za 1 oktober 2016 18:30
Eredivisie
Baker (44)
Leerdam (76)
2
1
Danny Hoesen (5) (P)
4
Rashica
5
Danny Hoesen
25
Tighadouini
43
Jason Davidson
44
Baker
46
Martijn van der Laan voor Jason Davidson
46
Van Bergen voor Rashica
65
Alexander Sørloth voor Mimoun Mahi
76
Leerdam
78
Tom van Weert voor Bryan Linssen
85
Miazga voor Foor
90
Nathan voor Tighadouini
0
45
90

Vitesse - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
26 september 2016

Zaterdag 1 oktober speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Vitesse. Deze wedstrijd start om 18.30 uur. Tot en met aanstaande woensdag is het mogelijk kaarten te bestellen voor deze wedstrijd. Inmiddels zijn er 160 tickets verkocht. Hieronder een overzicht van alle informatie.

Speeldatum: zaterdag 01 oktober 2016 18:30 uur
Locatie: Gelredome
Competitie: Eredivisie
Vrije verkoop: Nee

Koop nu kaarten

Verkoopperiode
BUS: 09-09-16, 09.00 uur - 15-09-16 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/CAR 16-09-16, 09.00 uur - 28-09-16, 23.59 uur via deze webshop
BUS/CAR 16-09-16, 10.00 uur - 28-09-16, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = € 34.- (lid SV € 31.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 15.00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Autocombi
Vak = CAR
Prijs = € 8,00
Omwisselplaats: Parkeerplaats de Brink A50 thv Apeldoorn
Omwisseltijd: 17.00 - 17:30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
1000

Maximaal Autokaarten
300

Extra informatie

- Alcohol op parkeerplaats is niet toegestaan;
- Er geldt een rookverbod in de Gelredome

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.


Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

30 september 2016

Trainer Ernest Faber kan zaterdagavond in de wedstrijd tegen Vitesse niet beschikken over Etienne Reijnen, Desevio Payne en Jesper Drost. De overige spelers zijn allen beschikbaar voor het treffen in Arnhem. FC Groningen wordt tijdens het duel gesteund door liefst 250 meereizende supporters.

Reijnen liep eerder dit seizoen een enkelblessure op en trainde deze week niet met de groep mee vanwege pijn aan het gewricht. De verdediger zal zaterdagavond dan ook niet bij de wedstrijdselectie zitten. Datzelfde geldt voor Desevio Payne (hak) en Jesper Drost (enkel) die al langer uit de roulatie zijn.
 
“Het is de bedoeling dat Reijnen volgende week weer opstart, Payne en Drost zijn langzaamaan weer op het veld bezig,” aldus Faber. “Voor de rest is iedereen fit en beschikbaar. Het is fantastisch dat er zoveel Groningen-fans meegaan, we willen laten zien dat we ook in Arnhem kunnen winnen.”
 
Afmaken
FC Groningen kon de klinkende overwinning in Utrecht vorige week in eigen huis tegen Heracles Almelo geen passend vervolg geven. “Verdedigend staat het goed, het zit redelijk goed dicht al zijn we af en toe slordig in de omschakeling en leiden we zo de kans van de tegenstander in. Aanvallend moeten we nog meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten en de kansen afmaken. Daar gaat het uiteindelijk om. We hebben prima spelers en krijgen ook wel kansen, maar het gaat er om wat je daarmee doet.”
 
Faber ziet dagelijks op de trainingen dat de kwaliteiten zeker aanwezig zijn. “We hebben veel snelheid voorin, spelers met individuele klasse, maar ook spelers die tussen de linies kunnen spelen. We worden natuurlijk geanalyseerd door de tegenstanders en dus gaat het erom nog meer in combinatie te spelen, elkaars kwaliteiten en talenten benutten. Daar is nog veel winst te boeken.”
 
Klasse
Faber neemt het zaterdag op tegen een collega-trainer die hij goed kent. “Ik ken Henk Fraser goed uit de tijd bij PSV en weet hoe hij zijn elftallen neerzet. Vitesse heeft een goede selectie met veel individuele klasse. Ze hebben een ander spelsysteem dan FC Utrecht, 4-3-3 in plaats van 4-4-2, maar hebben wel dezelfde instelling in eigen huis. Ze willen graag de controle hebben, wij moeten meedogenloos zijn voor het doel en de kansen, die we iedere week wel krijgen, afmaken.”

1 oktober 2016

FC Groningen heeft zaterdagavond in Arnhem met 2-1 verloren van Vitesse. De ruststand was 1-1. Door een benutte strafschop van Danny Hoesen kwam Groningen vroeg op voorsprong. Vlak voor de pauze kwam de gelijkmaker. Na 8 duels heeft de FC nu 6 punten. Op zaterdag 15 oktober is de volgende wedstrijd, thuis tegen aartsrivaal sc Heerenveen.

In de basisopstelling waren er geen wijzigingen te bespeuren bij FC Groningen ten opzichte van de ploeg die in Utrecht won en thuis tegen Heracles een punt pakte. Bij Vitesse stond oud-FC’er Arnold Kruiswijk linksback.

Na vier minuten werd Jason Davidson in de zestien meter gevloerd door Rashica van Vitesse. De door scheidsrechter Wiedemeijer gegeven strafschop werd benut door Danny Hoesen. Gedurende het restant van de eerste helft was er weinig doelgevaar van beide kanten.

Op slag van rust stond Davidson op het punt vervangen te worden door Martijn van der Laan, maar de Australiër gaf aan de eerste helft nog wel vol te kunnen maken ondanks enkelklachten. Prompt maakte de linksback een overtreding waaruit specialist Lewis Baker in de 44ste minuut de 1-1 uit kon laten aantekenen.

Na de pauze was het spelbeeld dat de thuisclub wat meer overwicht kreeg, zonder echt gevaarlijk te worden. Na een onderbreking van een kwartier wegens onweer was de thuisclub het beste bij de les bij opnieuw een standaardsituatie, een vrije trap. Kelvin Leerdam pikte een afvallende bal op en maakte de winnende 2-1. Voor Vitesse was het de eerste keer in achttien wedstrijden dat drie punten werden gepakt ondanks een 1-0 achterstand.

In de slotfase kon Groningen ondanks de aanwezigheid van de nieuwe spitsen Alexander Sørloth en Tom van Weert weinig uitrichten. Na vier minuten extra tijd was de eerste nederlaag na een reeks van vijf  ongeslagen wedstrijden een feit. Komend weekend ligt de Eredivisie stil. Op zaterdag 15 oktober speelt de FC thuis in het Noordlease Stadion tegen aartsrivaal sc Heerenveen. Aanvang 20.45 uur. Dat belooft op voorhand een noordelijke kraker te worden!

Gerelateerd nieuws