen op aangeven van Jeremiah St. Juste: 0-2.

Drie minuten later kreeg Samir Memisevic de eerste rode kaart in zijn profcarrière. Hij incasseerde zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest ook voortijdig inrukken. In de 82ste minuut werd de eindstand bepaald op 0-3 toen invaller Luciano Slagveer voor de assist zorgde en Reza Ghoochannejhad afrondde. Na de nederlaag staat Groningen zestiende op de ranglijst. Komend weekend komt de nummer 5, AZ, op bezoek in het Noordlease Stadion.

20161015EOC3933linssen

Gerelateerd nieuws